![]() |
|
106 1.4i 98 model subap ayarı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2015 Saat 19:39 |
Arkadaşlar Selamlar,
yaklaşık 15 gündür aracımın çalışma sesinde ve yolda giderken hafif boğukluk hissettim. Sonra rolantide dinledim sanki subap şıkırtısı gibiydi. geçerken ustaya uğradım dedim bir kulak verir misiniz subablar gevşek mi? dinledi hafif gaz ver dedi, verdim evet dedi gevşek. Subab ayarı yapmamız lazım dedi pazartesi gel dedi. Şimdi sorum şu: Bu subap ayarı durduk yere bozulur mu? Bozulmazsa neden bozulmuş olabilir. Subap ayarını herkes beceremez diyorlar istanbulda gerçekten 106 ya çok iyi bir subap ayarı yapacak usta tavsiye eder misiniz? Yetkili servis tercih etmiyorum. Parasından değil, daha önce kaç kere yetkili servise gittim, cam değişimi lokal boya kapı değişimi gibi işlemlerde hep kusurlu iş yaptılar. Sanırım araba eski diye çok önemsemeyip çıraklara iş yaptırıyorlar.. Tercihim istanbul anadolu yakası.. 2. tercih avrupa yakası olabilir. Eğer ustanın çok iyi bir usta ve dürüst olduğuna ikna olursam, aracın triger, debriraj seti vs gibi ağır bakımlarını da yaptırıcam Yanıtlarınızı bekliyorum. Yetkili serviste yaşadığım sorunlardan birisi geçen yıl http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37561&title=on-cam-degisimi-yorum-lutfen
|
|
106 98 xr
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ve aleykümselam subab ayarları bozulabilir hocam tabi öyle hemen bozulmaz kullanımı bakım aralıklarını göre değişir lpg li araçlarda daha çabuk bozuluyor diyenlerde var tabi ben karşılaşmadım hiç o ayrı bir konu iyi bir subap ayarı motorun iyice soğuması gerek 4-5 saat kadar önemli olan ustanın subab ayarlarını iyi bilmesi lazım herkes kafasına göre yapıyor kimi 0.20 emme - 0.30 egzoz felan gibi bunu subab çakısı var onla ayarlıyorlar. istanbuldan usta tavsiyesi forumda aratırsan bulursun. iyi forumlar
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |