![]() |
|
Çin İşkencesi Otomatik Şanzıman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hikayeci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2016 Konum: Lüleburgaz Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2016 Saat 16:37 |
Nereden başlayacağımı bilemiyorum yazmaya artık o kadar bunaldım ki bu problemden bir çözüm de bekleyemiyorum kimseden. Yılın başında 2005 model triptonic kırmızı benzinli 1.6 motor xr model bir pug alarak ve adam akıllı alırken expertiz yaptırmayarak hayatımın hatasını yaptım. 1 buçuk aydır çilem bitmeyip gün geçtikçe artıyor. İstanbuldan alınan araç daha Lüleburgazdaki evimin kapısının önüne geldiğinde etrafa bir gaz ve toz bulutu saçtı ve oraya çöktü resmen. vites geçişleri iptal oldu araç yerinden kıpırdamadı. bulunduğum ilçedeki sanayiye çektirdik arabayı orada takılan vitesi hallettiler ama araba hala yürümüyordu sorunun şanzımanda olduğunu söylediler. Ne tesadüfki ilçemdeki yetkili pejo servisi otomatik şanzımana hiç bakmıyormus yeni öğrendim söküyorlarmış kargoya istanbula gönderiyorlarmıs tamir ettirip tekrar kargolattırıp takıyorlarmıs. onlara sordugumda bize veriseniz kabaca 5-6 binden dükkanı açarız dediler ( Taksiye binip çultanahmet diyen turiste bakan taksici edasıyla) Onların dışındada otomatik şanzımanla uğraşan kimse yok burada ( Hoş onlarda uğraşmıyor ya ) Eş dost aradık en yakın nerede var diye çorluda falan birkaç yer olduğunu ama pek güven olmayacagını söylediler sonra hepsi istanbulda anadolu yakasında bayağı büyük bir oto şanzımancı da ağız birliği etmişçesine anlaşıldı . aradık durumu söyledik getirelim diye. Tamam dendi. ama araç yürümediği için mecbur çekici ile gidecek . çekici fiyatları da maşallah istanbula değil japonyaya uçakla götürecek gibi. Hem de gitmek de istemiyorlar istanbula en erken 3 gün sonra diyor çekiciler Ustaya soruldu sizin tanıdık çekici var mı diye. Usta da o zaman edirne daha yakın oraya götürün bizim orada tanıdık arkadas var bana nasıl güvenebilirseniz ona aynen güvenirsiniz dedi biz de araya hafta sonu girecek iş güçten götüremeyiz diye tarihi bir hata yaparak edirneye götürdük ve talihsiz serüvenler dizisi başlamış oldu. Tam 40 gün olmuş arabayı ustaya bırakalı bakın dilekolay. Kırk ( 40 ) şanzıman açıldı bakıldı için komple yanmış dendi. Muazzam paralardan bahseildi. Yok mu bunun daha uygunu diyince çıkma parçalar kullanılmasında karar kılındı. toplandı . çalışmadı. tekrar açıldı şanzıman beyninde sorun var dendi istanbula malum şanzımancıya kargolandı. sorun bulunamadı onunla beraber başka bir şanzıman beyni daha gönderildi parça da sorun yokmuş dendi. Şanzımanın içindeki küçük selenoid varlfler değiştirildi çıkmalarıyla . onlarda vasat bir performans sergiledi. Bu arada bize araba yapıldı diye teslim edildi. çıktık sürdük güzel ama 1 den 2 ye gecerken cok hafif bir tık sesiyle geçtiğini söyledik o şanzımandan değil motor kulağından dendi .Tamam dedik. Tamir ücreti ödendi Ama teslim aldıktan sonra daha arabayla 100 km gitmeden tüm viteslerde vuruntu ve 5000 devirler görülmeye başlandı . Tekrar aradık getirin arabayı dendi zar zor 60 km hızla edirneye gidildi. 2 haftadır üzerinde uğraşıyorlar . burçlar temizlendi . Yağ zırdırdığı söylenen Subap ( Kapak ) neyse 1 hafta kargosu beklendi Adana pejo deposundan . takıldı. büyük selenoidler de bu sefer problem dendi Çıkmasını takalım dediler . Artık işleri hızlandırmak için kendim de biraz öğrendiğimden 2574.16 parça kodlu otomatik vites kutusu elektirikli vana siparişini verdim ellerine ulaştırdım . Takıldı ve sorunun devam ettiği söylendi. Şu an 3-4 arasında vuruntulu geçiş var ama biraz zorlasak kesin diğerleri arasında da olacaktır o diye düşünüyorum. Şu an sorduğumda şaşkın bir vaziyette beyin diyorlar . Be mübarekler en başta onu kontrole gönderipte çalışıyor onayını almadık mı dediğimizde cevap yok çıkma parçalarla ancak çalışıyoruz gibi saçma cevaplar . 30 yaşına geldim böyle mağdur edildiğim olmamıştı. Allah düşmanımın başına vermesin. Hep iyi niyet göster hep pozitif ol derken buradayız. Şu an ne yapacağımı el elde baş başta düşünüyorum. Harcadığım paraya mı yanayım sorunumun devam etmesine mi yada yeni aldığım arabayı 1 gün bile adam akıllı kullanamadığıma mı bilemiyorum . Bu süreçte hem benim hem eşimin psikolojisi harap oldu. Arabayı aldığım güne de . Edirneye götürmeye karar verdiğim ana da lanet olsun . Kusura bakmayın sonu biraz kötü bitti ama idare ediverin.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok geçmiş olsun hocam valla kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Malasef ki aynı süreci bende yaşadım. Şanzuman komple revizyondangecti 4.000 tl para harcadım en son beyinden dediler. ilk başta beyini kontrol ettik sıkıntı yok demişlerdi. arabadan soğuttular beni.İlk baştan söylemiştim halbuki 4bin gidecekse komple sıfır şansuman alayım ugraşmayayım dedim, ama ustanın elinde bir düştünmü Allah esirgesin ondan sonrasını
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Geçmiş olsun.Otomatik şanzuman sorunları genelde pahalıya maloluyor.Alırken çok çok dikkat etmek gerekir.İnşallah sorunlarınız kısa sürede daha da masraf çıkarmadan halledilir.
|
|
![]() |
|
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
Geçmiş olsun, düşmanımı düşürmesin bu ustaların eline, ben de önceki arabamda süründüm
bu kendisine usta denilen kişilerin elinde , üst kapak contası değişti, araba düzelmedi, bu sefer motor blogu çatlak denildi , başka bir usta conta değiştiren usta çatlatmış dedi, çatlak tamir edilemedi, çıkma bir motor alındı , motor değişti, takılan motorda arızali çıktı demem o ki arabaya 5 bin TL masraf ettim, sonra değerinin altına da sattım, conta problemi çıktığında satsam çok daha karlı olacaktım, bu nedenle arabaya daha fazla masraf etmeden yürüdüğü anda elden çıkarmaya bakın, tekrar geçmiş olsun |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Geçmiş olsun hocam.ustanın iyisi ve en önemlisi dürüstü çok önemli. 20 liralık fren müşürü arızasından dolayı şanzuman indirmeye kalkan ve 3- 4 bin para isteyen dolandırıcılari çok gördük ve görüyoruz. Keşke istanbul a arabayı getirseydiniz. Ama olacak ve ölecek e çare olmazmış.
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
çok geçmş olsun
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
Çok geçmiş olsun ,otomatik şanzımanla ilgili her işimi ,işini iyi yapan yetkili servise yaptırma kararı aldım , revizyon olmadı ama , valf değişimleri yaptırdım 8000 km önce ,sonrasında hiç bir arıza almadım .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |