![]() |
|
206 hararet sorunum var diyenler çözüm buldum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2015 Saat 11:10 |
Arkadaşlar selam. 2000model 206xs araba almıştım 2yıl önce. su radyatörü kötüydü aldığımda hemen yenisi aldım. fakat 2 yıldır hararet hep yüksek gezdim, hararet yaptığı için haliyle basmadım.
ama hep araştırdım sebebini. sorun aldığım radyatör yan sanayi oluşu. bendeki çin malıymış birde. arkadaşlar piyasada çin malı ve kale su radyatörü var ikiside hemen hemen aynı sayılır. valeo marka radyatör var Peugeot yedek parça satanlarda var, isteyince getirtiyorlar fransadan. radyatör iki kat daha kalın soğutması harika, şuan test aşamasındayım. arabam şuan yeni alınmış gibi oldu. fan beyni, fan rölesi, fan resiztansı onları değiştirdim yenilensin diye elimiz değmişken dedim. hararet sorunu olanlar vardır benim gibi ben çok kafa yordum, şimdilik yolunda herşey, sorun çözüldü gibi. sonuçları güncel olarak yazmaya devam edeceğim. kafasına takılan yardım isteyen olursa no:5354999568 ulaşabilirsiniz.
|
|
2000 206xs 90hp 190.000km
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla benim sadece yogun trafikte 90 üzerindeki çizgide oluyordu ilk başlarda kafaya çok taktım ancak bunlarda böyle dedi herkes bilgilendirme için için teşekkür ederim fan rezizstansıyla ve röleleri değiştirip denemek lazım. üstündeki radyatör orjinal benimkindeki.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
![]() ![]() ![]() ![]() |
Radyatör orjinalse nerden baksan 10yıl üzeridir. çok eski olduğunu düşünüyorum. değişmesinde fayda var. benim ustada biraz inat bir usta. röleleri fan rezistanını zorla yenilettim. çalışıyor diyor. tamam çalışıyorda ne zamana kadar çalışacak? illaki bi ömrü var elbet. değiştir temizlensin kafam rahat olsun. unutma 100tl 200tl den kaçarsın, yarın yolda kalırsan çekiçi motor yandı o bu şu 5.000tl den olursun. iş çıkışı gitcem fan beyni getirttim sıfır o takılcak. yine test lere devam edicem. paylaşırım buradan
|
|
|
|
![]() |
|
Sercan Mungan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
Hocam yapmış olduğunuz bu işlemlerden sonra hararet göstergesi kaçlarda geziyor?Trafiğe girildiğinde de sabit kalıyor mu acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
şuan test aşamasındayım. bitron beynini emanet almıştım elektrikçiden. yenisi geldi değişim için gittim. fan 1. kademe açmıyordu. bıraktım aracı bu aksam alıcam. küçük bir sorunmuş ama uğraştırıyor işte. hararet 80-90 arası. trafikte 90'ı geçiyor. 90'dan sonraki ilk çizgide fan devreye giriyor ama 2. kademe 20sn çalışıyor hemen geri 90a düşüyor. dur kalkta bunu sürekli tekrarlıyor. fan motoru bu şekilde kısa sürede bozulacağı için 1. kademe çalışması yapılması lazım. akşam alıcam arabayı, elektrikçi kolay iş yapar akşam alırısın dedi
|
|
|
|
![]() |
|
koray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2011 Konum: YER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
merabalar sorun çözüldümü kardeş
sonucu bizinmle paylaşırmısın. değiştiğin parçalarıda bizimle paylaş..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
dün aksam arabayı aldım. gerzek ustanın çırağı değişmemiş fan rezistansını arızayı bulacam diye kıvranıyordu. laf anlatamadık arkadaşa değiştir dedik. baktım olmadı kendim söktüm rezistansı yenisini aldım 30tl taktım. canavar gibi oldu. 1. kademe fan hemen açtı. aksam test yaptım baya bir hararet fan herşey düzeldi. arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın, benim fanı (fan control relay) kontrol ediyor. 2003 ve sonrasında araç beyini kontrol ediyor.
değişen parçalar valeo marka orijinal su radyatörü alt üst radyatör hortumu fan müşürü 2 adet fan rölesi (yeşil olanlar) fan beyni (fan control relay) - orjinali yok pyasada yan sanayi taktırdım güzel ürün tavsiye edilir fan rezistansı ama iş burda radyatörde bitiyor. valeo taktırınca fanı susmayan araba fan açmaya tenezzül etmez oldu. ve antifiriz arabanın ilacı. arkadaşlar beni dinleyin damla su koymayın. total 3lt antifiriz alıp yılda bir mutlaka değiştirin.
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
düzeldiğine sevindim probleminizin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
elimden geldiğince sorunları çözmeye çalışıyorum. kafa yormadan olmuyor hocam. illaki el atmak lazım. araç ülkemizde çok pahalı. ya ucuz alıp sanayiye uğramak lazım. yada yüklü kredi çekip sıfır araba alıp her ay banka yollarına düşmek lazım. ben başka yol bulamadım. sizce?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
dün akşamda baya bi sıkıştırdım arabayı. hararet 90 seviyesi. eskiden bu kadar sıkıştırmaya hararet sona dayardı. cekis düşer at arabasına dönerdi. simdi cok sukur hersey yolunda. sessiz dusuk devir fanda acıyor. hararet yüksek seviyede diyenler. once su radyatörü cok dikkat edin. valeo yan tarafından bakarsanız 3 yada 4cm kalınlığında güzel bi radyatör. eger valeo olduğuna eminseniz muhtemelen tıkanıklık olmuş olabilir. yenisi ile değiştirin. kayseriden 225tl ye aldım. fiyatınıda yazım kirişlemesinler
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
testlere devam ediyorum. dün sıkısk trafikte dur kalk sürekli düşük devir fan devredeydi. ibre 90 ve 90 ı azcık geçer gibiydi. hareket halinde 90 ve 85 arası. düz yol performansı sıkışık trafik durumu suan için harika. ufaktan dağ taş testlerine baslıycam.
mekanik bakımları geldi. yapılacak. mekanik bakımları yaptırıyım. bakımdan sonra beyni chipletip, cold air intake uygulayıp muğla, bodrum, Marmaris taraflarına doğru gitmek. hava hem aşırı sıcak oluyor ve bayırları çok fena. inşallah oralarda başıma bi iş çıkartmaz.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
arkadaşlar sonuçlar harika. iki yıldır boşu boşuna kendimi yormuşum. hararet ibrem 90ı kesinlikle geçmiyor. olay tamamen orijinal radyatör ve fan sisteminin orijinal olarak çalışmasıymış . arkadaşlar işten anlamayan oto elektrikçiler orijinal fan sistemini iptal edip, yan sanayi radyatörün üzerinde fan müşürü için yer var oraya şahin müşiri takıp bitane röle al sana fan sistemi. bu işin basit ve ucuz yolu. ama 206yı mahveden bir uygulama. sakın yanaşmayın. benimki böyleydi 2 yıl kullandım arabanın tüm dengesini alt üst ediyor. tamamen orjinale döndümde kurtardım işi. motor ustam üst kapak eğip kompresyon basıyor hararet ondan yükseliyor desede inanmadım. bana mantıklı gelmedi çünkü. o şekilde bi durum olsa anlarım. ama başka biyerdeydi sorun. en sonunda buldum. şuan herşey yolunda. artık istediğim yere gidebilrim. taktırdığım debriyaj baskımda yan sanayiydi. markasıda mapa. valeo'nun yarı fiyatına almıştım. taktırdığım hergüne lanet ettim. arkadaşlar sakın taktırmayın. 1 ay sonra yıllık bakımı yapılacak. baskıyıda valeo taktıracam. yaşadığım tecrübeler bunlar. kafanıza takılan olursa sorabilirsiniz.
|
|
|
|
![]() |
|
valla hocam sevindim problemnizin ortadan kalkmasına
Düzenleyen sonerkyl - 15 Eylül 2015 Saat 14:06 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
hocam cok kafa yordum sonuçta iyi olunca haliyle bende sevinçliyim. bendeki olay şu, çözümü kendim araştırıp bulup ustaya şunu şuraya tak demek. ustaya bırakınca onu sök bunu tak deneme yanılma çok masraf oluyor. hiçbir parçayı ziyan etmeden fazladan ve gereksiz para harcamadan minimum maliyet ile sorunu çözmek daha bi sevindirici. forumda hararet ten çeken cok arkadaş var. yararlansınlar istedim. dediklerimi yapsınlar. hararet kendiliğinden fabrikadan çıkmış haline dönüyor. benden önceki sahibi motor içi elektrik tesisatını 106 1.6 8v nin elektrik tesisatı ile değiştirmiş sanırım. beyin duruş pozisyonu tüm 206 larda sola doğru bende 106 lar gibi sağa doğru. motor içi tesisatı orijinal komple sıfırı ile değiştiriyim yenilensin diyorum. sıfır tesisat araştırıyorum. acaba bulabilecekmiyim
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
2001 model xs de fan beyni nerde bulamadım
Foto çekip atarsan çok sevinirim 532 206 0418 Sigorta kutusunun oralada aradım bulamadım fan rolelerinin oldugu yerde de yok
Düzenleyen kaan206 - 18 Haziran 2019 Saat 22:49 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |