Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Ses Sistemleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hoparlör vs. Yardım. Özellikle herry hocam konuya
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hoparlör vs. Yardım. Özellikle herry hocam konuya

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hoparlör vs. Yardım. Özellikle herry hocam konuya
    Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 13:55
Goldmaster 1600 lük amfi ve cadence kutu bass,pioneer teyp var aracımda, arka hoparlörlerim patlak. Almışken ön kapılardaki hoparlörleride değişeyim diyorum. Yani hoparlör önerisi istiyorum :) bir sorum daha var bagaj pandizotuna 2 hoparlör taksam kaldırır mı? Herry üstadım özellikle sana soruyorum zira hiç anlamam bu işlerden, aracı bu şekilde tesisatlı aldım
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
mimit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 15:56
amfi modeli ve ya çıkış sayısını biliyor musunuz, öyle tahmin ediyorum 4 kanal lı gücü abartılmış amfilerden biri, ve bass ı köprüleyerek beslemişlerdir, yani kafadan iki kanal gitti, kaldı iki kanal pandizota iki adet oval koyup onları da amfiden beslerseniz, bu sefer araçta akustik adına bir şey kalmaz ses yoğun olarak arkadan gelir, amfinin çıkışlarından ön componentleri besleyip teybide ovaller için kullanırsanız ve hem teyp hemde amfi üzerinden güzel bir ayar yapılırsa biraz daha düzgün ve dengeli bir ses elde etmek mümkün olabilir, ama stereo amfi ile bass beslemek zaten işin özünde mantıksız.

Elinizdeki amfiyi değerlendirip 5 kanallı bir amfiye geçmek daha sağlıklı bir sistem kurmak için yerinde bir hareket olacaktır, jbl 5355 yada  xetec 172.5 kullanılabilir, xetec güç olarak daha yüksek ama ısı sorunu var aşırı yükte sesi kesiyor aşırı yükten kastım cihazın değerlerinde ürünler ile yüksek seste, jbl de ise güç olarak uyumlu cihazlar ile  ses kesme olmuyor, bir süre sonra bass çıkışı sesi kesiyor, tamiri ise çıkışın lehimlerini tazelemek,uzun bir süre daha sorunsuz çalışır işlem sonrası.

elinizde ki cihazın güç bilgileri olmadığı için hoparlör tavsiyesinde bulunamadım.
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 18:33
Orjinalini yazan: mimit mimit Yazdı:

amfi modeli ve ya çıkış sayısını biliyor musunuz, öyle tahmin ediyorum 4 kanal lı gücü abartılmış amfilerden biri, ve bass ı köprüleyerek beslemişlerdir, yani kafadan iki kanal gitti, kaldı iki kanal pandizota iki adet oval koyup onları da amfiden beslerseniz, bu sefer araçta akustik adına bir şey kalmaz ses yoğun olarak arkadan gelir, amfinin çıkışlarından ön componentleri besleyip teybide ovaller için kullanırsanız ve hem teyp hemde amfi üzerinden güzel bir ayar yapılırsa biraz daha düzgün ve dengeli bir ses elde etmek mümkün olabilir, ama stereo amfi ile bass beslemek zaten işin özünde mantıksız.

Elinizdeki amfiyi değerlendirip 5 kanallı bir amfiye geçmek daha sağlıklı bir sistem kurmak için yerinde bir hareket olacaktır, jbl 5355 yada  xetec 172.5 kullanılabilir, xetec güç olarak daha yüksek ama ısı sorunu var aşırı yükte sesi kesiyor aşırı yükten kastım cihazın değerlerinde ürünler ile yüksek seste, jbl de ise güç olarak uyumlu cihazlar ile  ses kesme olmuyor, bir süre sonra bass çıkışı sesi kesiyor, tamiri ise çıkışın lehimlerini tazelemek,uzun bir süre daha sorunsuz çalışır işlem sonrası.

elinizde ki cihazın güç bilgileri olmadığı için hoparlör tavsiyesinde bulunamadım.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim üstadım. Anfi goldmaster anf 987 olması gerek 4x400 yazıyor üzerinde. Aslında hiç mi hiç anlamıyorum bu işlerden :) Arka kapılardaki hoparlörler patlak sadece onları değişsemde olur.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
mimit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 21:33
amfiye baktım da internetten,tahmin ettiğim gibi,arka kapı ölçüleri nedir bilmiyorum ama amfisiz bağlanacaksa jbl ve pioneer ın çakmaları çok olduğundan iki yollu coaxial ler almanı tavsiye ederim alpine yada sony olabilir mesela. arka hoparlör ün boyutuna göre alpine sxe serisi yada sony xs-gt serilerinden uygun boyut seçilebilir.

Amfinn boş çıkışlarını kullanayım dersende ön yada arka fark etmez component kullanmak gerekir, pandizota oval de olur ama araç içinde akustik diye birşey kalmaz bence rahatsız edici olur. Component olarak uygun yollu vibe slick serisi,yada powerbass ın alt kademe ürünleri tercih edilebilir.

şahsi tavsiyem ise kademeli olarak sistemi güncellemek olur.5 kanal bir amfi ve iki takım component ile mevcut bass ı kullanarak güzel bir ayar ile daha kaliteli net bir ses alınabilir.
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 23:00

amfiye baktım da internetten,tahmin ettiğim gibi,arka kapı ölçüleri nedir bilmiyorum ama amfisiz bağlanacaksa jbl ve pioneer ın çakmaları çok olduğundan iki yollu coaxial ler almanı tavsiye ederim alpine yada sony olabilir mesela. arka hoparlör ün boyutuna göre alpine sxe serisi yada sony xs-gt serilerinden uygun boyut seçilebilir.

Amfinn boş çıkışlarını kullanayım dersende ön yada arka fark etmez component kullanmak gerekir, pandizota oval de olur ama araç içinde akustik diye birşey kalmaz bence rahatsız edici olur. Component olarak uygun yollu vibe slick serisi,yada powerbass ın alt kademe ürünleri tercih edilebilir.

şahsi tavsiyem ise kademeli olarak sistemi güncellemek olur.5 kanal bir amfi ve iki takım component ile mevcut bass ı kullanarak güzel bir ayar ile daha kaliteli net bir ses alınabilir.
Anladım, çok teşekkür ederim üstadım
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 23:08
hocam oncelikle davetin icin tesekkur ederim, bu konuda benden daha bilgili arkadaslarım olduguna inanıyorum, hatta konyuya yazan arkadas cok güzel acıklamıs, benimde nacizane tavsiyem 5 kanallı kaliteli bir anfi almakla ise baslaman olucak, zamanla geri kalanı tamamlarsın. bas kutun zaten var o is gorecektir.
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 23:43
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

hocam oncelikle davetin icin tesekkur ederim, bu konuda benden daha bilgili arkadaslarım olduguna inanıyorum, hatta konyuya yazan arkadas cok güzel acıklamıs, benimde nacizane tavsiyem 5 kanallı kaliteli bir anfi almakla ise baslaman olucak, zamanla geri kalanı tamamlarsın. bas kutun zaten var o is gorecektir.
Ben teşekkür ederim abim ilgin için. Esasen araçta ki ses bana yetiyor, arka kapı hoparlör patlak olduğundan seslerini kestim sadece ön kapı hoparlörleri ve bass çalışıyor, asıl amacım arka kapı hoparlör değişmek, panzidota hoparlör takmasamda olur. Hiç merakım ilgim olmadığından ve kafamda yüksek sesi kaldırmadığından bu işe fazla para harcamak istemiyorum arka kapı hoparlerlerini değişsem yeterli olur benim için.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
mimit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2016 Saat 00:09
Sadece yüksek ses olarak bakmayın olaya kaliteli müzik uzun yolculukları daha keyifli bir hale getirir aynı şekilde şehir içinde de özellikle sıkışık trafikte insanı neşelendirir, ucu çok açık bir sektör ama doğru cihazlar ve iyi bir ayar ile uygun fiyata da güzel sonuçlar alınabilinir. Tamamen keyif almakla ilgili bir durum, gürültü değil müzik dinlemek amaç :)
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2016 Saat 00:21

Sadece yüksek ses olarak bakmayın olaya kaliteli müzik uzun yolculukları daha keyifli bir hale getirir aynı şekilde şehir içinde de özellikle sıkışık trafikte insanı neşelendirir, ucu çok açık bir sektör ama doğru cihazlar ve iyi bir ayar ile uygun fiyata da güzel sonuçlar alınabilinir. Tamamen keyif almakla ilgili bir durum, gürültü değil müzik dinlemek amaç :)
Abim haklısında ses bana yetiyor. Belki ilerde kaliteli bişeyler yaparım ama şimdi önceliğim aracın jantı yayı vs. Sen sadece bana hoparlör tavsiye etsen yeter, kapılara yalıtım yapacam hem sökmüşken hoparlörde değişeyim diyorum. 13 cm arka kapı hoparlörleri.

206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
mimit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2016 Saat 11:44
uygun fiyatlı olsun dersen gene alpine sxe serisine bakabilirsin,pioneer tsg  132Cİ modelleri var,bu sistem görüntü olarak componentleri andırıyor bass ve tiz ayrı yerlerde kullanılabilir ama normal bir hoparlör aslında,daha uygun fiyatlı normal pioneer tsg 1332i olabilir.

bütçeyi biraz daha arttırabilirsen de alpine spg13c2 yada hertz dcx serisinin 13 lüğü olur. biraz fazla seçenek oldu ama bu ürünlerden birini almanı tavsiye ederim ve mümkünse dinleyip al,her mark ve model kullanılan malzeme ve yapı gereği farklı tonlamalar sunuyor. alpine lerin tizleri daha yumuşaktır mesela pioneer a oranla.
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2016 Saat 13:06

uygun fiyatlı olsun dersen gene alpine sxe serisine bakabilirsin,pioneer tsg  132Cİ modelleri var,bu sistem görüntü olarak componentleri andırıyor bass ve tiz ayrı yerlerde kullanılabilir ama normal bir hoparlör aslında,daha uygun fiyatlı normal pioneer tsg 1332i olabilir.

bütçeyi biraz daha arttırabilirsen de alpine spg13c2 yada hertz dcx serisinin 13 lüğü olur. biraz fazla seçenek oldu ama bu ürünlerden birini almanı tavsiye ederim ve mümkünse dinleyip al,her mark ve model kullanılan malzeme ve yapı gereği farklı tonlamalar sunuyor. alpine lerin tizleri daha yumuşaktır mesela pioneer a oranla.
bu ürünlere bi bakayım hocam ilgin için tekrar tekrar teşekkür ederim.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 Saat 16:18
paylaşımlarınız için çok teşekkürler... benimde aracım için kafamda bir şeyler canlandı... 
Yukarı Dön
Mesut48 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mesut48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 Saat 22:20
Yazanlardan Allah razı olsun,çok işime yaradı ben teyp ile başlayacağım :)
__B0DRUMLU__
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 Saat 22:48
Arkadaşlar amacım sadece ben değil herkez faydalansın, burda az çok birbirimizi tanıyoruz zira özelden de fikir alabilirdim Herry ve Mimit abilerimizden, ama bu sayede çoğu kişi faydalanmış oldu, forumun amacı da bu zaten
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 883 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 219 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3553 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49183 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 466 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 282 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 501 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 84 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4353 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1719 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 974 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 762 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1746 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28742 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3666 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26045 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2492 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 234 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1993 2 wolkan35
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English