![]() |
|
Katalitik Konvertör Uyarısı ve Kara Duman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lemburaq ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2015 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2015 Saat 13:53 |
Merhaba Arkadaşlar;
2006 model Peugeot 206 HDI kullanıyorum. Aracımda yaklaşık 1 yıldır aşırı bir kara duman atma sıkıntısı vardı. Kimi turbo kimisi enjektör dedi. Ben bu şekilde kullandım. Geçenlerde EGR valfinin içine sac kestirip koyduk. Duman griye döndü ve ön kaputu açınca duman oldu. Tekrar iptal ettik. Geçtiğimiz hafta İst-Muğla giderken, katalitik konvektör uyarısı yandı. Shell den yakıt alınca söndüyse de; dönüşte Bursa yolunda 4. vitesten 3000 devire çıkınca araba ileri geri sallama, boğulur gibi bir yorulma yaptı. Sürekli yüksek devirde vites küçülterek gelebildim. Ertesi sabah araba boğularak çalıştı. Farklı bir ustaya götürdüm makineye bağladı. EGR valfinin uyarısını düzeltti çekiş arttı. 1 hafta içinde uyarı verirse EGR değiştirmelisin dedi. Uyarı tekrar yandı. Sizce EGR' den midir yoksa Konvertör temizletsem olur mu? Araca alıcı vardır. Masraf etmek istemiyorum. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam masraf etmek istemiyorsan alıcıya problemleri anlatmalısın bence fiyatı ona göre anlaşırsanız masraf etmemiş olursunuz. katalatik konvektörü baktırmanız gerekir aşırı dolduysa ya değişmesi yada içini boşaltırmak gerekli tabi karar sizin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
kimyacı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim araba benzinli. Benim arabada katalıtık konvectör arızası vermişti. ustam ateşleme bobinini değiştirmişti.sorun düzelmişti.
|
|
BUDA GEÇER YA HU!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |