|
407 1.6 HDI su eksiltme (bilgilendirme) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Oaytekin
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2012 Konum: Samsun/Atakum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 Saat 10:56 |
Herkese merhabalar,
2007 model 407 1.6 hdi aracım şuan 130000km de ve yaklaşık 1 haftadır devam eden bir su eksiltme problemim vardı. 2 günde bir su deposunun seviye çizgisinden yaklaşık 1 parmak kadar inecek biçimde su eksiliyor yanlız aracın altından veya gözle görülür alanlarından kaçağa dair iz yoktu. Devirdaimin henüz değişmiş olmasından dolayı ona da pek ihtimal vermeyerek ustanın yolunu tuttum. Araç tamamen soğuduktan sonra depoya basınçlı hava verilerek ilgili alanlar kontrol edildi. Sonuç olarak kaçağın termostat bloğunun motora bağlandığı tabanın deforme olmasından kaynaklandığını tespit ettik. Termostatın içinde yer aldığı plastik blok kapalı devre olduğundan termostatın ve sensörünün kendisinde sorun olmamasına rağmen tahmin edecğiniz üzere komple değişmesi gerekiyor. Yan sanayinin de randıman vermeyeceği bilgisini aldıktan sonra 200-250 TL arası değişen fiyatlarda sıkı bir pazarlık sonrası 175TL ye termostat bloğunu komple aldım. 50TL de işçilik ile sanayiden ayrıldık. 3 Gündür düzenli kontrolümde su eksiltme problemi tamamen ortadan kalkmış görülüyor. Benzer eksiltme sorunu yaşayan arkadaşlar ilk etapta akla gelen parçalardan ( devirdaim hortumlarlar gibi ) sorunu çözemedilerse termostatı da incelemelerinin yararlı olacağını düşündüğümden paylaşmak istedim. Herkese iyi forumlar.
|
|
Nothing is real... Everything is permitted ...
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bilgilendirme için teşekkürler hemşerim zaten iş problemi bulacak iyi bir usta da bitiyor. işi bilmeyen ustaya denk geldimi insanın sinirleri hopluyor sonra.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |