![]() |
|
ilk marşta çalışmama problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
vural61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2016 Saat 22:45 |
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce araba stop etti. (Peuget 307 sw 1.6 2004 model). marşa defalarca basmama rağmen araba çalışmıyordu. en son ustayı aradım arabayı lpg düğmesine basarak çalıştır dedi bende öyle yaptım. araba hemen çalıştı ve bir daha stop etmedi. arabayı daha sonra sanayiye götürdüm. arabanın benzin deposunu açtılar benzin pompası ve filtresini değiştirdiler.işte her şey bundan sonra başladı araba o günden beri bazen ilk marşta çalışmıyor.stop etmesinden önce böyle bir sorun yoktu yalnız.
benzin valfinde bir sorun var bir ara gel bakalım olmazsa benzin şamandırasını değişelim dedi bilemiyorum tamircilerin eline de emanet etmek istemiyorum herkes ayrı telden çalıyor.
net bir arıza nedeni yazabilecek arkadaş var mı? |
|
bize her yer trabzon...
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sıkıntının şamandira ile alakası yok. Şamandıra sadece benzin durumunu ölçer. Sorununuz büyük bir ihtimal benzin pompasında. Benzin pompası değişti demissiniz ama eğer uygun pompa takılmadı ise bu tarz sıkıntılar olabiliyor.
|
|
![]() |
|
usta307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Kardesim 307 nasil bilmem ama benzin pompasi ustunde yada baska bir yerde benzini geri depoya salmamasi icin diyafram var eger benzin pompan arizalu olsa hic calismaz buyuk ihtimalle diyafram arizali boru icerisindeki benzini tekrar depoya saliyor bu yuzden ilk marsda benzini motor icine kadar alamiyor
|
|
![]() |
|
Halil5759 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2015 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Halil5759
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bahsettiğiniz parça benzin geri dönüşüm valfi
|
|
![]() |
|
childrenofgrave ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Aydın/Söke Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Aynı sorun 2009 model Ford Fiesta 1.4 benzinli araçta benim de başıma geldi. Bereket olay tam da sanayide olduğundan çektik aracı bir ustanın dükkanına, baktılar. Aynen; yakıt pompası arızalı. Ford parçacıdan sadece orijinal pompayı aldım. 90 TL. Orijinal şamandıralı takım 400 TL civarı idi. Sadece pompa değişince sağlıklı olmayabilir diye de uyardılar; ama usta "Eğer sağlıklı olmazsa komple takımı getir baştan değiştiririz. Fark da almayız." , üstüne parçacı da "Sorun yaşarsan parçayı iade alırım." deyince yalnızca pompayı değiştirdik. Araba eskiden yarım marşta çalışıyordu; fakat pompa değişince 3-4 saniyeye kadar uzar oldu bu süre. Ben de mecburen orijinal komple şamandıralı takım alıp yeniden değiştirdik. Sorun tamamen düzeldi.
Benzin pompası problemini yaşamak istemeyen LPG kullanıcıları için şiddetle tavsiyemdir: Aracınızdaki benzin asgari yarım depo olsun. Özellikle yaz mevsiminde, sıcak memleketlerde, hele bir de nispeten uzun yolda LPG kullanımındaki benzin motora ulaşıp yeniden depoya dönerken ısınıyor. Sürekli sıcak benzinle mücadele edemeyen pompa da yanıyor. LPG'ye geçince pompayı işlevsiz hale getiren uygulamalar da var; ama tavsiye etmem.
|
|
2005/307 SW 1.6 HDI PACK 109 PS
|
|
![]() |
|
bb-mahmut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2016 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bb-mahmut
araç soğukken yapıyorsa ısıtma bujılerınde sorun olabilir.bunu şu sekilde anlarsın aracı çalıştır mator ısınsın daha sonra motoru kapat ve tekrar marşa bas anında alıyorsa ısıtma bujisidir.kontrol etmende yarar var
onun haricinde sorun benzin pompası derdim ki değiştirmissin. şamandırayla falan hiçbir alakası yok bunuda belirteyim. umarım pompayı orjinal takmıssındır yan yanayilerde böyle sorunlar olabiliyor rpm çalışma voltajı vs. çalışma koşulları orjinallerle birebir aynı değil.
|
|
![]() |
|
childrenofgrave ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Aydın/Söke Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Benzinli motorlarda ısıtma bujisi olmaz....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bb-mahmut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2016 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bb-mahmut
:)))) oww kusura bakmayın ben o kısmı atlamışım dizel bir araçla ilgili soruna cevap yazmıştım kafa oraya gitti :)))) düzelttiğin için sağol yanlı ş bilgi vermişoldum özür dilerim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Rica ederiz; olur öyle şeyler. :)
|
|
|
|
![]() |
|
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Ben de 206 aracıma lpg taktırdıktan sonra bu sorunu yaşamıştım. Araç benzin de çalışmıyor, çalıştığı gibi stop ediyordu ama lpg de direk tek marşta çalışıyordu. Benim de benzin pompası değişti ve sorun ortadan kalkmıştı.
Benzin şamandırası ile ilgili bir problem olacağını sanmıyorum boşuna masraf yapmayın başka bir ustaya da danışmakta fayda var.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
Bazı durumlar da pompa arızalı olunca yada yan sanayi olunca problem olabiliyor. Benzin pompası arızalı olunca araç tamamen çalışmaz diye kesin birşey diyemeyiz.çünkü bazen pompa çalışır fakat yeterli uygun basıncı sağlayamadığı için araç hava yakıt olayını düzgün ayarlayamaz. Bu durumda motor soğukken sıkıntı çıkarabilir, ilk marşta sıkıntı çıkarabilir, belli devirlere çıkınca sıkıntı yaratabilir.
Ha hiç çalışmıyorsa doğrudur araç da çalışmaz. Düzenleyen talip206 - 22 Şubat 2016 Saat 23:10 |
|
![]() |
|
vural61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
cevap yazan herkese teşekkürler sağolun kafamda az da olsa bir fikir oluştu.geri dönüşüm valfi ve orjinal olmayan pompada yoğunlaşıyor sorunlar.peki taktığım pompa yan sanayi.ama orjinal dediklerid yan sanayi oluyor.orjinal bir parçayı nasıl anlarız.birde valf denilen şey bu modellerde pompanın yanında mı,yoksa ön motor kaputundamı yer alıyor tam yerini bilmiyorum
|
|
bize her yer trabzon...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |