|
gunes solugu problemi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
erkanengin
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2016 Konum: canakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkanengin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2016 Saat 09:44 |
merhaba arkadaslar aranizda yeniyim .2007 model 407 exucitive kullaniyorum 6 ay oldu alali. aldigimda arabada kaputta ve tavanda gunes soluklari vardi..resim nasil ekleniyor bulamadim.. acaba bu gunes soluklarini boya yaptirmadan gidermenin bir yolu varmidir.tesekkurler
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle hoşgeldiniz, daha iyi yardım alabilmek için;
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...
Tanıtma Konusu Açmak İçin Lütfen; Bu Linke Tıklayın:http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Mail adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
resim yüklemek için linki incelerseniz yükleme yapabilirsiniz engin bey
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35053&title=siteye-resim-yukleme-resimli-anlatimphotobucket
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
erkanengin
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2016 Konum: canakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkanengin
|
tesekkjrler malesef yine ayni hatayi yaptim forum tanisma bilumune konu acmadan kinu actim ... ama simdi hallettim
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
rica ederiz hocam asıl biz ilginiz için teşekkür ederiz. boya solmasına gelince hocam ya kaplama yada boya başka çare yok malesef tabi öncelikle fotografları yüklerseniz daha net cevaplar verebiliriz. tekrardan hoşgeldiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
erkanengin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkanengin
|
erkanengin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkanengin
|
kapuyta daha onceden lokal boya islemi yapilmis ama sanirim iyi yapamamislar..ilk sahibinden aldim arabayi 2007 midel 95 binde fazla kullanmamis yatmis araba. kaputta boya yaptirabilirim ama tavana boya yaptirmak istemiyorum.ilerleyen zamanlarda satmak gibi bir dusuncem olursa sorun olabiliyor tavandaki boyama...c.kalede car wax a goturdum boya armadan pasta cila ile yapilabilir dedi ama pek guvenemedim sonucta pasta cila ile dahada cok parlicak ve soluklar daha cok meydana cikacak...acaba bir kaplama yapilabilirmi tavana film kaplama gibi bisey siyah renk...ama muayenede sıkıntı cikarirlarmi onu bilmiyorum
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
malesef tavan ve kaput dediğim gibi güzel kaliteli bir folyo ile kaplattıra bilirsiniz.yada boya kaputun oraya bir işlem yapmışlar gibi polisaj pasta cila ile gidermeye çalışmışlarda daha kötü yapmışlar gibi iyi bir ustayla görüşmek gerek
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
muayneda sıkıntı çıkmaz hocam siyah kaplama yaptırırsanız. içiniz rahat olsun. kaput boyalı ise bence şimdilik yaptırmayın boya yazın yaptırın.
Düzenleyen sonerkyl - 12 Ocak 2016 Saat 10:16 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
erkanengin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkanengin
|
tesekkur ederim soner bey umarim c.kalede yada yakin illerde guzel kaplama yapan bi yer bulabilirim.
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tavana siyah folyo işlemi uygulanır araç siyah zaten çok fazla sırıtmaz.Kaput içinde işçiliği sağlam olan bir yerde işlemleri fotoğraf çekerek güzel bir fırın boya yapılır.Sonrasında komple pasta cilası boya koruması yapılır bence en temizi bu şekilde olur bu araçta.Kaputta boya olduğu için bu şekilde söylüyorum eğer boya olmasa yine kurtarılmak için birşeyler yapılırdı ama boya varsa zahmete gerek yok.Siyah renk zor malesef bakımı düzgün yapılmadığı zaman sonuç bu şekilde oluyor.
Düzenleyen samet206 - 12 Ocak 2016 Saat 15:49 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
erkanengin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkanengin
|
evet haklisiniz samet bey malesef ilk sahibi fazla ilgilenmemis fiyati uygyn km.si dusuk oldugu icin aldim ama sonradan acabami diye sorar oldum kendime..kaput icin boya yaptiricam evet peki tavana yapilicak olan siyah folyo pasta ciladan ve boya korumadan sonra folyo oldugu belli olurmu acaba daha once hic yaptirmadim acikcasi..araba parlasin istiyorum.ama tavandaki folyo mat yada ne biliyim soluk kalirmi pasta ciladan sonra onu merak ediyorum
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Pionablack denilen parlak siyah cam tavan görüntüsü veren folyolardan kaplatırsanız eğer parlak bir zemin elde edersiniz ve araç cam tavan görüntüsü kazanır,bu araç bunu kaldırır çok garip bir görüntü olmaz.Ayrıca aracın boya koduna göre boya gibi folyo yapanlarda var işte bu yapılırsa dediğinizin olma ihtimali daha yüksek.Ama kaput boyanır,hem kaput hemde tavanda folyo pek iyi durmaz düşüncesindeyim.Tavana folyo çekilir,kaput boyanır,farlar temizlenir birde pasta cila boya koruma vs işlemler uygulandığız zaman araç kendini toplar gözünüze daha hoş gelir benim fikirlerim bu yönde.
|
|
|
erkanengin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkanengin
|
evet samet bey dediginiz gibi yapocam kaputu boyatip tavana piano black folyo kaplaticam..sonrasinfa pasta cila ve boya koruma far temizligi yaptirip iyi bi gorunus olmasini beklocem..tahmjnj bu islemler ne kadar tutar acaba
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kolay gelsin diyorum.Benim tahminimce kaliteye göre tavan kaplama 150 TL civarından başlar.Far temizliğide 100 TL civarı.Kaput boyama boyacıya göre değişir bunun için piyasa yapmak lazım.Pasta cila boya koruma işlemleri değişken standart bir boya korumayı 200 TL ve üzeri fiyatlardan yapan firmalarda var.100 TL den basit bir şekilde pasta cila yapanda var ama aracın pastaya ihtiyacı yoksa daha profesyonel uygulamalarda yapılabilir yine söz konusu olacak ama bu işlemlerde siyah renkte çok dikkatli yapılması gerekiyor hare oluşursa düzelmesi güçlük yaratır.Kendim uğraşırım dersenizde kil uygulaması ve ardından elle sıvı cila atarak basit şekilde boyaya parlaklık kazandırabilirsiniz.Ben aracımı cila konusunda hiç boş bırakmam gerçekten faydası oluyor zaman buldukça elle sürekli sıvı cila atarım zararı yok faydası çok.
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |