![]() |
|
Yuksek devirlerde motor sesi sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mehmetkrblt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2015 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmetkrblt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2015 Saat 22:59 |
Oncelille merhaba araniza yeni katildim 307xt 1.6 lpg 150.000km de bir arac aldim fakat yuksek devirlwrde arac asiri bagiriyor sorun egzoz sistemindemi motordami anlayamadim sizde iceriye motor sesi nasil ? Arastirmalarma gore 307 nin motor sesinden rahatsiz olanyok benim aracta bir anormallik var .s
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim megan 2 vardi 3000 devirde 10pkm hiza ancak ulaşıyordu bağırması ayri bir dert bu fransız araçları boyle. Kac km hizda kac devire geldiğini söylersen senin motordan olan 307 sahibi arkadaşlar yardımcı olacaktır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Mehmetkrblt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2015 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmetkrblt
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dusuk devirlerde hic ses yok oyle uzun yolda 3000devirde 90-100km yapiyor 5.viteste hani ama o gelenses 150 gidiyomusum gibi ben baya rahtsiz ediyor arabanin baski balatasi zayif dediler alirken egzozcuya gittim orta ve son susturucu degismesi gerektigini soyledi ozel servise gittim usta bu ses normal dedi bende biraz arastirayim dedim diger kullanicaradan ?
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Benim 206 da aynı şekilde baskı balatam yeni susturucum sıfır 3000 deviri geçtimi bağırmaya başlıyor normal olarak araç zaten.Ama bu ses yalıtımı zayıf olduğundan uğultu tarzında içeriye alıyor sesi kullanıcıda sanki bu sesle birlikte araç zorlanıyormuş yargısına kapılıyor alakası yok normal motor sesi bu he bundan hoşlanan olur hoşlanmayan olur orası ayrı hoşlanmıyorsanız güzel bir ses yalıtımı şart veya bu sesi değiştirmek adına güzel bir açık hava filtresi.Onun dışında baskı balata zayıfsa gerçekten araç bağırır devir artar hızlanmaz devir hız orantısına bakmak lazım onuda 307 kullanıcıları yorum yaparsa anlarsınız.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmetkrblt
Bu ses fazla geldi bana bilmiyorum dizel gibi ses cikiyor resmen ilginiz icin tesekkurler hava filtresini degsatirsem ses artmazmi sdaha cok acik hava filtresi uzun yolda dahami sessiz olur?
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
3000 de 100 yapmsı normal ama içeri abartı da bir ses gelmiyor. 207 için böyleyse 307de de böyledir.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
dizel gibi ses motor rolantideyken geliyormu peki . bir video paylaşımı olsa daha güzel olur.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Hava filtresi ile ses artar ama mesela ben aracın zorlanıyor gibi ses çıkarmasından pek hoşlanmam malumunuz açık hava filtresi ile ses biraz daha spor çıkıyor bu daha çok hoşuma gidiyor spor ses duymak benı daha mutlu eder o açıdan söyledim değişiklik olarak bunu önerdim,olan sesi azaltmak adınada çeşitli ses yalıtımları yapılabilir.Ama dizel kadarda bir ses yok,zannedersem şüphelerinizde yanılmıyorsunuz bir problem olmalı araçta.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
erenahmet95 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2015 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenahmet95
Bizde ki 307 de ayni sekilde ses cikartiyor sahsen ben cok seviyorum değişik bir his veriyor insana. Gecen arkadasim 1.2 symbol 4 5 devirde zorluyor hic ses cikmiyor araba surme hissi vermiyordu :) uzun yolda sesi yormuyorda beni suspansiyonu yoruyor yol kalitesi dusuk olsun bayagi insani yoruyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |