![]() |
|
Direksiyon hakimiyeti ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Haydut06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 20:59 |
Arkadaşlar merhaba.
Araç 2001 206XT en son yapılan işlemler sağ/sol ön tabla viraj denge kol lastiği sağ/sol Z rot motor alt takozu değişimleri yapıldı. Fakat bu işlemden sonra araçta bir ağarlık farkettim sola çekme..sol teker inmişti hava bastım tekere 2 gün sonra yine indi lastikçide işlem yapıldı şuan sorun yok. Şimdiki sorunum hareket halinde araç elimin altından kayıyormuş gibi bir his direksiyonu tutmakta zorlanıyorum bazen sol kolum uyuşuyor nasıl sıkı tutuyorsam artık.. park ederken boşa dönüyormuş hissi veriyor. En ufak bir sarsıntı çukur vs hakimiyeti kaybedecekmişim gibi bir his uyandırıyor.. yapılan işlemler sonrası rot ayarına gitmedim. Hafta sonunu beklemekteyim. Bilgisi olan var mıdır? Rot ayarıyla mı yoksa farklı bir sorun mu araçtaki? |
|
![]() |
|
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Rot ayarina gitmediysen bu sorunlari yasamaman mucize olurdu. Acilen rot ayari yaptirman lazim. On takim yaptirmissin. Lastikleri de yersin.
|
|
![]() |
|
Haydut06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlaşıldı acil rot ayarı.. 1 gün daha sabredeyim sanayiye gitmek gerek
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Bu işlemlerden sonra rot ayarına girmek şart hatta rot balans diye tabir edilen muhteşem ikili paketi yaptırın gitsin bence.Bu değişimleri yapan dükkanlar zaten rot ayarını kendılerı yapmazlar genelde dışarı götürürler.Belirtmişlerdir sanada durumu.Eğer rot ayarı yapılıncada düzelmezse ustaya mecburen tekrar gidiceksin.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Belirtmediler aracın işi bitti diye teslim aldım sonra sonra aklıma geldi benim tam emin olamadığım içinde sizlere sormak istedim. Umarım rot balans ayarı sonrası sıkıntılarım çözülmüş olur.
|
|
![]() |
|
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu işlemleri yaptıktan sonra işlem bitti kullana bilirsin diyen ustaya bence bir daha gitme derim ya hız yapmış olsan ne olacak fark etmediğini farz et kaza kaçınılmaz son bence usta usta değil işini yarım bırakıp uyarmıyor birde. rot balans olmadan eğer hafif lastikleri eğik bırakıp o şekilde kullanırsan direksiyonun kutusu bile zarar görür nasıl iş yapıyorlar anlamadım en kısa sürede rot balan yaptır dedim öle uzun bir işlemde değiş 15 dk sürmez yani.
|
|
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |