![]() |
|
307 1.6 HDI 110 PS Kurum Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
childrenofgrave ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Aydın/Söke Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2016 Saat 22:12 |
Herkese merhaba,
Kısa bir süre önce 2005 Model 307 SW 1.6 HDI PACK 160.000 km'de araç aldım. Aracımda herhangi bir kronik problem yok. 307'lerde sıkça görülen paspas altı ıslanması, cam tavan perdesi sorunu vb. hiçbir sıkıntısı yok. Aracın zaten ikinci sahibiyim ve araç çok özenle kullanılmış. Her yıl yetkili servisten bakım kayıtları mevcut. Şimdi sorunum şu: Araç boşta iken 3000-3500 devirden sonra egzozdan siyah dumanla karışık kurum atıyor. Alırken de fark etmiştim ama yağ çubuğunda duman yok denecek kadar az. Ayrıca su ya da yağ eksiltme yapmıyor araç. Önceki sahibi aracı hep 2000 devirin altında kullanmış. Bu yüzden partikül filtresi tıkanmış olabilir diye dert etmedim; lakin gelecek ay aracın muayenesi var ve egzoz muayenesinden aracın geçemeyeceğinden endişeliyim. Bu arada aracın bakım zamanı da geldi. Şimdi; bu bu dumana normal diyen arkadaşlarıma soruyorum. Aracım egzoz muayenesinden sorunsuz geçebilir mi? EGR, manifold ve boğaz kelebeğini temizletmeli miyim? Carbon Clean aracın km'si gereği yaptırmak istemiyorum. Konu kirliliği yapmamak adına üç farklı soru daha sormak istiyorum. 1- Aracımın tek kusuru 5'li CD Changer çalışmıyor. Yandaki rakamlar yanıp sönüyor. Nasıl tamir edilebilir? Yoksa yazılımsal bir durum mudur? Aracın CODE CART ile teyp kodu aynı mıdır? 2- Eski Fiat marka aracımda ELM 327 ile her türlü kalibrasyon, anahtar kodlama, arıza silme vb. yapabiliyordum. PP2000 yazılımı ile aynı işlemleri ELM 327 ile yapabilir miyim? Yapabileceksem bir arkadaşımız yazılımı benimle paylaşırsa memnun olurum. 3- Aracımın ön cam çerçeve fitili (contası, lastiği; ne deniyorsa artık) güneşte kala kala çürümüş. orijinalini aradım bulamadım. Ne önerirsiniz? (Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.)
Düzenleyen childrenofgrave - 16 Şubat 2016 Saat 00:37 |
|
2005/307 SW 1.6 HDI PACK 109 PS
|
|
![]() |
|
mimit ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
egzoz emisyon testini muayene öncesi dışarıda da yaptırabilirsiniz,hatta rica edin ilk önce bir deneme yapın kayıt açmadan ölçüm yapabilirler,çıkan değerlere göre egzoz sistemi ile ilgili yapılacak bir şey var mı yok mu öğrenmiş olursunuz. Araçla çevre yolu yada benzeri geniş rahat yollarda 60 km üstü hızda düşük viteste ortalama bir devirde kullanın,bu işlem yeninesil dizellerde partikül filitresinin temizlenmesini sağlıyor,sistem arasında ütopik bir fark yok.
ELM 327 kablo ile aracınıza yapabileceğiniz şey sadece elm adaptörü ile gelen cd özellikleri kullanmak olur.Planet programından araç verilerine ulaşmak için peugeot un farklı özel bir kablosu var,piyasada çeşitleri çok, ucuzları sadece veri okur yazmaz,yani özelliklerde değişim yapamazsınız. orijinal fitil için parçacılardan sipariş vermeniz gerekir,pahalı bir parça olduğundan hazırda pek bulundurmuyorlar,yetkili servislerde olabilir yada onlarda sizin için temin edebilir. Düzenleyen mimit - 16 Şubat 2016 Saat 00:48 |
|
![]() |
|
childrenofgrave ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Aydın/Söke Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
![]() ![]() ![]() ![]() |
Egzoz emisyonu tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ön cam fitili için ise metreyle satılanlardan uydurmak gerekecek sanırım.
|
|
|
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Benim de egzost kirli çıktı.. Araştırma aşamasındayım daha servise gidemedim. EGR dışında bir de turbo selenoid valfi varmış sanırım. O da özelliğini kaybederse temizleme yapmıyormuş diye duydum. Servise gidip de sizden önce çözüm bulursam yazarım. Bu arada dizel yakıt temizleyici almıştım, lamba yanınca onu da eklettim belki faydası olur diye..
|
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Bende arıza ışığı yakmadı. Yakıta da Peugeot'un orijinal bir katkı maddesi vardı ondan ölçüsü miktarında kattım. Zaten aracı genelde 20 km işe gidip gelirken kullanıyorum bu ara. Hep 2500 devir üstünde kullanıyorum. İnşallah işe yarar da bakım zamanına kadar kurumlardan kurtulurum. Gelişme olursa buradan paylaşırım ben de.
|
|
|
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Bende de arıza lambası yanmadı ama muayenede kirli çıktı. Gene önlem olarak önceden test edin.
|
|
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
CD Changer hakkında bilgi verebilecek kimse var mı? Bir de PP2000 yazılımını paylaşacak kimse var mı?
|
|
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
cd changer hata verdiği zaman ışıkları yanıp sönüyor. teybi kapatıp açınca geri düzeliyor. tabi sonra tekrar hata veriyor.
bende böyle oldu. bende söküp attım. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Arkadaşlar kurum sorunu büyük oranda bitti. Şimdi 5000 devir civarı çok az bir kurum söz konusu. Sanırım o da biter yakında. Son bir haftadır aracı, yüksek devirde ve Peugeot orijinal katkısını depoya ekleyerek kullandım. Bakımdan sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Problemi yaşayan arkadaşlar için emsâl olabilir.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Katkıyı nereden temin edebiliyoruz sadece yetkili servislerde mi var?
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Aracı aldığımda bagajda vardı. Önceki sahibi sanırım servisinden almış. İnternetten aradım link paylaşmak için; ama bulamadım.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
O zaman sonax atmıştım, bir dahakine de Würth atayım.. Servise de sorarım o katkıyı var mı diye.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Fotoğrafını çekip yarın paylaşayım.
|
|
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
geçmiş olsun sorununuzun çözülmesine sevindim
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
ARDADOGAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ARDADOGAN
merhabalar ben dede 2007 307 1,6hdı var 192000 km de ben dede siyah duman sıkıntısı vardı rölantide yoktu ama yüklenince atıyordu hatta araba beyaz olduğu için arka bagaj kapağı çok minik siyah siyah noktalar vardı çamaşır suyu yada ciddi fırçalama ile çıkıyordu ustaya gösterdim turbodan olabilir dediler temiz cıktı egr dediler temiz cıktı yağ yakar dediler motorda gram yağ yakma yok sorun katalizör den çıkıyormuş söktürdüm içini boşalttırdım 2 3 gün sonra binmene bağlı siyah dumanı kesti fakat arabada bu sefer dumanın rengi mavimsi oldu ama ne duman rölantide iken ısınınca kesiyordu enjektörlere bakım yaptırdım sıkıntı 3 numaralı enjektör dendi fazla mazot atıyordu orijinal çıkma aldım 200tl ye eskiyi vermek kaydıyla şimdi 41 kere maşallah dumandan eser yok... bence sıkıntı yok ben boşalttırmam yenisini alırım dersen belirtim 1200tl civarı çıkartınca ne oluyor diye soracak olursan hiç bir şey olduğu yok aksine arabanın çekişi ciddi oranda yükseliyor yakıtta fark yapar dediler km'de arabam 23krş yakıyor yani fark falan yapmadı bu konu hakkındaki bilgim ve tecrübem bu kadar
*gelelim ön cam ızgarasına yan sanayisi var 250tl orijinal bulamadığım için fiyatını bilmiyorum ama en az 500 vardır bence değiştirme o kadarda sırıtmıyor zaten büyük kısmı kaputun altında kalıyor eğer fitilse sıkıntı camı çevreleyen servislerin çalıştığı camcılar vardır onlardan fikir al derim ama onun için ön camın sökülüp yeniden takılması gerekli 5li cd ne gelince kafanı takma bir tek senin deyil herkezinki arızalı çalışmıyor çalışanlarda nadirdir |
|
SEZARIN HAKKINI SEZARA VERİCEKSİN
|
|
![]() |
|
mimit ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Katalizör olmadan muayene de sıkıntı yaşamanız olası bir durum özellikle dizel araç ile,içini boşalttırdığınız ve aracınızı korumaya aldığınızı düşünürken çevreyi batırıyorsunuz.
katalizör iptali tek başına araca ekstra bir çekiş gücü sağlamaz,yaşanılan şey katalizör tıkandığında motorun kaybettiği gücün bir miktarını geri alıyorsunuz.unutmayın ki motorlar bu parçalar ile geliştiriliyor ve en verimli halleri bu parçalara yapılan ayarlar değişiklikler ile sağlanıyor.Katalizörün orijinal yenisi evet pahalı ama büyük egzoz işi yapan yerlerde tüv onaylı çeşitli markaların ürünlerini çok daha uzuca bulabilirsiniz. |
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
1.6 tdci focusumuz var 110'Luk . bizim araçtada duman sorunu var ama tapa gaz yüklenirsek ani olarak atıyor sonra kesiyor. bu normal bir durum. dizel arabalarda ani yüklenmelerde atar. fazla atıyorsa siyah dumanı tek yapan zengin karışımdır. buda enjektörü işaret eder. ama ben yerinizde olsam ilk olarak yarım depoya würth enjektör temizleyici atardım. ben 380 km gitti full depoya attım uzun yolda. araba dumanı baya bir kesti. ani yüklenmelerde bile daha az atıyordu. denemenizi tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Halil5759 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2015 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Halil5759
aynı sorun benim araçta da vardı izmir karşıyakada bu teyplerin yetkili servisi var 200 liraya içinin setlerini komple değiştiriyorlar ben yaptırdım ama daha gidip teslim almadım, umarım olmuştur. izmire gelirseniz yardımcı olurum (0535 290 57 59)
Düzenleyen Halil5759 - 18 Şubat 2016 Saat 22:18 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Birkaç gündür nete giremedim. Teşekkür ederim verdiğiniz verdiğiniz bilgiler için.
Şu an için kurum sorunum kalmadı. Dip gaz yapınca çok az siyah duman yapıp kesiyor hemen. Bu da normal elbette. Teyp olayı için Halil arkadaşı mutlaka rahatsız ederim birkaç hafta sonra. Katalizör, egr, partikül filtresi vb. iptâl işlemlerinin hiçbirine sıcak bakmıyorum ben de. Hatta aracıma bir duble ekran takmak bile istemiyorum. Bende biraz orijinallik ve stabilite hastalığı var. ![]() Şu bendeki katkının fotoğrafını buraya ekleyemedim. Barış arkadaş ya da başka biri fotoğrafını istiyorsa bana özelden e-posta adresini verebilir.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Bilgi amaçlı; hizliresim.com adresine fotoğraf yükleyip, buraya forumlar için olan kodu yapıştırmanız yeterli. Double işine gelince bende var ama şimdi de ona direksiyon kontrol adaptörü almam lazım. Bir de o ucuz olanlarla saat tarih vs ayarlar yapılmıyor..
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |