![]() |
|
LÜTFEN YARDIM BU NE SESİ? + video |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 Saat 22:24 |
Merhaba arkadaşlar,
beni acayip rahatsız eden bir ses ile karşı karşıyayım arkadaşlar ve kimse çözemiyor... PROBLEM:aracım özellikle 50-80km hız aralığında hıslanmaya başlarken bir yalpama sesi geliyor.Ancak bu ses az önce yaptığım test de aracım ilk kalkış da da bu yalpalama sesini yapıyor araç sanki dönen birşey yalpalıyor arabada... YAPILANLAR: Öncelikle bazı arkadaşlarımın buradan destekleri ile bazı çözümler için çalıştım ama sonuç malesef yok arkadaşlar... 1- İlk olarak rot balans tavsiyesini uyguladım ve rot balansa girdim pek de bir problem çıkmadı. sadece usta bana direksiyon takozunda biraz boşluk var dedi... arka tekerlekler ve ön tekerleklerin bilyaları kontrol edildi. Test sürüşüne çıktım ses aynıııııı ![]() 2-Bazı arkadaşları eğer ayağını gazdan çektiğinde bu ses kesiliyorsa otomatik şanzımanlar da priz direk bilyası bozulmuştur dediler. Ve güvendiğim bir şanzımancı abime gittim. Adam resmen arabanın anasını ağlattı şanzımanı çok sıkıştırdı. Ama birşey çıkmadı bende prizdirek bilyasını söyledim o da bana eğer o bozuk olsaydı sesi sürekli duyardık diyor çünkü sürekli şanzıman çalışıyor dedi. 3-diğer bir çözüm önerisi ise lastikler kat yapmış dediler o yüzden oluyordur bu ses dediler bende lastiklerinde ömrünü tamladığını düşünerek ki biraz köyüydü lastikler. dün gidip 4 adet lastik çektim aracın altına...Sonuçççç.... Yine Aynııı ![]() Bu problemi nasıl çözebilirim gerçekten de araça gaz verirken bu yalpalama sesini duyuyorum.gaz kesince ses gidiyor gibi... Benim aklıma son gelenler şöyle direksiyon pompasının kasnağında meydana gelen eğrilikten kaynaklanabilir mi? birde motor kulağından mı sıkıntı var acaba... çünkü araç gaza basınca yani torka binince ses yayılıyor ayağı gazdan çekince yani motor normal çalışırken ses duyulmuyor. Sizce ne olabilir arkadaşlar yakınca uzun yol yapacağım hemde baya uzun yol... bu ses ile aracı kullanmak istemiyorummmmm... ![]() ![]() Son olarak ekte linkini verdiğim video da arkadaşın çektiği gibi 50 ve üzeri hızlarda oluşan hızlarda meydana gelen sesin yalpaladığını düşünün yani o uğultunun vın vın diyerek çıktı şeklinde.. https://www.youtube.com/watch?v=2IvXV7uO5dY Düzenleyen 10URAKAR - 11 Temmuz 2015 Saat 07:43 |
|
![]() |
|
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |