![]() |
|
ses geliyor- bakım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
omera ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2015 Saat 08:38 |
arkadaşlar merhaba,
hafta sonu araca bakım yaptırdım. triger ve altarnatör kayışı değişti. aracı aldığımda ve test sürüşü yaparken bir sorun yoktu, dün yaklaşık 30 km yol yaptım eve geldiğimde motorda bir ses başlamıştı. hızlandıkça artıyordu. kayışların oralardan geliyor ama yeni olduğu içinmi yoksa gevşeme falan mı olmuştur. akşam ustaya tekrar gideceğim.. bu arada triger seti alternatör kayışı yağ değişimi filtre dahil şanzıman yağı ön fren diskleri arka kampana torna fren balataları (sadece önler ) buji ler parça dahil 900 tuttu ( parçalar ustadan ) bana normal gibi geldi ama arkadaşlar çok vermişsin dediler
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet hocam bence fiyat yüksek triger seti 80-100 tl arası alternatör kayışı 20-30 tl arası bişeydir daha ucuz bile olabilir yağ değişimi castrol kullansa max. 100 tl tutar şanzıman yağı 50 tl desen fren diski 100 tl baalata 50 desek buji 20-25 tl seti tornacıda alsa alsa 50 tl alsın hocam. toplam malzeme fiyatı 500 tl kadar anca tutar bence 400 tl işçilik çok bence..
ben geçen hafta 1-silindir kapak contası 2-motor kapak taşlanması 3-radyatör ve soğutma sistemi temizliği 4-motoryağı ve filtresi 5-termostat 6-termostat üzeründen radyatöre giden boru değişti (şiştigi için değişim yapıldı) 7-triger 8-devirdaim 9-v kayışı toplamda 750 tl verdim. bu arada hocam ses kayıştanmı yoksa motordan mı geliyor subap ayarı ile alakalı olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
omera ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
kayıştan geliyor
bir gün sonra başladı işte.. ama triger mi v kayışımı anlamadım. motor ısınca başladı |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
en kısa sürede yaptırdıgınız yere gösterin hocam kayışın gerdi ayarı düzgün yapılmamış. ilerde problem çıkarır başınıza
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
hocam subap ayarı triger değişimi ile bozurlur mu.. öncesinde bişey yoktu
|
|
![]() |
|
arkadaşlar öğlen tatilinde tekrar baktım araca.. ses triger kayışından geliyor. çok mu gerdiler, kayış mı hatalı anlamadım
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
ayarı doğru yapılmamış. nerde yaptırdınız. yaptırdığınız yer umarım pejolara bakan bir yerdir?
|
|
![]() |
|
yeni tanıştığım birisi... ilk defa yaptı sanırım çünkü baya uğraştık dedi.. sente mi atlamıştır. sorun çıkarır mı.. akşam tekrar götüreceğim |
|
![]() |
|
aynen hocam sente kaymış olabilir. triger deişimine baya ugraştıysa usta pek anlamıyor galiba. böyle kullanırsanız sorun çıkar ilerde hatta kayışı tekrar kontrol ettirin ve hatta değiştirsinler o kadar para verdiniz kendi hatasını düzeltsin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
yani pejocu değil nladığım kadarıyla, bir an önce uzaklaş bence ordan, bilen bir servise sente ayarını yaptırın.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Trigerden ses geliyorsa o kötü olmamıştır baktırın ona tekrar.Çoğu servisin genel tutumu malzeme parası kadar işçilik alırlar zaten ayrıca çoğu malzemeyide piyasa fiyatına göre hep 30-40 TL eklemeli yazarlar.Hakmıdır değil ama ne yapıcaksın yapıcak birşey yok.O yüzden fiyat konusuna yorum yapamam.Ayrıca malzeme olarak ne kullandı buda önemli orjinal parçalarmı kullandı yoksa toplama yan sanayi parçalarmı bu büyük etken fiyat konusunda.Son olarak malzeme listenizde devirdaimi göremedim triger değişiminde kesınlıkle değişmesi gereken parçalardandır kendisi.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
devirdaim değişmedi... dün akşam götürdüm elemana bir kaç gün bin dedi.. alışma süresi dedi. geçmezse değiştirelim dedi.. şuan kullanıyorum.. o değil herifin dükkana gittim yaklaşınca ses kesildi.. şaka gibi.
sonra yeniden başladı. rulman sesi gibi dedi eleman.. başka birinemi götürsem anlamadım. o kadarda para verdik başka yere götürsem ekstra masraf.. |
|
![]() |
|
önerebileceğiniz bir usta varmıdır arkadaşlar. ben ankaradayım
|
|
![]() |
|
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Merhaba araç dan gelen ses nasıl peki?
Yalpalama sesi mi geliyor.? |
|
![]() |
|
hızlanınca artıyor. rulman sesi gibi. ama takırdı değil. uğultu
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Hocam sorunun ne olduğunu bilmiyorum seni endişelendirmek ve ustanın günahını burdan atıp tutmayla bilmeden almak istemem.Ama yazdığından benım algıladığım tutum olumsuz öncelikle triger değişiminde durumu iyi olsada devirdaim değişmesi şart.80 TL bir fiyatı var sonuçta açtırıyorsun triger değişiyor işçilik ödüyorsun daha sonra devirdaimde arza olursa tekrar işçilik ödemek zorunda kalıcaksın ki bu parçalar önemlidir sürekli kurcalancak ve kısa vadede değişçek parçalar değil.Orjinal ekipman kullanmakta şart bu tarz değişimlerde.Ayrıca sesin kesinlikle trigerden geldiğine eminseniz alışma süresi diye birşey kabul göremez bu durumda o iş hikaye.Triger önemlidir hocam bu konuda ustanızla bir orta yol bulun bence acilen.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
triger alışması diye bi şey yoktur. ayrıca zaten triger değiştirip devir daim ve alternatör kayışı değiştirmiyorsa, işi bilmiyor demektir. ayrıca pejo motorundan anlamıyorsa, sente ayarını yanlış yapması ya da kayışı fazla gerdirmiş olması işten bile değil.
|
|
![]() |
|
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar merhaba, anadolu yakasında gerçekten peugeot 106 lardan çok iyi anlayan bir usta tavsiye edermisiniz? araçta sorun yok aks boşluğu triger değişimi bakım vs gibi işler yaptırıcam ama toplu yaptırcam.. aşırı titiz bir insanım aynı titizlikte ve dürüstlükte bir usta arıyorum
|
|
106 98 xr
|
|
![]() |
|
arabayı bugün aldım... usta triger kayışını değiştirmiş. benim kayış 1.6 mm piyasadaki kayışlar 1.7mm genişliğindeymiş. ondan dolayı yapıyor dedi. 1,6 mm kayış almış takmış oldu diyor. devir daimide değiştirttim. bakalım göreceğiz ustanın dediği gibi mi olacak..
bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye beklerim..
|
|
![]() |
|
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ses kesildi mi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |