![]() |
|
LPG Filtre ve enjektör değişimi sonrası sıkıntı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2015 Saat 22:20 |
Merhaba arkadaşlar
2003 model 307 aracım var. lpg enjektörlerini ve filtrelerini değiştirttim. araç ''motor sıcakken'' geç marş alıyor. ilginç yanı bu. bi yerde 15 20 dakika durayım marşı 4 5 saniyede alıyor. Benzinde kullandığımda sorun olmuyor. hatta unutmazsam aracı benzine alıp öyle bırakıyorum. lpg ustası da ilk çalıştırma benzin ile oluyor lpg den değil diyor.(lpg atiker) adaptasyon yaptı bilgisayardan baktı herşey normal diyor adam. ee benzinde kullandım 1 hafta araçta anormal değildi! lpg li kullanırken anormal. ilk sıkıntı bu 2. sınıntı ise sabah ilk çalıştırmada motor soğukken araç 1 2 saniye stop uyarısı veriyor abs ışığıyla beraber. kontağı açtığımda ışıkların sönmesini bekliyorum bu arada onu beklemeyince veriyor bizim araçlar ondan değil yani. daha önce başına böyle olaylar gelip çözen yada fikri olan arkadaşlar nedir bu sıkıntı.? 2 senedir 1 gün bile tık demeden çalışan araç şimdi canımı sıktı. gerçi araçta yine bişey yok sorun lpg den kaynaklı gibi görünüyor. daha büyük bi arıza açmadan halletmek istiyorum en sonunda söktürüp atacağım lpg den soğuttu beni. bakım yaptırıyoruz sistem bozuluyor. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler iyi forumlar
|
|
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam geçmiş olsun... Bana akü ile ilgili bir sıkıntı var gibi geldi...
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok sağol. Filtre değişene kadar bişey yoktu ve benzinde kullanınca da normal çalışıyor sadece lpg ile kullanıp öyle stop ettikten 15 20 dakika sonra zor çalışıyor 4 5 saniye sürüyor. Çok ilginç bi sıkıntı
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Hocam bu geç çalışma muhabbeti genelde regulatorden ve gaz kesicilerin cok az iktarda gaz kacirmasindan kaynaki oluyor
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
dgngogo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2015 Konum: izmir bornova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
egerki calışınca eksozdan duman cıkıyorsa ve giderken eoksozda patlama oluyorsa regilator den başıma geldı onceki aracım hyundai eccent di sabahları 6 8 saniye marş yapıyordum sonra alıyordu bi yapıyor bir yapmıyodu sibop lastikleri degişcek ust kapak acılcak büsürü terane bi yazılım işiyle ugrasan arkadaşım cözdü işi 70 tl masrafla :))))
|
|
her zaman hazırım
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Gaz kesici veya lpg regülatörü arızalı büyük ihtimal.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
linkte alpernbugra arkadaşımızn yorumuna dikkat etmenizi öneririm.
http://forum.donanimhaber.com/m_78019384/tm.htm |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar hepsini değerlendireceğim sanayide serviste. Başka önerileri olan arkadaşlara da şimdiden teşekkürler.
O sıkıntı lpg bakımından sonra oluştu çözüldüğünde buraya yazarım.. |
|
|
|
![]() |
|
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Geçmiş olsun.Geçen bende enjektör değiştirdim üzerine iki kere ayar yaptırdım hala eski düzenini tutmadı araç.Bazen ne kadar kurcalanırsa o kadar bozuluyor herşey.Düzgün usta bulmak zaten mesele.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
değiştirdiğime değiştireceğime pişman oldum.
bugünde egzoz monifoldunda 3 cm kadar kılcal bi çatlak gördüm gözüme çarptı geçerken kaynattırayım dedim egzozcu oksijen tutmaz monifoldu elektrot kaynağı olan ustaya git dedi bi yer tarif etti gittim 5 dakka sürdü sürmedi kaynattı USTA BORCUM NE DEDİM adam 40 tl dedi beynime kan sıçradı resmen. 5 dakikada 40 tl nedir nedim ya öyle bizde kardeş dedi 30 lira attım al şunu yeter dedim çıktım. yazık günah o paraya bütün gün çalışıyor asgari ücretli insanlar benimde günlüğüm 40tan çok fazla değil. bu insanlar neden bu kadar paragöz oldu anlamadım. >doğru düzgün iş yapmazlar paraya gelince uçuk fiyat , servisler desen el yakıyor ne yapacaz bilmiyorum. bakım yaptırmaya korkar olduk.
|
|
|
|
![]() |
|
oguz41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
benzin pompasındanda yapabilir lpgde kullanınca benzini geri kaçırıyor olabilir isterseniz bi baktırın koltuğun altına..Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.
|
|
Peugeot 307 2004
1.6 110 hp Premium Pack. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |