![]() |
|
207 egsoz emisyon sistemi arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
xgsyx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2016 Saat 01:21 |
Arkadaşlar bilgisi olan lütfen yardımcı olsun. Bundan yaklaşık 2 ay önce hareket halinde 30 ila 40 km/hz giderken sanki arabaya arkadan vurulmuş gibi bir sarsıntı yaptı motor arza lambası yanıp egzoz emisyon sistemi arzası yazısı cıktı 10 metre gitti istop etti ilk marşta almadı. 2.kez Marşa basarken gene istop etti sonra biraz bekledim 1 dakika kadar tabi mağlum ist trafiği konvoy oldu 1 dakkada. Bir arkadaşa sordum bu işten anlayan pcye bağladı kötü mazottan kaynaklı olduğunu söyledi. Deponun 4÷3 boştu bende farklı biryerden depoyu fulledim.
Ama gün itibari ile aynı sorunu bugünde yaşadım. Neden kaynaklı olduğunu bilen varmı.... |
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kötü mazottan olmuş yine demek ki. eğer ilkinde değiştirince düzeldiyse, şimdkinin nedeni de odur.
|
|
![]() |
|
xgsyx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Aldığımdan buyana böyle sorun yaşamadım. Farklı yerden mazot alınca bu sorunu yaşadım ve şimdi eski yerden alıyorum ama aynı sorunu tekrar yaşadım. Sanki mazottan kaynaklı değil farklı birşey var. Başına gelen varmı diye forma yazdım ama kimsenin başına gelmemiş anlaşılan....
|
|
![]() |
|
pharuq ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Kardeşim geçmiş olsun öncelikle. Bende de LPG'li 207 1.4 Comfort var.Bu sorunu ben yaklaşık 5 aydır yaşıyorum ve hala bir çözüme kavuşmuş değilim. Bu arızayı ilk aldığımda Şarj alternatörünü rektefiyeye soktuktan bir kaç ay sonra almıştım. Ankara ABC Peugeot servisine bu arızayla ilgili olarak 5 kez gittim. Her gittiğimde bir parçası değişti ama değişmeyen tek şey arıza kaydı oldu. Şarj alternatörü, ateşleme bobini, bujiler ve akü değişti. En son sorunu çözemeyince bizimle alakası yok aracınız Lpg li olduğu için çıkıyor dediler. Yani başlarından savdılar beni. 2 gün önce Lpg bağlantılarını söktürüp aracı orjinal haline getirttim. Dün arıza kaydını almadığım için sevinirken ; bugün sabah yine aynı arıza kaydını aldım. Bu sorun genelde soğuk havalarda başıma geliyor diye düşünüyorum. Bana bu konuda yol gösterebilecek ya da Ankara 'da bir usta tavsiye edebilecek birileri var mı acaba?
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorun bulundu ben arabamı sevdiğim için yıpratmak istememediğimden 2000 ve 2500 devirde vides değiştiriyordum araba 1.6 hdi buda Mazot kötü olduğunda egr valfinin tıkanmasına sebeb oluyormuş arabayı yüksek devirde 3500 gibi kullanıldığında kendini temizlermiş egr sökülüp 2 gün ilaçlı suda kaldı temizlenip yerine kalınca hiçbir sorun kalmadı ustam 10 numara istanbulda ikamet edene tavsiye ederim.
Atatürk oto sanayi 2. Kısım 22. Sok no.733 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |