![]() |
|
307 antipollution fault uyarısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yemre55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2014 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 11:34 |
307 1.6 benzin+lpg li aracım antipollution fault uyarısı aldım ve arabayı sürmekten soğudum buna kesin çözüm önerebilecek arkadaşlardan tavsiyesini bekliyorum..
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesin çözüm arabayi satmak, bir daha o uyariyi almassin hocam.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
benimkide yanıyor :D
sorunun kaynağı afr ayarından kaynaklı. bizim muhteşem ustalar otomatik kalibrasyon yapıp gönderdiği için. murat ayçiçek diye bir abi var istanbulda. onla bir ara randevulaşıp wide band afr ile sürerek ayar yaptıracağım. o zaman yanmamak üzere göndereceğim o lambayı.
|
|
![]() |
|
sirius ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
bendede bu arıza sürekli veriyordu bir ara sırf bu yüzden gaz almayı bıraktım benzinde kullandım aracı.Bakıma gittiğimde usta neden lpg de kullanmadığımı sordu bende anlattım durumu.Sonra onun tavsiyesi üzerine lpg aldım araba hem teklemeye hemde beyaz duman atmaya başladı,bilgisayara bağladılar ve ateşleme bobini değişti arıza gitti gibi oldu ama 5 dk sonra tekrar arıza verdi, silkemeleme ve beyaz duman haliyle devam etti tekrar bağlandı bilgisayara 3 nolu yanma odasında problem olduğu söylendi,usta dediki birde lpg servisine göster çünkü sadece lpg de yapıyordu bu sorunu.Bende direk lpg firmasına gittim ama nasıl gittim ne siz sorun ne ben anlatim arkamda beyaz duman araba sürekli titriyor.Gittim durumu anlattım beyin değiştirip denediler aynı sorun beyin sağlam dediler.Sonra ustalardan birisi geldi motorun arka alt kısmından bir top kablo çıkardı motor sıcaklıgından dolayı kablolaların bantları erimiş ve birbirine yapışmış tek tek ayırdı geri bantladı ve sorun ortadan kalktı.Yaklaşık 3 yıldır süren arızanın burdan kaynaklanması çok ilginç ve 6 aydır hiçbir sorun ve uyarı çıkmadı.Umarım size yardımcı olabilir bu konu.
|
|
![]() |
|
oguz41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
Şimdi Bu sorunun kesin çözümünü veriyorum sayın forumdaşlar herkeze yararlı olması amacıyla bu sorunu olan herkezin okuması işine yarıcaktır inşallah.
Yazıcaklarıma kimler dahil sıralıyorum Şimdi eğer 307 niz lpg ile çalışırken Antipollution zımbırtısını yakıyorsa Arada bir yanıp kendiliğinden sönüyorsa veya aynı yerden yakıt alıpta sönüyor başka yerden alınca yanıyorsa vs.vs Birinicisi buu uyarı kesinlikle pislik uyarısı fakat bizim arabada herkezin arabaları yaktığı gibi her bulduğunuz gazı yakar yakmaz diye birşey yok.Bu arızanın temelli arabanın ecu lpg arasındaki bilgilerde saklı birkere yaktı bunu artık söndüremezsiniz kafasına göre birşey algılayınca nem kapar yanar.Söndürmek için olay çok basit başıma geldi deneyip çözdüm sizlerde faydalanınırsınız inşalah zaten denemek bedava :) Arabaya güzel bi benzin alın 50km sadece benzinde hiç lpg değmeden kullanın. Sonra pp2000 i olan yani bilgisayarla 307 ye bağlanabilen bir pejo servisine gidin.Adama benzin yakıt haritasının silinmesini istiyorum Araçtaki yakıt haritasının tamamen sıfırlamanı istiyorum diyin.O bilgisayarda böyle bir seçenek var aracın bugüne kadarki tüm yakıt değerlerini sıfırlıyor Beyni sıfırlamak falan değil yani sadece yakıt değerini sıfırlamak.Bunu yaptırdınız aracı gene hiçbirşekilde gaza almıyorsunuz sadece 4 5 km bile yeter bütün viteslerde kullanın benzinde aracı.Zaten yanmıyor olucak arıza silindiği için eğer o anda yanarsa kesinlikle fiziksel parça hatası oksijen sensörü vs. zaten.%85 yanmıcak diyerek devam ediyoruz.Bu 4 5 km sonra araç kendi haritasını oluşturmuş olucak.Bu şekilde lpg ciye gidiyorsunuz.Onada bütün ayarların silinip Otomatik kalibrasyon yapılmasını söylüyorsunuz. Program size oto kalibre yapıyor ve aracı lpgde kullanmaya başlıyorsunuz olay bitmiştir.Asla şaşmaz bidaha olaki %10 ihtimal bu ışık birkereliğine yandı hiç ellemeyin bu sefer orda kalmaz o ışık çünkü baştan o arıza kaydı yokken siz kalibreyi yaptırdınız o ışık geri kesinlikle sönecek . Biraz uzun oldu fakat buu sorundan sadece benim 307 mi aldıktan sonra tanıştığım bile en az 5 kişi var.Aynı şeyleri yapıp sorunu kaldırdık.İsterimki sizlerde bu sorunu çözün arabalarınızı o ışıkla kullanmayın.Tabi ben fikir veriyorum usta değilim sonuçta genede sizler bilirsiniz ama sonu kötüye varacak birşey yok en fazla yeni bir yakıt map'iniz olmuş olur buda kötü birşey değil Allaha emanet sorunu olupta çözen olursa bilgilendirsin.
|
|
Peugeot 307 2004
1.6 110 hp Premium Pack. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |