![]() |
|
307 1.6xt lpgli otm.motordan gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
gergerli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 232 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mart 2016 Saat 14:34 |
|
Arkadaşlar lütfen yardım edin, 2004 model 1.6 xt lpgli otomatik araç var bende LPG bitti önceki gün benzinle giderken yolda birden tırrrrr sesi geldi motordan ses hiç kesilmedi LPG aldım yine kesilmedi sanayi (siirt) ye gittim motor inecek dediler, bir usta iticiler dedi ,biri burç içindeki Sari metal dedi ,biri motor tapası (12 adet) dedi ,en az 1000 lira en çok ne çıkarsa artık dediler, ne yapacağını bilemez durumdayken ses kesildi, ustaya gittim ısrarla motor tapalarini değiştirmek lazım dedi tanesi 100 lira 12 adet dedi siirt bu konuda illet bir yer şu an ses yok arabada ama çaresiz durumdayım ne yapmam gerek lütfen tecrübeli arkadaşlar bir fikir verin...
|
||
![]() |
||
gergerli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 232 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar yok mu aranızda bir akıl verecek olan ?
|
||
![]() |
||
burakrak53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hocam sesin tam olarak nereden geldiğini ve tam anlamıyla ne tür bi ses olduğunu anlayabilsek daha iyi olurdu yani mekanik mi lastik sesi gibi mi keşke video çekseydiniz
|
||
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye |
||
![]() |
||
|
Hocam ses motordan geliyor tam olarak tirr şeklinde hirlama gibi araç benzinli lpgli ama dizel motor gibi ses yapıyor
|
||
![]() |
||
|
Lastik değil içten geliyor mekanik gibi
|
||
![]() |
||
|
Kimsenin bir fikri olmaz mı arkadaş? Bu foruma giren kimse yok mu ?
|
||
![]() |
||
burakrak53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
Hocam valla yardımcı olmayı çok isterim ama ses motorda bir çok yerden gelebilir iyi bir ustaya göstermek lazım hepsi farklı bir şey demiş bence en yakın başka bir şehir de daha doğru önerilen bir ustaya göster yoksa o bu derken herşeyi değiştirmeye kalkarlar bilmediğin yerde elletme bence arabayı çekişinde fark var mı veya vites geçişlerinde? daha doğrusu ses dışında bir şey var mı?
|
||
||
![]() |
||
|
Eyvalah kardesim sagol.Arabada bu ses dışında bir sorun yok...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
|
O zaman hiç kurcalatma bence
|
||
||
![]() |
||
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
|
Hocam motoru canlı görüp sesi duyan ustaların bile hepsi farklı farklı şeyler söylemişken,burada görmeden duymadan verilecek fikirler tahminden öteye gidemez.İşinin ehli,güvenilir bir usta bulup kontrol ettirmenizde fayda var.Umarım önemsiz birşeydir.
|
||
![]() |
||
|
Umarım kardeşim sağol |
||
![]() |
||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
|
Aslında sesi videoya cekip yüklerseniz tahminde bulunabiliriz ama oda dediğim gibi tahminden öte gitmez. Şuanda ses yok demişsiniz halen yokmu belki seyir halinde altına bişi takıldı o ses yaptı falan diye düşünüyorum.ARabanın cekişinde gidişinde sorun yoksa seste gelmiyorsa hiç kurcalatma bence arabanı valla ustalar seni arabadan soğutur.
|
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
arkadaşların dediği hocam yapılacak yorumlar tahminden öteye gidecem malesef küçük şehirlerde iyi usta bulmak gerçekten zor. aracınızda çekiş problemi yağ eksiltme su eksiltme gaz yememe gibi durumlar yoksa boşa para harcamayın düzgün bir usta bulmak zor anca para peşinde bir çoğu iyi forumlar.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
|
Arabanın cekisinde sorun yok yağ eksiltme vs. bir sorun da yok ve şu an ses kesildiği için video felan da cekemiyorum en son gösterdiğim usta ses olmamasına rağmen tampetlerin değişmesi gerektiğini 12 adet olduğunu ve tanesinin 100 lira olduğunu söyledi ama şu an için arabada ses yok tekrar çıkacak diye korkuyorum
|
||
![]() |
||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Dizel motor sesine benzer ses deyince benim 206'daki gaz enjektörlerinin çıkardığı ses aklıma geldi. Ama benzinde denemişsinizdir mutlaka.
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
MadTurk_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2016 Konum: Bolu-Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
|
ben zamanında siirt saniyisine girmiştim girmez olaydım. kötü şahinin şanzuman bilyesi değişti 800 lira bayıldım. emanet araba olduğu için mecbur yaptırdım ama hala ayarım siirt sanayiye
|
||
307 XT 1.6 110hp LPG
|
||
![]() |
||
|
Girdigim ilk usta motor inecek dedi sen hesap et ,aynen dediğin gibi kardesim ve ne yapacagimi bilmiyorum... |
||
![]() |
||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Sessiz bir ortamda motoru rölantide dinlersen eğer gazlıysa dizeldekini benzer bir çıtırtı duyabilirsin. Ben de ilk duyduğumda epey kafama takılmıştı, ustaya gösterdim benzine aldık çıtırtı kesilti. Gaz enjektörlerinin bir zaman sonra bu şekilde sesli çalışır hale geldiği biliniyor. Eğer denemediyseniz benzine alıp bir dinleyin gazla aradaki farkı göreceksiniz.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |