Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 1.4 HDİ 2004 model arızaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 1.4 HDİ 2004 model arızaları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 1.4 HDİ 2004 model arızaları
    Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 10:55
Blue

Merhaba arkadaşlar,
Şuan Ardahan'da yaşıyorum. 2004 model 206 1.4 HDİ 188500 km de aracım var. Aracın ilk sahibiyîm.
Aracımda 3 sorun mevcut:

1-katalizör lambası yanıyor
Ardahan'da pejo servisi yok. Buranın en iyi dedikleri ustaya gittim. Arızayı bilgisayarlar siliyor. Ama bir süre sonRa tekra lamba yanıyor.

2-araç giderken birden gazı kesiyor
Bu sorunu sonbaharda yaşadım. Kışın aracı kullanmadım. Son bîr aydır aracı kullanıyorum. Şimdilik gaz kesmiyor.

3-aracın motoru henüz ısınmamışken bile hararet birsen yükseliyor. 90 derecenin üzerine çıkıyor.
Ayağımı gazdan çekince hemen gösterge düşüyor. Bazen gazdan çektiğim halde düşmediği oluyor. Aracı kapatıyorum. 30sn sonra çalıştırıyorum durum normale dönüyor.

Bu sorunlar ile ilgili ne yapmalıyım?
Ardahan'a en yakın iyi bir usta veya yetkili servis tavsiyenizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
mavi94
Yukarı Dön
madblueblacksea Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madblueblacksea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 11:39
Devirin bi anda düşmesi aracın yığılması bana katalizatör tıklalı gibi geldi. Benim katın içi boş ama yakıt sarfiyatı bindirmelerde kara dumana karşılık araca ivme kazandırıyor. Tabi boş katalizatörde ani eksoz gazı tahliyesi sonucu turbo arızaları oluşabiliyor ama 600 tl kata vermekte işime gelmiyor açıkcası. +EGR iptal
206 1.4 HDI Look 2004
Yukarı Dön
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 17:20
Teşekkür ederim.
Katalizör değiştirmeden temizleme yolu yok mu?
Fiyatlara bakıtım 750tl işçilik nekadar bilmiyorum. Biraz cep yakıyor:(
mavi94
Yukarı Dön
madblueblacksea Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madblueblacksea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 18:13
Orjinalini yazan: mavi94 mavi94 Yazdı:

Teşekkür ederim.
Katalizör değiştirmeden temizleme yolu yok mu?
Fiyatlara bakıtım 750tl işçilik nekadar bilmiyorum. Biraz cep yakıyor:(

Yenisini almayı düşünmüyorsan içini boşalttırabilirsin eksozcuda. Dışı olduğu gibi kalıyor muayeneden geçerkende sorun çıkmıyor. Emisyon ölçümünü muayene istasyonunda değilde özel bi servise yaptırman gerecek
206 1.4 HDI Look 2004
Yukarı Dön
206cc57 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206cc57 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 22:54
Dün , yeni kat. için 1220 tl istedi yetkili servis . Antipollution 'um yanıyordu .. şimdilik söndürdüler  .. 

Yukarı Dön
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2015 Saat 01:10
Uffff 1220 uffff:(
Işık bazen kendiside sönüyor. Dizel araçlarda, Işığın Sönmesine, aracı yüksek devirde kullanmanın etkisi oluyor gibi geldi bana. Doğrumudur bilmiyorum. Işık bazen yanıyor bazen sönüyor:(
mavi94
Yukarı Dön
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2015 Saat 16:33
15000 km'de bir yağ değiştiriyordum. 3500 km önce yağı değiştirdim ve 3 haftadır yukarıda saydığım arızaların hiçbirini yaşamadım. 
Batıdayken tam sentetik 5*40 yağ koyuyordum. ustanın yönlendirmesi ile Ardahan'da havalar soğuk olduğu için  tam sentetik 5*30 yağ koydum. Şimdilik sorun yok. kışın ne olacak göreceğiz.  
mavi94
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2015 Saat 11:20
katalizörü boşalttır ustam benim aracımda da boş 100000 olmadan boşalttırdım şuan 206000 km de aracım
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2015 Saat 14:03
Merhaba arkadaşlar,
206 HDİ X-LİNE 2004 model aracım;
- Antifiriz ve fren yağı eksiltiyor,
- motor otodioknastik laması yanıyor,
özellikle - Antifiriz ve fren yağı eksiltiyor olması beni endişeye sevk ediyor, sebebi ne olabilir.
Servise ancak yarıyıl tatilinde gidebilirim, çünkü Ardahan'da anlayan usta yok. bu haliyle 400 km yola gitme durumunda, beni yolda bırakır mı? 
mavi94
Yukarı Dön
vesvas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vesvas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 Saat 01:14

aracın motoru henüz ısınmamışken bile hararet birsen yükseliyor. 90 derecenin üzerine çıkıyor.
Ayağımı gazdan çekince hemen gösterge düşüyor. Bazen gazdan çektiğim halde düşmediği oluyor. Aracı kapatıyorum. 30sn sonra çalıştırıyorum durum normale dönüyor.

Valla bu sanırım hararet müşürü ile alakalı. Yani aslında motor 90'ı görmemişken 90 diyor ama gaza basınca yahutta yokuş aşağı salınca hararet düşüyor.

Genelde hararet müşürü ile alakalı olur diye biliyorum tabi ustalar ne der bilmem. Çok pahalı bi parça değil, önce onu değiştirmeyi denesen sanırım daha sağlıklı olur.

Antifiriz ve fren yağı eksiltiyor olması beni endişeye sevk ediyor, sebebi ne olabilir.

Fren yağı bende de eksiliyordu. Muhtemelen tekerleklerinin birinin altından fren yağının sızdığını görürsün. Araçtan inince bir tekerleğin yanında damlalar olur. O tekerleğin fren merkezi patlamıştır. Takriben 50-60 tl bir maliyeti olur sana. Ama onu acil yaptır ihmal etme.

Antifrizden kastın genleşme kabındaki su/antifriz karışımı ise radyatör petekleri ile ilgili olabilir, paspasın altına bak eğer ıslaksa muhtemelen radyatördendir. Aracı sabah park ettiğin yerden biraz geriye çek, yeri kontrol et, yerde ıslaklık varsa hortumlardandır. Genleşme kabının kapağından da yapabilir. Bunlar tabi nispeten iyimser ihtimaller. Allah diğerlerinden sakındırsın.

Düzenleyen vesvas - 29 Aralık 2015 Saat 01:14
Yukarı Dön
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 Saat 10:01
Cevap için Teşekkür ederim,
Paspasın altı ıslak. Ama paspasın altıyla radyatörün bağı nedir? bilmiyorum.
Yerde ıslaklık yok. Muhtemelen Fren merkezinden sızma olduğu yerde donup kalıyordur. 
Burası güneşin üşüdüğü memleket:)
mavi94
Yukarı Dön
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 Saat 11:20
Merhaba arkadaşlar,

Radyatör sızıntı önleyici ürünleri tavsiye eder misiniz? Sorunumuza çözüm olabilir mi?
mavi94
Yukarı Dön
vesvas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vesvas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 Saat 12:08

Merhaba arkadaşlar,

Radyatör sızıntı önleyici ürünleri tavsiye eder misiniz? Sorunumuza çözüm olabilir mi?

Valla kardeşim bende bu işin uzmanı değilim, başımıza geldikçe öğreniyoruz. Bildiğim kadarıyla radyatör sızıntısını önlemek pek mümkün değil, antifrizi koyduğun zaman asidik özelliği olduğundan radyatörü delmiş olabilir. Yani radyatör peteklerinin değişmesi gerekir diye biliyorum. Yanlış yönlendirmiş olmayayım. Bi de radyatörün delinmiş olması canını sıkmasın Allah muhafaza conta monta yanmış olabilirdi o zaman buyur cenaze namazına, en az 1-1,5 kağıt sıkışırdı. Radyatör peteği değişimi muhtemelen 200-300 arası tutar. Orjinalle değiş ki ilerde sıkıntı yaşamayasın.

Fren merkezi için şöyle söyleyeyim muhtemelen arkadaki sağ yada sol fren merkezlerinden biridir. Ustaya söyleyin lifte kaldırsın zaten tekerlerin orda biraz yağ kalıntısı olur. Oradan anlayabilirler. Çok maliyetli değil ama birgün araca bindim bi baktım bütün fren hidroliği boşalmış. Frenler tutmuyor, gece yarısı yollar boşken sanayiye götürdüm güç bela. Allah korudu. Sabah erkenden sanayiye gittim en yakın dükkana yaptırttım. Sana tavsiyem benim durumuma düşme, sanayi bana yakın ama sana uzaksa çok problem yaratabilir.

Düzenleyen vesvas - 29 Aralık 2015 Saat 12:17
Yukarı Dön
mavi94 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mavi94 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2016 Saat 15:45
Herkese kolay gelsin,

Aracı bilgisayara soktuğumda "DEBRİYAJ SİGORTASI ARIZALI" diyor. internette arıyorum böyle bir arıza bulamadım. bilgisi olan, yardımcı olabilecek ustam var mı?  
mavi94
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2016 Saat 15:57
hata kodu ne tam olarak p0103 mü atıyorum. yazan bakmayın
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 71 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 296 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107314 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1447 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2998 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9136 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8527 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 787 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 754 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1546 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55306 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 296 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1116 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1861 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 256 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2310 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1766 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15910 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English