![]() |
|
1.6 106 XR Hızlanma Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Thegodable ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2015 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2015 Saat 09:44 |
Merhabalar Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle buji ve kabloları - ateşleme sistemine baktırın bobin arızalı olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
1,6 İSE XR DEĞİLDİR
XR İSE 1,6 DEĞİLDİR 1,6 XS TEK KAPI , 4 KAPI 1,4 XR SADECE 4 KAPI SORUNUNA GELİNCE 1,4 İSE FAZLA BİR ANORMALLİK YOKTUR AMA 1,6 İSE SIKINTI PERİODİK YAZLIK BAKIM YAPTIR SERVİSTE KATALİZÖR TIKANMASI BİLE ARABAYI ZORLAR...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Thegodable ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2015 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ruhsatta 1.6 XR yazıyor, o neyin nesi o zaman
|
|
![]() |
|
ertanb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2015 Konum: maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Valla bende 1.4 xr var hic gaz takilmamis rampada bayilma olmuyor ve hiz olarakda 4 kisiyken arabada otobanda 160i felan gordum.
|
|
![]() |
|
ertanb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2015 Konum: maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Benim sna tavsiyem aks lara ve baski balayaya baktir kesinlikle.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
Akslarda veya balatada sorun olmuş olsa ve yaptırmazsak (maddi nedenlerden dolayı) herhangi bir tehlikeye yol açabilir mi? Araca zarar vermesi bakımından?
|
|
![]() |
|
Aks kesersen veya baski balata biterse yolda kalirsin aks kesmek sikinti yaratabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
Motor zorlanmıyor, araç rolentide gidiyor. Motor rektefiyeye girmesi gerekir diye endişeleniyorum. Motor testini sürüş ile nasıl yapabilirim?
|
|
![]() |
|
Hocam yag kapagini kaldirip kapagi cekip cekmedigine bakiyorlar cekkiyorsa motor iyi diyorlar. Bir uata bna ole demisti ama ne kadar dogru bilemiyorum. Senin sorun atesleme sistemide olabilir.
|
|
![]() |
|
Sertaç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
Sibob ayari ;)
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Öncelikle hayırlı olsun.Şimdi XR 1.4 motor genelde bende ona katılıyorum 1.6 XR yok diye biliyorum varsada denk gelmedim.Ayrıca 211 Bin km de , 97 model gazlı bir aracın canavar gibi olmasıda gerekmiyor bazı bakımları eksik kalmıştır bir sıkıntısı vardır illaki bunuda belirtmekte yarar var.Az yaksın diye gaz ayarıyla oynamış olabilirler,baskı balata bitiktir,ateşleme sisteminde sıkıntı vardır veya akslar akslarda vuruntu titreme yığılma gibi problemler yaşatabiliyor kullanıcıya bunlar genel arzalar ilk akla gelen şeyler hiç hesapta olmayan bir durumlada karşılaşabilirsiniz orası ayrı.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
Merhaba Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.
Hayirli Ramazanlar..... |
|
![]() |
|
Hocam sorun neyse benlede paylasirsan sevinirim inan kendi araabam gibi merak ettim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
Tabi paylasirim ama henuz baktiramadim araca. Elime para gecmesi gerekir..
|
|
![]() |
|
Sertaç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
Hocam ayni problem bendede vardi hatta konu açmıştım. Bizim araclarin sibob ayari farkli oluyor. Önce güzel bi Peugeot ustasina git. Sente ayarina baktır. Daha sonra sibob ayari yaptir. Ben sibob ayarini yaptrdim araba eskiye göre uçak oldu :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
Olabilir bende düşünmüştüm onu zaten supap vuruyor, ses geliyor. Peki güzel bir Peugeot ustası Kartal Pendik civarı var mıdır bildiğiniz? Ve bu supap ayarının maliyeti ne kadar tutar üstat?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thegodable
Bu konuda yardımcı olabilecek biri yokmu? |
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
ARKADAŞIM BUNLAR XR 1.4 AMA SATISTA NOTERLER YADA TRAFİKTE HATALI YAZIM SOUCU ARAÇ 1.6 MOTOR GÖRÜNÜYOR ŞASE NODAN SORGULAT Bİ PEJO PARÇACISINDAN BENİM 1.4 ÇIKMIŞTI HATTA MOTORU AÇTIM PİSTON ÇAPLARI FLAN 1.4 OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTU BENDE NEDEN FAZLA VERGİ VEREYİM DEDİM GİTTİM TRAFİĞE DÜZELTMEDİLER ONLAR DÜZELTMEYİNCE BEN ARACIN MOTORUNU 1.6 YAPTIM SIKINTI YOK YANİ RUHSATTA 1.6 YAZIYORLAR HEP KAFASINA GÖRE BENİM ŞUANKİ ARACIMIN İLK SAHİBİYDİM 5 EL DEĞİŞTİRDİKTEN SORA SARI RENKLİ OLARAK GERİ ALDIM ORJİNALİ SİYAHTI PEJO 106 SX1 1.6 8 VALF ARACI GERİ ALDIM ARACIN DİĞER RUHSAT KABINDA SX1 DİĞERİNDE XSİ YAZIYOR KAFASINA GÖRE TAKILIYORLAR TÜRKİYEDE NEYMİŞ ONLARIN SİSTEMLERİNDE SX1 YOKMUŞ EN YAKIN MARKA XSİ OLDUĞUNDN YAPMIŞLAR
|
|
change
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
arkadaşlar supap ayarını 30 sente ile yaptırın benzinliyse 25 sente ile yapılmalı çünkü lpgli araç daha yüksek sıcaklıklarda çalıştığından rahat çalışması için 30 sente uygun olacakır ve enjeksiyonlumu aracın eğer enjeksiyonluysa enjektörleri bi temizlet gaz kelebeğini temizlet oksijen sensörüne baktır katalizör tıkanmıştır araç çekmez baski balata bitik olsa araç bağırır ama gitmez supap ayarı yani sibop ayarı en fazla 50 tl en düşük tanıdık ustan varsa tabi 20 tl dir çok şakırtılı çalışmıcak aracın gitmez yada sibop sesin hiç gelmiyorsa sıkı sibop denir buda ilk marşta geç çalışmaya neden olur ordan anlayabilirsin oda aracı sıkar gitmez akıslar tutmaz aracı porya bilyaların sıkar direksiyonu sağa sola çevirdiğinde giderken takır tukur ötme varsa akıslara baktır porya bilyasıda ileri giderken sürekli takır tukur ses yapar bilya sesi sıkışmasıdır poryaların bilyalarını değiştirirsin önler arkalar toplam işçilikle 300 tldir en pahalısı birde fren balataları sıkar bazen sık karşılaşırım bunla aracını çalıştır 2 km git arada bi frene bas sora çek bi kenarıya bürün jantları elinle kontrol et ısınmışlarmı eğer balata sıkıyorsa zaten sıkan tekere elini değdirdiğinde elin yanacaktır aniden dikketli ol aracın gitmemem nedeni bunlardır bursada olsan bakardım aracına nesi var söylerdim
|
|
change
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |