![]() |
|
307 sw otomatik şanzıman yağı ve dipgaz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
xenon1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2015 Konum: ogrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2015 Saat 18:29 |
Selamlar aracımızda ilk olarak kullandığımız otomatik vitesin yağının ne kadar kaldığını, nasıl bakıldığını öğrenmek istiyorum. Ve bir problem yaşadım seyir halinde ana yolda giderken gazı sonuna kadar bastım araç 1.6 307 sw otomatik sıralı otogaz sistemi mevcut son gazda aracın hızlanmadığını fark ettim bir arkadaşıma söylediğimde 1.6 arabadan ne bekliyorsun dedi aslında hiç alakası yok sağıma baktığımda torosun neredeyse beni geçtiğini gördüm bu arada hızım 90'ın üzerinde idi . tahminim düz vitese göre katmanı olur ne kadar şiddetli basılırsa ona göre düşük vites yüksek devir olması gerekiyor, fakat bu söylediğim düşük hızlarda mesela 50 90 arası gayet tamam. Araç bakımlarınıda yaptırdık motor suyu kapağı değişti, 4 balata vs yağına bakıldı ama aklımda bunlar var sebebi 1.6 olması demeyeceğim çünkü aynı hızlarda bana ulaşan araçla arasında 25 sene teknoloji farkı var. Yorumlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyorum Saygılar.
|
|
Kula bela gelmez hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça.
|
|
![]() |
|
dağdelen34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dağdelen34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Buji ve kablolarına göz attırın bobin vb
|
|
VALLAHİ ZAFER İSLAM'INDIR
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yagi kontrol etmeniz için arabayı lift e kaldırmanız gerekiyor. Sanzuman yagi ancak o şekilde kontrol edilir.vida gevşetilir yağ iplik gibi akıyorsa normaldir. Damla damla akıyorsa azdır. Ortalama 60 80 bin km yağın değişmesi gerekir. İhmale gelirse selenoidlerde sıkıntı yapmaya başlar ve daha büyük problemler açar. Hız konusuna gelince benim araç 1.4 otomatik ve gayet atik. Siz buji hava filtresi lpg filtrenizi kontrol ettirin. 1.6 motor hiçte yabana atılacak motor değil. Ayrıca otomatik vites araca dip gaz yaparsanız vites küçültür ve devir artar böylelikle çabuk bir şekilde hizlanirsiniz. Eğer hızlı bir şekilde gazı kokleyince vites düşürüp hızlanmıyor ise başka sıkıntılarda olabilir.
|
|
![]() |
|
xenon1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2015 Konum: ogrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için vizeye girmeden tekrar baktıracağım her şeyine iyiki böyle bir paylaşım bilgi forumu var sağolun tekrardan.
|
|
Kula bela gelmez hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |