![]() |
|
yağ bakımından sonra marşta sıkını |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kazarus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 Saat 12:59 |
S.a Arkadaşlar. forumu biraz dolaştımda benzer birşeye rastlayamadım.
Cumartesi öğlen aracın 10bin bakımını yaptırdım. aracın mazot filtresi, yağ filtresi , hava filtresi, polen filtresi ve yağı değişti, filtrelerin hepsi orjinal. yağ 5w30 castrol magnatech. araç bakımdan önce yarım marşta çalışıyordu, fakat bakımdan hemen sonra 1-2 sn marşta kalınca araç çalıştı. usta 2 güne geçer dedi. ertesi gün marşa bastım 3-4 saniye marşa basınca çalıştı. acaba bu sorun düzelirmi yoksa usta başından savmak içinmi bu şekilde söylemiş olabilir? Not: Bu arada 5 gün önce -21 derece ayaz vardı o soğukta sabah yine yarım marşta çalışmıştı aracım. birde kontağı 2. kademeye getirince göstergede ilk önce bakım a kaç km kaldığını gösteren ekran geliyor daha sonrada araç yağ çubuğu geliyor. orada bu sabah baktığımda yağ 1 çizgiye düşmüş gözüküyordu. kaputu açıp kontrol ettim ful gözüküyordu. işe geldim tekrar baktım yine 1 birimdi. yarımsaat sonta inip birdaha baktım bu seferde full gösteriyordu. acaba bakımdan sonra böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş oldumu.? şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. takipteyim. Düzenleyen kazarus - 01 Şubat 2016 Saat 13:11 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
havalar bu aralar gerçekten soğuk dizel araçlarda geç marş problemleri görülebilir. ama öncelikle sormak isterim mazot filtresi orjinal mi yoksa yan sanayimi yan sanayi ürünler bu tip problemlere sebep olabiliyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Dizel araçta genellikle 10 40 veya 5 40 kullanılıyor. 5 30 u kendiniz mi seçtiniz. Benim dikkatimi çeken nokta bu oldu. Ayrıca mazot filtreniz orjinal değilse o da gecikmeye neden olabilir. Depoda mazot miktarı çok az ise ondan dolayı da gecikme olabilir
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Muhtemelen mazot filtresi ile ilgilidir.Soner ve talip hocaminda dediği gibi filtre orjinal mı yan sanayi mi. Bu arada en son bakımda benim araca 5/30 castrol yağ kullanıldı bir sorun yasamadim..
Düzenleyen xmen - 01 Şubat 2016 Saat 17:55 |
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
kazarus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
üstatlar cevaplar için teşekkür ederim. hemen kısaca yanıtlayım
internetten de araştırdım ustamda aynı şekilde 5w30 tavsiye etti. serviste aynı şekilde 5w30 tavsiye ediyor yağ kalınlığında hem fikiriz ondan kaynaklanmadığına eminim. mazot filtresi orjinal peugeot (üzerinde delphi yazıyordu sanırsam) polen filtresi hariç herşey orjinal takıldı. bu arada marş şuan 2 3 saniyede değil max 1 saniyede alıyor sanırım sorun düzeliyor. fakat yağın miktarını gösteren dijital göstergede sabah baktığımda yine tek çubuk gözüküyor yağ miktarı. o hala düzelmedi. oda bakımdan önce normaldi bakımdan sonra sapıttı. aracı çalıştırdığımda km nin yazdığı yerde hemen yağ miktarı 5-6 kez yanıp sönüyo sonra kayboluyor kaç km yaptığını gösteren gösterge geliyor. fakat üstteki arıza göstergesinde yağ sembolü hiç yanmadı ona dikkat ettim. yağ arıza lambasında sıkıntı yok. acaba yağ yeni olduğu için gösterge yağ miktarını ölçemiyormuki yağ filtresiyle bir alakası varmı acaba onun? |
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
yağ müşürü bozulmuş olabilir pejolarda sıkıntılı olabiliyor. benm de bozuktu 1 sene önce değiştirdim bi daha sorun çıkarmadı. yağ lambası zaten düşük yağ seviyesinde yanmaz , yağ pompası çalışmıyorsa ya da yağ basıncı yok denecek kadar azsa yanar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |