![]() |
|
Peugeot 307 automatic gear fault hatasi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
besyobora ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı besyobora
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 Saat 20:54 |
Arkadaşlar 2004/model peugeot 307 model otomatik vites aracim var geçen hafta ekranda automatic gear fault hatasi verdi ve o anda aracin devrine bir şeyler oldu.vites hiç bir şekilde geçmedi. stop edip tekrar çalıştırdım ama aynı sorun devam etti.servise goturdum elektro vanalar değişti şanzıman yağı değişti toplam 600 tl. Yapan usta ilerde aracın şanzıman revizyonuna girebileceğini söyledi.kısaca anlattım başına böyle bir şey gelen arkadaş hesabini kna göre ayarlasin.aracın çekişi daha iyi oldu.beni 1 sene daha idare etsin sonra vedalasmayi düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayırlısı hocam umurım tekrarlamaz probleminiz 206 ve 307 lerde kronik bir problem bir çok otomatik araç kullanıcısının başına gelmektedir. İnşallah herşey gönlünüzce olur. iyi forumlar
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
RedHotRyder ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı RedHotRyder
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba öncelikle geçmiş olsun , aynı durum bir süredir benim aracımda da mevcut. Özellikle içinde bulunduğumuz kış sezonunda araç motor ısısı düşükken , motoru ısıtmadan yola çıktığımda ilk 2-5km arası vites'den çok sert bir geçiş sesi geliyor , motorun devir sesi değişiyor resmen :) ve ekranda sesli ve yazılı olarak uyarıyı veriyor. aracı emniyetli bir şekilde güvenli bir yerde stop edip , tekrar çalıştırdığımda uyarı ekrandan gidiyor ve bu sırada motor da ısınmış oluyor, gün içinde motor tekrar soğuyana kadar bir daha hata almıyorum. Şanzuman yağının soğuk oluşundan vites geçişini yapamadığını düşünüyorum. Açıkcası bunu tamir ettirmem gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum , belki rutin yağ değişimi sırasında şanzuman yağını değiştirdiğimde tekrar almayacağımı düşünüyorum. Bu sorunu yaşayanlara belki benzer durumlar için yağ değişiminden sonra değişikliği paylaşırım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |