![]() |
|
Motor gec calismasi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
baya1994 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2016 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mart 2016 Saat 14:43 |
Merhaba arkadaslar 206 1.4 hdi aldigimdan beri sorun var
1. araba cok gec calisiyor 10 sn boyunca mars basiyorum ogle calisiyor ve tabiki arkadan kara duman atiyor sonra o duman kesiliyo. ilk calistirmada gec calisiyo az gezip geleyim sonra tekrar bastimmi hemen aliyot neden olabilit bu. Aku biraz omrunu yitirmis ondan olma sansi varmi 2. aldigimdan beri isitma bujisi isigi yanmadi 1 kere yandi ondada aku bitmisti aktarma yaptik yandi sondu isik birdaha yok gozukmedi. sigortasi falan varmi bunun cunku gosterdim calisiyor dediler 3.mazot filtresi degisse bu sorun gidermi sizce sanki filtreden mazot zor geciyo ondan yemiyor gibi. |
|
![]() |
|
baya1994 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2016 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
up
|
|
![]() |
|
Omer_mydnc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Bakirkoy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Omer_mydnc
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Benimde buna yakin sorun olmustu..marş sorunu olmadan 1 ay önce akünun tamamen bitmesinden dolayi degistirmistim.daha sonrasinda marşa basili tutup 2-3 sn sonra çalisiyordu devaminda marşa basmadi aküden dolayi olmadigini ögrendim yeni degistirdigim için baktirdim marş dinamosundan dolayi dediler.marş dinamosunun kömürü bitmis olabilir bende degiştikten sonra sorun kalmadi.inşallah en kisa zamanda halledersin..
|
|
![]() |
|
byildiz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
merhaba
böyle bir sorunu yeni çözdük kendi arabam ilk çalışmada zor çalışıyo bas bas en son çalışıyor en ucuzdan başladık önce mazot hava yapıyormu hortum takımı 150 tl parça fiyatı kontrol ettir.ısıtma bujileri kontrol ettir benimki enjektör çıktı enjektör tabiri caizse işeme yapıyo 1100 tl harcadım 200 de usta 1300 kardeşim geçmiş olsun sağlık olsun
|
|
![]() |
|
byildiz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
he mazot filtresindende yapabilir rampada araban kalkışda ok gibimi kalkıyor yoksa yarı debriyaj yaptırıyormu eğer yapıyosan enjeektörlere baktır enjektörden sonra benimki düzeldi.daha rahat kalkıyo çekişte arttı
|
|
![]() |
|
Banamisin demiyor direk kalkiyo rampalarda ama nedense sabahlari zor calisiyo ama motor isindimi yada aku sarj ettimi direk calisiyo. biraz once calistirayim dedim aku bitmis yine insallah aku yuzundendir
|
|
![]() |
|
Benimkide ilk çalışmadan sonra düzeliyordu.Yalnız akün bitikse ilk çalışmada marş takır takır basmıyordur zaten zayıf basıyordur akünün bitik olduğuna eminmisin
|
|
![]() |
|
2 gunde bir ya itekliyerek calistiriyorum yada aktarim yapiyorum. ilk basta zorlaniyo sonra canlaniyo marsta 5 dk sonra stop ediyorum sonra direk aliyo ama aku birik muhtemelen durmadan sifirlaniyo
|
|
![]() |
|
Htc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2015 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
Dün bzm aracta ayni sekilde ikinci calistirmada calismadi.Mars basiyor, lpg isiklari gidiyor ama calismiyordu benzin bitmis gibiydi. 3. denemede flan 10 sn kadr tutunca mars aldi calisti.Dun bunu 2 defa yapti diger calismalar sorunsuzdu.Ayda 1 defa flan yapiyor sık degil.Benzin yarim depo,lpg de doluydu. 10 bin bakimina 500 km var ondn yapiyor olabilir mi? Arac otomatik.Filtreleden de supheleniyorum yani.Dun bide muayeneye girdi arac, lastigin ters takilmasi ve arka taraf orta emniyet kemerinin, koltugun altinda kalmasindan dolayi muayenedn kaldik.Baska bi sorun cikmadi yani.Sizce sorun neredn kaynaklaniyor olabilir?
|
|
Peugeot 206 2001 1.4 xr
|
|
![]() |
|
akundakci ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2016 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akundakci
Benim Araçta 2 yıldır var aynı sorun bende Aküden yapmadığı kesin sıfır akü takılı hala ilk marşda 10 saniye belki daha fazla sürede marş alıyor ustalara sordum çok yere sordum ilgili davranmadılar kaldı böyle idare ediyorum artık.
|
|
![]() |
|
vosvosmania ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı vosvosmania
Dizel araçlarda ilk çalışma benzinli araçlarınkinden daha farklı. Benzinde ilk çalıştırmayı ateşleme yoluyla yaparken, dizelde sıkıştırıp patlatma yoluyla yapıyor. Yani benzin ve dizel aracın sabah ilk marş problemleri farklı nedenlere dayanıyor olabilir. Dizel araçta, marşın krankı sağlıklı döndürdüğüne eminseniz yakıt sistemini kontrol etmelisiniz. Varsayalım ki yakıt sistemi de cillop gibi, o zaman elektriksel arızalar olmuş olabilir. Modern araçlar 50 bin türlü sensörle çalışıyor. ECU'ya biri yanlış sinyal gönderse yandınız. Arabayı yakacak duruma gelirsiniz. İlk olarak başlanması gereken krank ve egzantrik sensörleri. Krank sensörü adından da tahmin ettiğiniz üzere, krank milinin pozisyonunu belirleyerek hangi silindirin emme, sıkıştırma vs. yaptığını belirliyor. Buna göre de enjektörler emme yapan silindire yakıt gönderiyor. Diyelim ki sensör arızalı. Marş basar, yakıt gelir ancak bir türlü çalıştıramazsınız. Çalışsa da ya hemen stop edecek ya da düzgün çalışmayacaktır. İşin özü şu: PSA grubunun ürettiği HDİ'lerden birine sahipseniz, aracınızın geç çalışmasını dert edinmeyin. Çalışıyorsa şükür edin. :) Partner 2.0 HDİ sahibi olarak söylüyorum. Az buçuk elimden tamir işleri gelir, ne yaptıysam ilk marşta 10 sn. altında çalışmıyor PSA araçları. Böyle yapmışlar demek ki. Kendisini hatalarıyla kabul ediyorum.
-- Araç benzinli ise daha kolay. İlk olarak bujinin ateşleme yapıp yapmadığını kontrol edin. Bunun için buji pipolarını teker teker çıkartarak kıvılcım atlaması yapıp yapmadığına bakın. Kıvılcım var ise sorun yakıt sisteminden kaynaklıdır. Eski Peugeot'larda devrilme sensörü vs. gibi isimler verilen bir düğme var. Ona dikkat edin. Attıysa hayatta çalıştıramazsınız. Benzinci araç arızaları dizellere göre daha sevimli gelir hep gözüme. Pompa, basınç müşürü, enjektör, enjektör kütüğü vs arasında kaybolup gitmezsiniz.
|
|
![]() |
|
vosvosmania ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı vosvosmania
He bu arada ekleyeyim. PSA grubundan iyi anlayan, oturup sizinle tartışacak, bildiklerinizi yeniden sorgulamanızı sağlayacak ustayı henüz bulamadım. Bir ustanın izlediği yolu bir diğeri beğenmiyor. Sonra ingilizce okumalar yaparak anlıyorum ki, her ikisi de yanlış biliyor aslında. Acaip bir şey. Deneme yanılma yöntemiyle çözüyorlar problemleri. Mesela Peugeot araçları için en uygun yağ hangisidir deyin, 500 farklı yanıt alırsınız. Partikül filtresi ile mazot filtresinin aynı olduğunu düşünen bile var. En sağlamı sanırım Peugeot'tan eğitim almış servis elemanları. Ancak onların da fiyatları malum. Biliyorum bir yerde iyi bir usta karşıma çıkacak. Hem uygun fiyatlı, hem temiz işçilik yapan, hem araştıran vs. Dükkanı da tertemiz. Ahhh ahhh. :)
Vesselam ecmain...
|
|
![]() |
|
Arabada mars aldiktan sonra ne ronlantide sorunu var nede yigilma soz konusu ok gibi gidiyor mubarek onda sikintim yok ama nedense sabahlari gec calisiyo ve ilk calinca arkadan karadumani basiyor sonra duzeliyo. yanmamis yakiti atiyor muhtemelen disariya oda filtreden diyorum bende ama bilmiyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |