![]() |
|
Debriyajdan gelen ses ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
DarkSilver ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DarkSilver
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2015 Saat 14:58 |
Arkadaşlar Merhaba,
Aslında bu konuyla ilgili birçok konu var ama soruma tam bir cevap bulamadığım için yeni konu açtım.Şimdiden kusura bakmayın. Aracımın debriyajından 1 haftadır bir ses geliyor.Ses ''dıırrrdııırrr'' şeklinde,metal bir parçanın titreşim sesi gibi bir ses.Genelde düşük devirlerde vites değiştirirken en çokda kalkışta ayağımı pedaldan yavaşça çekerken geliyor bu ses.Araştırdığıma göre bu tarz sesler debriyaj bilyası yada prizdirek bilyasından kaynaklanıyormuş.Malum benim baskı balatanın değişme zamanıda geldi sayılır açtırmışken hepsini halledeyim diyorum ama triger seti,regülatör derken bu ayki limiti doldurdum bile.Ayın sonuna kadar böyle kullanmamın bir sakıncası olurmu şanzumana ?
|
|
![]() |
|
emre41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2015 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba priz direk askı rulmanı debreyaja bastığında sesi keser bıraktığın da öter. Yanıltmasın.
|
|
![]() |
|
DarkSilver ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DarkSilver
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen öyle geliyor.debriyaja basıp vitesi değiştirdikten sonra ayağımı çekmeye başladığımda ses geliyor.Viteste giderken herhangi bir ses yok.
|
|
![]() |
|
emre41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2015 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 182 |
Eğer priz direk askı rulmanları olsaydı viteste giderken ses yapardı. Sorunun debriyaj rulmanı. Baskı balata değiştirirken değişir zaten. Sorun yapma kendine.
Düzenleyen emre41 - 08 Temmuz 2015 Saat 16:29 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DarkSilver
Sağol kardeşim.Sadece ses ise olay sorun yok tahammül ederim biraz daha.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DarkSilver
Evet bişey olmaz dedik ama bugün tam garaja girdim yanaştım debriyaj boşaldı.
![]() Siz siz olun böyle seslerde aksatmadan bi servise götürün.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
geçmil olsun hocam.. umarım çok maaliyet çıkmaz. sigorta yaptırırken çekiçi hizmetinide eklemeyi unutmayın 30-40 tl kadar fark alıyorlar. çakiciye 150-200 tl vermekten iyidir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DarkSilver
Çok sağolun.Bende kaskonun çekicisine güveniyorum. Büyük bir ihtimal eklenmiştir poliçeye.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
kasko varsa sıkıntı yok hocam kesinlikle vardır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |