Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peugeot 306 1.6 Kavrama Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Peugeot 306 1.6 Kavrama Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
CuRSe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı CuRSe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Peugeot 306 1.6 Kavrama Sorunu
    Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2015 Saat 21:49
Arkadaşlar merhaba. Artık siz kullanıcılardan yada gerçekten bu araç konusunda usta olanlardan fikir ve özellikle sonuç almak istiyorum.

Sorunun en başına gelecek olursak eğer;

Aracı ilk aldığımda (bilinçli aldım) 3. viteste cırtlama vardı ve senkromenç dişlilerinden olduğunu biliyorduk. herneyse belli bir süre sonra şanzımanı değiştirmek zorunda kaldık, konuyu fazla uzatmak istemediğimden kısa tutuyorum.

yıldız da (Ankara) bi şanzumancıya gittik peugeot parçası satan güzel birtane bulduk ve aldık, fakat antiparantez ne kadar doğru bilemem satan adam bana yok çok sürat yapıyosan başka veriyim sana bilmem ne demişti bende iyisi hangisiyse onu ver bırak sürati falan dedim tmm bunu sana vereyim dedi verdi. Muhtemelen dişli oranları farklı bir şanzımandan bahsediyordu. biz bunu aldık. Ustamıza götürdktaktırdık. İşte sorun bundan sonra başladı.

Araçta kendi şanzımanı var iken Keçiörende şelale dediğimiz bir yokuş var çoğu insan arabayı orda dener. eski şanzımanında ben 2. viteste o yokuşun başından 300m gidene kadar devir 6binlere dayanır 3,4 der çıkardım. yani çekişi olsun özelliikle kavraması olsun ok gibi fırlardı araç.

Şanzımanı değiştirdikten sonra; sanırım evet bu şanzımanın dişli aralığı uzun yanyana aynı marka model 306 ile çevre yolunda denediğimizde 2. viste ben 4bindeyken arkadaşımın aracı yakıt kesmeye düşüyor.(toplum dili elektrik kesme) ve yanyana gidiyor oluyoruz.

Sorunuma gelecek olursak; araçta çekişten ziyade bu benim nacizane fikrim bir kavrama sorunu mevcut. nerden diyeceksiniz.

yaklaşık 35 40 derecelik bir yokuşta (daha dik olursa zaten mümkün olmuyor) aracı durdurup kaldırmaya çalıştığımda bildiğiniz kalkmıyor. debriyajdan ayağımı çekiyorum sanki hala yarım debriyaj yapar gibi böyle bir nası anlatılır yani o şekilde kalkıyor ve anlıcağınız üzere az biraz daha dik bir yokuşta tamamen çekiyim ayağımı öyle kalıyor araba. ne istop ediyor ne hareket ediyor. fazla zorlamak istemiyorum çünkü balata kokusu gelmeye başlıyor ve sıyıracak yani.

ben bunu kime söylediysem bulamadı. yok dedi biri iki şanzımanın motorla öpüştüğü yerlerin uzunluk olarak ölçüsü tutmazsa volantla baskı arasında milimetrelik boşluk kalıodur falan filan saçmaladı tekrar şanzımanı indirdik eski şanzımanla her yerine baktık hiç bir boyu kısalık ne biliyim balatanın olduğu yerde bir değişiklik yok.

fakat ben 2 dik söküldüğünde dikkat ediyorum. volant dişlisinin yüzeyi yanmış metal gibi. yani bi sarımtırak rengi var ve birde demiri ateşe tutarsınızda böyle gök kuşağı gibi saçır saçma bi renk alır öyle yaklaşık bir elin dağılımı gibi yerler var.

Eklemek isterimki ilk şanzımanı taktığımızda balatayı falan değiştirmedik.ben ondandır dedim tekrar söktüğümüzde baskı balata değiştirdik(balata çaktırmadım). fakat sorun yine düzelmedi kavrama çok hafif değişti tabi ama arabanın ilk aldığım o şanzımanı inanın bundan daha iyiydi. Şimdilerde usta volantı sildirseydik keşke bilmem ne diyor ama yeter artık arkadaş şanzıman indirme parası vermekten iflahım kurudu artık. bu şanzıman bi daha sökülecekse yapılmadan takılmasını istemiyorum artık ben. aracımı çok seviyorum kızım gibi bakıyorum ama bu sorun yıldırdı beni.

Sorunum bu arkadaşlar araba düz yolda bile deli gibi bağrıyor ama icraat yok. başına gelen şundan diyebilecek arakdaşım veya yardımcı olurum diyecek varsa lütfen ilgilenirse sevinirim.

Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2015 Saat 22:30
Geçmiş olsun.Öncelikle sürat yapıcaksan bu şanzumanı al kısmını anlamadım ben yani parça neyse odur şanzuman modifiyemi edilmiş yada GTI şanzumanımı.Uyumsuzluk söz konusu olabilir ayrıca yeni aldığınız şanzumanda sorun olabilir.Onun dışında volanttan bende sıkıntı çektim baskı balata değiştirdim servis sağolsun taşlamadan takmış araç eskiden daha seri sorunsuz kalkış yapardı bir aldım baskının değişip değişmediği belli değil titreme yapıyor aracın egzosuna varana kadar arkadan gittim dedim bu ne keşke taşlasaydık diyor,sabrını sınıyorlar ınsanın gerçekten.Şanzumanı durduk yere sürekli indirmekte hoş birşey değilki oynayalım.Sizdede ya atladıkları bir şey var araçta ya aldığınız şanzuman sorunlu başka açıklaması yok söylediklerinize göre.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
CuRSe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı CuRSe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2015 Saat 01:35
aklıma volant geliyor da işte dediğiniz gibi minicik bir parça değilki sök tak sök tak yalama olacak yaConfused
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2015 Saat 09:46
valla can sıkıcı şeyler sametin dediklerine bende katılıyorum sorun büyük ihtimal şanzumanda. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 710 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6163 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1096 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 270 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3578 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49284 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 510 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 327 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 548 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4373 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1794 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1020 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28793 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3714 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26140 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2503 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 237 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English