![]() |
|
307 performans artırma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hakan574 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: k.maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2015 Saat 13:45 |
sayın forum üyeleri.daha önce 307 aracımla ilgi performans konusunda bir çok kere bilgi almam rağmen çözüm bulmuş değilim. sorunumu size de anlatayım. aracımın performansı düşük olduğunu düşünüyorum. araç kalkışda gaz kesiliyor özellikle geri geri rampa çıkmaya çalışırken sürekli yarım depriyaj yapmak zorunda kalıyorum. yani motor gaz yemiyor sanki. düz yolda giderken gaza sonuna kadar bastığımda öne atılmıyor ama yavaş yavaş hızlanıyor. öne atılmamasının bana dezavantajını rampada görüyorum. rampa yukarı çıkarken önümdeki araç yavaşlayınca bende örneğin 3 ten 2 ye çekiyorum ama araba gazı yemiyor mecburen 1 atıp devam ediyorum.araç bağırıyor ama gazın hakkını vermior. bu olay sadece lpg de iken olmuyor benzinde iken biraz daha iyi ama bnzinde de sorun var en azından ben öyle düşüüyorum. ya pevgeoot dan anlayan biri varsa lütfen bana bilgi versin
aracım 2002 model 307 1,6 xt modeli
|
|
TEŞEKKÜRLER
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam sanki filtrelerde sıkıntı var gibi... en son filtre değişimi ne zaman yapıldı..
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
hakan574 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: k.maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
hocam filtreleri kış başında değiştirdim bütün filtreler değişti polen filtresi bile değişti. ama arabanın ağırlığından dolayı pek atik olmaz diyenler var. onlar haklı çıksın istemiyorum.
|
|
TEŞEKKÜRLER
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
benim aklıma ile gelen hava filtresi oldu... eğer söküp takmayı yapabilirseniz temizlemenizde fayda var diye düşünüyorum... ağırlıktan olacağını pek düşünmüyorum, hatta alakası bile yok bence...
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
Canberk35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
110hplik bir arabanın çok çok dik yokuş ve trafik olmadıkça 1'e atmak zorunda kalacağını sanmıyorum. Evet 307'nin çok çok atik olmadığını söyleyebiliriz. Ama kesinlikle hantal da denemez. Yalnız tam anlayamadığım hem araç gaz yemiyor diyorsunuz, hem de bağırıyor diyorsunuz. Yani şöyle sormak lazım: Motor devirlenmekte mi sorun yaşıyor? Yoksa devirleniyor ama devirlenmesine paralel hızlanmıyor mu? Devirlenmekte zorlanıyorsa muhtemelen ya yakıt yetersiz geliyordur, ya hava yetersiz geliyordur ya da ateşleme problemi vardır. Devirleniyor ama ilerlemiyorsa -ki anladığım kadarıyla öyle- büyük ihtimalle problem debriyajın kavraması ile ilgilidir.
|
|
![]() |
|
sinanakyol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2015 Konum: MUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sinanakyol
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konu aynen bende de tam da dedigin gibi atak yapmiyo sorun oluyo bende bir kac yere sordum devriyaj yemiyor dediler daha deismedim bu ay deisecem insallh duzelirse yazarim bende buraya ama genel itibariyle soylenen debriyaj setiymis bakalim duzelcek mi
Düzenleyen sinanakyol - 07 Haziran 2015 Saat 16:54 |
|
![]() |
|
Hocam aslinda teshisi daha iyi koydun. Araba rampa yukari devirlenmekte zorlaniyor. Bugun bende birinden debriyaj seti ile ilgili sorun olabilecegini duydum. Ama soyle birseyde var ilk kez pevgeota biniyorum. Daha once 2000 motor ford mondeo ve toyota pikaba binerdim. Onlarin cekisi haliyle daha iyi ama bu arabada sanki sorun var. Mesela kirmizi isikta duruyorum onumuzde rampa var. Yesil yaninca yarim debriyak yaptigim zamanlar oluyor. Ozellikle geri geri rampa cikmak tam bir olum. Gecenlerde geri geri cikarken sanirim cok zorladim arabanin icine asiri derecede kotu bir koku geldi.dwbriyaj setine baktirmayi dusunuyorum. Birde sizden sonra mesaj atan arkadasin cevabini bekliyorum. Ona gore duruma bakacam. Yinede aklima gelen baska birsey olursa onerini bekliyorum. Ilgin icin tesekkur ederim.
|
|
TEŞEKKÜRLER
|
|
![]() |
|
Vallaha hocam sonucu merakla bekliyorum. Banada bilgi verirsen sevinirim
|
|
TEŞEKKÜRLER
|
|
![]() |
|
mhakan71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1971 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
araçta lpg varsa ilk gazı algılaması biraz geç bu yüzden rampada bu sorunu yaşıyorsun gaz kelebeğini iyi temizletirsen bu sorunu biraz azaltabilirsin
|
|
![]() |
|
ucanturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2014 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
araç devirleniyor ancak hızlanmıyorsa bence debriyajdan başka bişey değil .
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
koku geldiyse baskı balatadan hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |