![]() |
|
307 Düşük çekiş sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pocker19 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2015 Saat 13:08 |
Arkadaşlar Merhaba, aranıza yeni katılıyorum. Geçen hafta Peugeot 307 1.4 look 16 V 90 BG araç satın aldım. Birkaç sorunumum var bu konuda sizden fikir almak istiyorum.
Öncelikle aracım yaklaşık 65-70 km gelince 5.vitesi istiyor. Devir çok güzel ve hızlı şekilde yükseliyor ama hız olarak karşılığını alamıyorum. 70de 5.vitese atıyorum araç h 110-120 yi görünce bas bas bağırıyor. Düz yolda 120-130 zorlatarak görüyorum. Ancak bu hızlara çıktığımda aracın devri çok yükseklerde oluyor. Birde kalkışlarda falan araç çok pasif çift debriyaj yapmadan kaldıramıyorum sanki gaza boğulmuş gibi araç stop edecek gibi oluyor. 1 ve R'ye vites geçişlerinde oldukça zorlanıyorum. Hatta geriye geçirirken araçta sarsıntı da oluyor.
Dün 2 tane ustaya gittim biri çekişin çok düşük olduğunu baskı balatanın değişmesi gerektiğini söyledi. Dİieride bu araçta hiç bir sorun yok bu aracın gücü bu kadar bu motor ancak bu kadar gider dedi. ( Gücü bu kadarsa Doğan, Toros bile benim araçtan çok seriymiş onu anladım) Sizce gerçekten bu aracın gücü bu kadar mı ? Eğer değilse bu sorun neden kaynaklanabilir ? Teşekkür ederim. |
|
Peugeot 307 2004 1.6
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam öncelikle hoşgeldiniz.tanıtım bölümünden kendinizi tanıtırsanız seviniriz. bu anlattıklarınız bir çok sebebi olabilir. öncelikle araçta lpg varmı. bakımları yapılmışmı gibi. tabiki öncelikle 1.4 motorlar 307 gibi araçlar için küçük kalıyor yanı araç öyle aşırı bir performans beklemeyin. tabiki önce iyi bir usta bulmanızı tavsiye ederim. bakımları yapılmadıysa yaptırın.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
pocker19 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Hoşbulduk merhabalar aracı alalı 1 hafta henüz bakım yapmadım. Evet araçta lgp var ama 3 gündür benzinde kullanıyorum. Bu söylediklerim benzinli kullandığım halde yaşadıklarım. Araç 40-50 km arasında 4 vitesi istiyor. Aslında çok performans beklemiyorum ama düz yolda da 120 - 130 Km zor ulaşması beni çok tedirgin etti. Arkadaşım 307'sini kullanmıştım birde o 70 Bg 8 V olandı 2004 model araç benimkinden çok seriydi. Birde bendeki 90 Bg ve 16V olanı...
|
|
Peugeot 307 2004 1.6
|
|
![]() |
|
dağdelen34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dağdelen34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bağırıpta ona paralel bir şekilde hızlanmıyorsa baskı balata kaçırıyor olabilir değişim zamanına işaret, buji ve kablosu ne durumda,filtrelerede göz atılmalı en temel neden bunlardır.Hayırlı olsun
|
|
VALLAHİ ZAFER İSLAM'INDIR
|
|
![]() |
|
dağdelen34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dağdelen34
Bağırıpta ona paralel bir şekilde hızlanmıyorsa baskı balata kaçırıyor olabilir değişim zamanına işaret, buji ve kablosu ne durumda,filtrelerede göz atılmalı en temel neden bunlardır.Hayırlı olsun
|
|
VALLAHİ ZAFER İSLAM'INDIR
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim. Bu arada bildiğiniz gerçekten işinin ehli usta önerisinde de bulunursanız sevinirim.. Haftasonu götürüp göstereyim.
|
|
Peugeot 307 2004 1.6
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
aynı araçtan bendede var 5 senedir kullanıyorum gayet seri ustam lpg takılınca bu motor versıyonunda sorun cıkarttıgını soyleyerek aracıma lpg takmadı bende benzınde bınıyorum yazın klımam sureklı acık cokta memnunum sanada hayırlı olsun bırde kaca aldıgını ögrenebılırmıyım
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
Teşekkürler hocam 100.000 kmde 24000 tlye aldım. Hocam beni,m çok sıkıntım var çekiş konusunda aracı lpglide kullandım çok şükür bir sorun sıkıntı yaşatmıyor lpgde ama araç çok pasif, kalkış yaparken araç bir bayılıyor sanki stop edecekmiş gibi sonradan hareketleniyor. Birde çok yavaş hızlanıyor. Sizdekinde kalkışta bu ve benzeri şeyleri yapıyor mu? Birde 120-130 km civarına geldiğinde motor çok bağırıyor. Sizin aracınızda durum nasıl öğrenebilir miyim ?
|
|
Peugeot 307 2004 1.6
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Ucuzdan pahaliya git bence. Baski balatayi kontrol etmenin internette bir suru yolu var.5.viteste kalkmaya calış stop ederse senindir etmezse tamircinin. :)boğaz kelebeğini temizLet bence öncelikle, bende de ayni sıkınti vardi. Banada baski balata dediler otomatik bu arada aracim.boğaz kelebeği temizliği yapildi hem de amatörce fişek gibi oldu araba yokuşlar kabusum olmuştu.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |