![]() |
|
206 1.6 xt lpg'li titreme ve hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nkk8571 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2015 Saat 15:43 |
Arkadaşlar Herkese selam,
Arabam otomatik vites 2003 mod. 206 xt 1,6 benzinli motor. LPG'yi 2015 6.Ayda taktırdım,LPG'yi taktırana kadar oldukça performanslıydı. ilk bir ay sıfır sorun süper performans verdi.Daha sonra arabada küçük titremeler başladı.Ondan sonra 80 km den 90 km ye geçerken adeta araba çıldırırcasına titremeye vuruntuya başladı.Gittim otogazcıya enjektörler bozulmuş dedi değiştirdi geçti.1 ay sonra aynı sorun artı olarak da hararet baş gösterdi.gittim otogazcıya bu seferde uzun bir plastik bir boru vardı o değişti,yine geçti.Tamam dedik 2 hafta sonra gene aynı vuruntu ve hararet yine otogazcı bu sefer beyin değişti yine geçti.(Bu arada beyni değiştirirken çok sağlam,küçük bir gaz sıkışması yada balon patlaması gibi ses geldi). .Tam bir hafta sonra yine oldu,yine yolda bıraktı.Benzinli kullanıyorum şuan,benzinde bir sıkıntı yok.Bu arada aracı neredeyse hiç zorlamıyorum . Bu arada sorun başıma gelmeden önce çekişte düşme vede yığılmalar oluşuyor,e5'te kullandığım için dur kalklarda özellikle çok daha bir saçmalıyor,hafif gaz veriyorum hareketleniyor,ayağımı gazdan çekince sanki frene basmış gibi tak diye hız kesiyor. Aklıma gelenler Fransızlarda LPG taktırınca benzin göstergesi sacmalıyor. Ne zaman benzin azalsa bu sorun çıkıyor sanki? Soğuk havalarda daha doğrusu yağmurlu havalar da daha çok yapıyor sanki? Bu arada forumda oldukça sorun okudum(neredeyse 35.sayfaya kadar) benzer sorunlar var ama neredeyse hiçbiri tam anlamıyla çözülmemiş yada çözülmüş sonuç yazılmamış. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam öncelikle geçmiş olsun bende nisan ayında 206 benzinli fever aldım temmuz ayında lpg taktırdım şu an 10000 km yapmışımdır lpg ile hiç bir sıkıntı yok maşşallah nazar değmesin. öncelikle sorun kesinlikle lpg montajı ile ilgili bir sıkıntı var gibi birde lpg kiti ne acaba beyin değiştirirken (regülatör) o patlama sesi içinde kalan gaz normal. öncelikle aracın lpg map sensörü kontrol ettirin. ikincisi lpg taktırdıktan sonra hararet artmaya başladı dediniz kaç derecelere geliyor araç yanlış boru bağlantılarından kaynaklana bilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
nkk8571 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
ustam öncelikle teşekkür ederim,LPG sanırım KLR miydi neydi,çok pişmanım bu seçimden dolayı,Gebze küçük sanaayi de taktırdım. Hararet olayına gelince normalde 90-100 arası ama çok zorlayınca bilgisayar ekranında uyarı verecek kadar çıkıyor,zorla sağa çekip su koyuyorum.Ta okadar arttı. işin kötü tarafı adam parça değiştiriyor(garanti kapsamında) 1 haftada olsa düzeliyor. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hmm hocam su eksiltme önceden yoksa lpg sistemi sıkıntılı onu baştan söyleyeyim ben atiker obd 2 taktırdım çok memnunun ama lpg sistemini takan usta komple tesisatı kontrol etsin bence su eksiltmesi normal deil birde yedek su deposunun kapagını değiştirin 15 tl felan olacak oda bozuk olabilir. birde hocam eger sürekli arıza yaptıgından dolayı bir belge alıyormusunuz adamdan çünkü tüketici haklarından dolayı paranızı geri alabilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
valla üstad bilinçsizlik mi desek yoksa tanıdık diye mi desek aklımın ucundan bile geçmedi bir belge istemek,hatta değiştirdiği hiç bir parçayı işletmedik bile,insallah düzelirde tek sorunum o olur.Yarın sanayi yolu gözüktü,dediğiniz şeye baktırcam bakalım,ne olcak
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Montaj çok önemli bence. Benim araçta otomatik lpg yi ben taktırdım ve gayet de mükemmel. Nerdeyse benzini aratmıyor. Markadan ziyade montaj önemli. 50 100 lira fazla verip kurumsal bir yerde yaptırmak çok önemli.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |