Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 1.6 HDI 110 PS Kurum Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 1.6 HDI 110 PS Kurum Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
childrenofgrave Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 1.6 HDI 110 PS Kurum Sorunu
    Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2016 Saat 22:12
Herkese merhaba,
Kısa bir süre önce 2005 Model 307 SW 1.6 HDI PACK 160.000 km'de araç aldım. Aracımda herhangi bir kronik problem yok. 307'lerde sıkça görülen paspas altı ıslanması, cam tavan perdesi sorunu vb. hiçbir sıkıntısı yok. Aracın zaten ikinci sahibiyim ve araç çok özenle kullanılmış. Her yıl yetkili servisten bakım kayıtları mevcut.
Şimdi sorunum şu: Araç boşta iken 3000-3500 devirden sonra egzozdan siyah dumanla karışık kurum atıyor. Alırken de fark etmiştim ama yağ çubuğunda duman yok denecek kadar az. Ayrıca su ya da yağ eksiltme yapmıyor araç. Önceki sahibi aracı hep 2000 devirin altında kullanmış. Bu yüzden partikül filtresi tıkanmış olabilir diye dert etmedim; lakin gelecek ay aracın muayenesi var ve egzoz muayenesinden aracın geçemeyeceğinden endişeliyim. Bu arada aracın bakım zamanı da geldi. Şimdi; bu bu dumana normal diyen arkadaşlarıma soruyorum. Aracım egzoz muayenesinden sorunsuz geçebilir mi? EGR, manifold ve boğaz kelebeğini temizletmeli miyim? Carbon Clean aracın km'si gereği yaptırmak istemiyorum. 
Konu kirliliği yapmamak adına üç farklı soru daha sormak istiyorum.
1- Aracımın tek kusuru 5'li CD Changer çalışmıyor. Yandaki rakamlar yanıp sönüyor. Nasıl tamir edilebilir? Yoksa yazılımsal bir durum mudur? Aracın CODE CART ile teyp kodu aynı mıdır?
2- Eski Fiat marka aracımda ELM 327 ile her türlü kalibrasyon, anahtar kodlama, arıza silme vb. yapabiliyordum. PP2000 yazılımı ile aynı işlemleri ELM 327 ile yapabilir miyim? Yapabileceksem bir arkadaşımız yazılımı benimle paylaşırsa memnun olurum.
3- Aracımın ön cam çerçeve fitili (contası, lastiği; ne deniyorsa artık) güneşte kala kala çürümüş. orijinalini aradım bulamadım. Ne önerirsiniz?

(Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.)

Düzenleyen childrenofgrave - 16 Şubat 2016 Saat 00:37
2005/307 SW 1.6 HDI PACK 109 PS
Yukarı Dön
mimit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı mimit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2016 Saat 23:36
egzoz emisyon testini muayene öncesi dışarıda da yaptırabilirsiniz,hatta rica edin ilk önce bir deneme yapın kayıt açmadan ölçüm yapabilirler,çıkan değerlere göre egzoz sistemi ile ilgili yapılacak bir şey var mı yok mu öğrenmiş olursunuz. Araçla çevre yolu yada benzeri geniş rahat yollarda 60 km üstü hızda düşük viteste ortalama bir devirde kullanın,bu işlem yeninesil dizellerde partikül filitresinin temizlenmesini sağlıyor,sistem arasında ütopik bir fark yok.

ELM 327 kablo ile aracınıza yapabileceğiniz şey sadece elm adaptörü ile gelen cd özellikleri kullanmak olur.Planet programından araç verilerine ulaşmak için peugeot un farklı özel bir kablosu var,piyasada çeşitleri çok, ucuzları sadece veri okur yazmaz,yani özelliklerde değişim yapamazsınız.

orijinal fitil için parçacılardan sipariş vermeniz gerekir,pahalı bir parça olduğundan hazırda pek bulundurmuyorlar,yetkili servislerde olabilir yada onlarda sizin için temin edebilir.

Düzenleyen mimit - 16 Şubat 2016 Saat 00:48
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 00:40
Egzoz emisyonu tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ön cam fitili için ise metreyle satılanlardan uydurmak gerekecek sanırım.
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 00:42
Benim de egzost kirli çıktı.. Araştırma aşamasındayım daha servise gidemedim. EGR dışında bir de turbo selenoid valfi varmış sanırım. O da özelliğini kaybederse temizleme yapmıyormuş diye duydum. Servise gidip de sizden önce çözüm bulursam yazarım. Bu arada dizel yakıt temizleyici almıştım, lamba yanınca onu da eklettim belki faydası olur diye..
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 00:47
Bende arıza ışığı yakmadı. Yakıta da Peugeot'un orijinal bir katkı maddesi vardı ondan ölçüsü miktarında kattım. Zaten aracı genelde 20 km işe gidip gelirken kullanıyorum bu ara. Hep 2500 devir üstünde kullanıyorum. İnşallah işe yarar da bakım zamanına kadar kurumlardan kurtulurum. Gelişme olursa buradan paylaşırım ben de.
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 00:50
Bende de arıza lambası yanmadı ama muayenede kirli çıktı. Gene önlem olarak önceden test edin.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 12:13
CD Changer hakkında bilgi verebilecek kimse var mı? Bir de PP2000 yazılımını paylaşacak kimse var mı?
Yukarı Dön
ggitaristt Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ggitaristt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 15:28
cd changer hata verdiği zaman ışıkları yanıp sönüyor. teybi kapatıp açınca geri düzeliyor. tabi sonra tekrar hata veriyor.

bende böyle oldu. bende söküp attım.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 13:23
Arkadaşlar kurum sorunu büyük oranda bitti. Şimdi 5000 devir civarı çok az bir kurum söz konusu. Sanırım o da biter yakında. Son bir haftadır aracı, yüksek devirde ve Peugeot orijinal katkısını depoya ekleyerek kullandım. Bakımdan sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Problemi yaşayan arkadaşlar için emsâl olabilir. 
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 18:34
Katkıyı nereden temin edebiliyoruz sadece yetkili servislerde mi var?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 19:09
Aracı aldığımda bagajda vardı. Önceki sahibi sanırım servisinden almış. İnternetten aradım link paylaşmak için; ama bulamadım.
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 19:42
O zaman sonax atmıştım, bir dahakine de Würth atayım.. Servise de sorarım o katkıyı var mı diye.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 19:49
Fotoğrafını çekip yarın paylaşayım. 
Yukarı Dön
koray.turan Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı koray.turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 20:25
geçmiş olsun sorununuzun çözülmesine sevindim
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
Yukarı Dön
ARDADOGAN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı ARDADOGAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2016 Saat 12:31
merhabalar ben dede 2007 307 1,6hdı var 192000 km de ben dede siyah duman sıkıntısı vardı rölantide yoktu ama yüklenince atıyordu  hatta araba beyaz olduğu için arka bagaj kapağı çok minik siyah siyah noktalar vardı çamaşır suyu yada ciddi fırçalama ile çıkıyordu ustaya gösterdim turbodan olabilir dediler temiz cıktı egr dediler temiz cıktı yağ yakar dediler motorda gram yağ yakma yok sorun katalizör den çıkıyormuş söktürdüm içini boşalttırdım 2 3 gün sonra binmene bağlı siyah dumanı kesti fakat arabada bu sefer dumanın rengi mavimsi oldu ama ne duman rölantide iken ısınınca kesiyordu enjektörlere bakım yaptırdım sıkıntı 3 numaralı enjektör dendi fazla mazot atıyordu orijinal çıkma aldım 200tl ye eskiyi vermek kaydıyla şimdi 41 kere maşallah dumandan eser yok... bence sıkıntı yok ben boşalttırmam yenisini alırım dersen belirtim 1200tl civarı çıkartınca ne oluyor diye soracak olursan hiç bir şey olduğu yok aksine arabanın çekişi ciddi oranda yükseliyor yakıtta fark yapar dediler km'de arabam 23krş yakıyor yani fark falan yapmadı bu konu hakkındaki bilgim ve tecrübem bu kadar

*gelelim ön cam ızgarasına yan sanayisi var 250tl orijinal bulamadığım için fiyatını bilmiyorum ama en az 500 vardır bence değiştirme o kadarda sırıtmıyor zaten büyük kısmı kaputun altında kalıyor eğer fitilse sıkıntı camı çevreleyen servislerin çalıştığı camcılar vardır onlardan fikir al derim ama onun için ön camın sökülüp yeniden takılması gerekli 

5li cd ne gelince kafanı takma bir tek senin deyil herkezinki arızalı çalışmıyor çalışanlarda nadirdir
SEZARIN HAKKINI SEZARA VERİCEKSİN
Yukarı Dön
mimit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı mimit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2016 Saat 13:05
Katalizör olmadan muayene de sıkıntı yaşamanız olası bir durum özellikle dizel araç ile,içini boşalttırdığınız ve aracınızı korumaya aldığınızı düşünürken çevreyi batırıyorsunuz.

katalizör iptali tek başına araca ekstra bir çekiş gücü sağlamaz,yaşanılan şey katalizör tıkandığında motorun kaybettiği gücün bir miktarını geri alıyorsunuz.unutmayın ki motorlar bu parçalar ile geliştiriliyor ve en verimli halleri bu parçalara yapılan ayarlar değişiklikler ile sağlanıyor.Katalizörün orijinal yenisi evet pahalı ama büyük egzoz işi yapan yerlerde tüv onaylı çeşitli markaların ürünlerini çok daha uzuca bulabilirsiniz.
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2016 Saat 14:06
1.6 tdci focusumuz var 110'Luk . bizim araçtada duman sorunu var ama tapa gaz yüklenirsek ani olarak atıyor sonra kesiyor. bu normal bir durum. dizel arabalarda ani yüklenmelerde atar. fazla atıyorsa siyah dumanı tek yapan zengin karışımdır. buda enjektörü işaret eder. ama ben yerinizde olsam ilk olarak yarım depoya würth enjektör temizleyici atardım. ben 380 km gitti full depoya attım uzun yolda. araba dumanı baya bir kesti. ani yüklenmelerde bile daha az atıyordu. denemenizi tavsiye ederim.
Yukarı Dön
Halil5759 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Halil5759 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2016 Saat 22:17
Orjinalini yazan: childrenofgrave childrenofgrave Yazdı:

CD Changer hakkında bilgi verebilecek kimse var mı? Bir de PP2000 yazılımını paylaşacak kimse var mı?
aynı sorun benim araçta da vardı izmir karşıyakada bu teyplerin yetkili servisi var 200 liraya içinin setlerini komple değiştiriyorlar ben yaptırdım ama daha gidip teslim almadım, umarım olmuştur. izmire gelirseniz yardımcı olurum (0535 290 57 59)

Düzenleyen Halil5759 - 18 Şubat 2016 Saat 22:18
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı childrenofgrave Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2016 Saat 17:49
Birkaç gündür nete giremedim. Teşekkür ederim verdiğiniz verdiğiniz bilgiler için. 
Şu an için kurum sorunum kalmadı. Dip gaz yapınca çok az siyah duman yapıp kesiyor hemen. Bu da normal elbette.
Teyp olayı için Halil arkadaşı mutlaka rahatsız ederim birkaç hafta sonra.
Katalizör, egr, partikül filtresi vb. iptâl işlemlerinin hiçbirine sıcak bakmıyorum ben de. Hatta aracıma bir duble ekran takmak bile istemiyorum. Bende biraz orijinallik ve stabilite hastalığı var. Smile Bu yapılan işlemlerin aracın orijinalliğini bozduğu gibi uzun vadede araçta başka problemlere yol açabileceğine inanıyorum.
Şu bendeki katkının fotoğrafını buraya ekleyemedim. Barış arkadaş ya da başka biri fotoğrafını istiyorsa bana özelden e-posta adresini verebilir. 
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2016 Saat 19:27
Bilgi amaçlı; hizliresim.com adresine fotoğraf yükleyip, buraya forumlar için olan kodu yapıştırmanız yeterli. Double işine gelince bende var ama şimdi de ona direksiyon kontrol adaptörü almam lazım. Bir de o ucuz olanlarla saat tarih vs ayarlar yapılmıyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 91 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 70 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 70 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 263 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 157 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2313 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6741 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 143 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 139 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 140 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 731 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 186 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 177 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 882 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 347 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 556 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 413 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107893 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1657 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3445 4 Rock
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English