![]() |
|
DİREKSİYON POMPASI KASNAĞI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2015 Saat 20:20 |
Merhaba arkadaşalr,
peugeot 206m da hızım yaklaşık 70 ve 90 arasında araçdan bir yalpalama sesi geliyor bu motor kısmındaki kasnaklardan geliyor olabilir mi? yoksa rot balans mı? ama belli hıza gelince bu sesi duyuyorum.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle lastik ve jantı kontrol ettirin daha sonra rot balansa baktirin. Direksiyon pompasindan dolayı da yapabilir ama daha düşük bir ihtimal. Düz yolda giderken sağa sola çekme yapıyor mu
|
|
![]() |
|
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Merhaba talip bey,
Aslına bakarsanız ben kontrol ettim birşey görünmüyor gibi. Araç hafif sağa çekiyor gibi? ama lastiklerden olsa lastiğin bir kısmının daha çok aşınması gerektiğini düşünüyorum! böyle bir durum göremedim hiç fakat yinede emin değilim. Fakat direksiyon pompası kasnağı yalpalıyor çünkü kayış ilk çalışmada baya titriyor ! arabanın krank kasnağından da kaynaklanır mı emin değilim...
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bu durum yeni oluştu ise lastikte aşınma hemen olmaz.bu tür durumda en basitten zora doğru gitmek gerekir. Bi rot balanscı çözer durumu. Direksiyon pompası kasnagindan da olabilir ama ondan olma ihtimali biraz daha düşük.
|
|
![]() |
|
o zaman kısa zamanda gidip göstereyim aracı
hiç rot balansçıya gitmedim bu arada... tam olarak ne yapıyorlar acaba bilerek gitmekte fayda vardırdır.
|
|
![]() |
|
http://www.autoparts.com.tr/haber-detay/857/rot-ve-balans-ayari-nedir-ne-ise-yarar
Yukardaki linkte bilgiler var.uzman tv de de videolu olarak anlatmışlar |
|
![]() |
|
teşekkürler talip bey
|
|
![]() |
|
merhaba,
ne rot balans nede 4 adet yeni lastik problemi çözdü ya? bu ne sesi?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |