![]() |
|
206 1.4 HDİ 2004 model arızaları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
mavi94 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: Ardahan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 10:55 |
|
Blue
Merhaba arkadaşlar, Şuan Ardahan'da yaşıyorum. 2004 model 206 1.4 HDİ 188500 km de aracım var. Aracın ilk sahibiyîm. Aracımda 3 sorun mevcut: 1-katalizör lambası yanıyor Ardahan'da pejo servisi yok. Buranın en iyi dedikleri ustaya gittim. Arızayı bilgisayarlar siliyor. Ama bir süre sonRa tekra lamba yanıyor. 2-araç giderken birden gazı kesiyor Bu sorunu sonbaharda yaşadım. Kışın aracı kullanmadım. Son bîr aydır aracı kullanıyorum. Şimdilik gaz kesmiyor. 3-aracın motoru henüz ısınmamışken bile hararet birsen yükseliyor. 90 derecenin üzerine çıkıyor. Ayağımı gazdan çekince hemen gösterge düşüyor. Bazen gazdan çektiğim halde düşmediği oluyor. Aracı kapatıyorum. 30sn sonra çalıştırıyorum durum normale dönüyor. Bu sorunlar ile ilgili ne yapmalıyım? Ardahan'a en yakın iyi bir usta veya yetkili servis tavsiyenizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
||
mavi94
|
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Devirin bi anda düşmesi aracın yığılması bana katalizatör tıklalı gibi geldi. Benim katın içi boş ama yakıt sarfiyatı bindirmelerde kara dumana karşılık araca ivme kazandırıyor. Tabi boş katalizatörde ani eksoz gazı tahliyesi sonucu turbo arızaları oluşabiliyor ama 600 tl kata vermekte işime gelmiyor açıkcası. +EGR iptal
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
mavi94 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: Ardahan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Teşekkür ederim.
Katalizör değiştirmeden temizleme yolu yok mu? Fiyatlara bakıtım 750tl işçilik nekadar bilmiyorum. Biraz cep yakıyor:( |
||
mavi94
|
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Yenisini almayı düşünmüyorsan içini boşalttırabilirsin eksozcuda. Dışı olduğu gibi kalıyor muayeneden geçerkende sorun çıkmıyor. Emisyon ölçümünü muayene istasyonunda değilde özel bi servise yaptırman gerecek
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
|
Dün , yeni kat. için 1220 tl istedi yetkili servis . Antipollution 'um yanıyordu .. şimdilik söndürdüler ..
|
||
![]() |
||
|
Uffff 1220 uffff:(
Işık bazen kendiside sönüyor. Dizel araçlarda, Işığın Sönmesine, aracı yüksek devirde kullanmanın etkisi oluyor gibi geldi bana. Doğrumudur bilmiyorum. Işık bazen yanıyor bazen sönüyor:( |
||
mavi94
|
||
![]() |
||
|
15000 km'de bir yağ değiştiriyordum. 3500 km önce yağı değiştirdim ve 3 haftadır yukarıda saydığım arızaların hiçbirini yaşamadım.
Batıdayken tam sentetik 5*40 yağ koyuyordum. ustanın yönlendirmesi ile Ardahan'da havalar soğuk olduğu için tam sentetik 5*30 yağ koydum. Şimdilik sorun yok. kışın ne olacak göreceğiz.
|
||
mavi94
|
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
katalizörü boşalttır ustam benim aracımda da boş 100000 olmadan boşalttırdım şuan 206000 km de aracım
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
|
Merhaba arkadaşlar,
206 HDİ X-LİNE 2004 model aracım; - Antifiriz ve fren yağı eksiltiyor, - motor otodioknastik laması yanıyor, özellikle - Antifiriz ve fren yağı eksiltiyor olması beni endişeye sevk ediyor, sebebi ne olabilir. Servise ancak yarıyıl tatilinde gidebilirim, çünkü Ardahan'da anlayan usta yok. bu haliyle 400 km yola gitme durumunda, beni yolda bırakır mı?
|
||
mavi94
|
||
![]() |
||
vesvas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
|
Valla bu sanırım hararet müşürü ile alakalı. Yani aslında motor 90'ı görmemişken 90 diyor ama gaza basınca yahutta yokuş aşağı salınca hararet düşüyor. Genelde hararet müşürü ile alakalı olur diye biliyorum tabi ustalar ne der bilmem. Çok pahalı bi parça değil, önce onu değiştirmeyi denesen sanırım daha sağlıklı olur.
Fren yağı bende de eksiliyordu. Muhtemelen tekerleklerinin birinin altından fren yağının sızdığını görürsün. Araçtan inince bir tekerleğin yanında damlalar olur. O tekerleğin fren merkezi patlamıştır. Takriben 50-60 tl bir maliyeti olur sana. Ama onu acil yaptır ihmal etme. Antifrizden kastın genleşme kabındaki su/antifriz karışımı ise radyatör petekleri ile ilgili olabilir, paspasın altına bak eğer ıslaksa muhtemelen radyatördendir. Aracı sabah park ettiğin yerden biraz geriye çek, yeri kontrol et, yerde ıslaklık varsa hortumlardandır. Genleşme kabının kapağından da yapabilir. Bunlar tabi nispeten iyimser ihtimaller. Allah diğerlerinden sakındırsın. Düzenleyen vesvas - 29 Aralık 2015 Saat 01:14 |
||
![]() |
||
|
Cevap için Teşekkür ederim,
Paspasın altı ıslak. Ama paspasın altıyla radyatörün bağı nedir? bilmiyorum. Yerde ıslaklık yok. Muhtemelen Fren merkezinden sızma olduğu yerde donup kalıyordur. Burası güneşin üşüdüğü memleket:)
|
||
mavi94
|
||
![]() |
||
|
Merhaba arkadaşlar,
Radyatör sızıntı önleyici ürünleri tavsiye eder misiniz? Sorunumuza çözüm olabilir mi?
|
||
mavi94
|
||
![]() |
||
vesvas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
|
Valla kardeşim bende bu işin uzmanı değilim, başımıza geldikçe öğreniyoruz. Bildiğim kadarıyla radyatör sızıntısını önlemek pek mümkün değil, antifrizi koyduğun zaman asidik özelliği olduğundan radyatörü delmiş olabilir. Yani radyatör peteklerinin değişmesi gerekir diye biliyorum. Yanlış yönlendirmiş olmayayım. Bi de radyatörün delinmiş olması canını sıkmasın Allah muhafaza conta monta yanmış olabilirdi o zaman buyur cenaze namazına, en az 1-1,5 kağıt sıkışırdı. Radyatör peteği değişimi muhtemelen 200-300 arası tutar. Orjinalle değiş ki ilerde sıkıntı yaşamayasın. Fren merkezi için şöyle söyleyeyim muhtemelen arkadaki sağ yada sol fren merkezlerinden biridir. Ustaya söyleyin lifte kaldırsın zaten tekerlerin orda biraz yağ kalıntısı olur. Oradan anlayabilirler. Çok maliyetli değil ama birgün araca bindim bi baktım bütün fren hidroliği boşalmış. Frenler tutmuyor, gece yarısı yollar boşken sanayiye götürdüm güç bela. Allah korudu. Sabah erkenden sanayiye gittim en yakın dükkana yaptırttım. Sana tavsiyem benim durumuma düşme, sanayi bana yakın ama sana uzaksa çok problem yaratabilir. Düzenleyen vesvas - 29 Aralık 2015 Saat 12:17 |
||
![]() |
||
|
Herkese kolay gelsin,
Aracı bilgisayara soktuğumda "DEBRİYAJ SİGORTASI ARIZALI" diyor. internette arıyorum böyle bir arıza bulamadım. bilgisi olan, yardımcı olabilecek ustam var mı?
|
||
mavi94
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
hata kodu ne tam olarak p0103 mü atıyorum. yazan bakmayın
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |