![]() |
|
dijital klima sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
babel3433 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı babel3433
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2015 Saat 12:34 |
Değerli arkadaşlar hepinize öncelikle iyi forumlar diliyorum. 206 hdi feline aracimin klima gazini yeniledim. Fakat borular ve rekorlar buz tutmasina ragmen iceriye sicak hava üflüyor. Gazi dolduran servis beyinle alakali oldugunu soyledi. Baska bir usta bilgisayara bağlamaya gerek duymadiğini bunun klepe arizasi oldugunu ve göğsü soküp bakmasi gerektigini soyledi. Acikcasi gogusu sokturmek istemiyorum.ustaninda zaten zamani yoktu. Sizce sorunun kaynaği ve cozumu ne olabilir.ayni problemle karsilasan varmi aranizda. Bu arada arac guneste uzun sure kalinca oluyor. Aksam serinliginde soguk havaya geciste sıkıntı yok. tık diye açıyor. Yardimlarinizi bekliyorum.
|
|
PEUGEOT 206 HDI 1.4 FELİNE 2006
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam klimayı acmadan eco modunda dereceyi 14-15 e düşürdüğünüzde soguk hava üflüyorsa klapede sorun yoktur bence ki ayrıca güneşde kalınca sıkıntı oluyor demişsiniz. üflemesi nasıl iyimi bu arada
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
babel3433 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı babel3433
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eco modunda denemedim hocam. ama sabah erken saatte veya aksam acinca buz gibi ufluyor. Gun icinde gunesin altinda kaldiginda soğuğa gecmiyor.
|
|
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
kac derecede calıştırıyorsunuz peki
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı babel3433
21_ 22 derecede calistiriyorum. Sogutmayinca 17ye kadar dusuruyorum ama sadece normal hava ufluyor
|
|
|
|
![]() |
|
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Evaporatör sorunu olabilir. Boruların buzlanması istenmeyen bir durum.
Aracın altında klima kutusuna denk gelen yerde nem su tahliyesi tıkalı olabilir. Düzenleyen sdttn - 18 Mayıs 2015 Saat 21:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı babel3433
Umarim evaporatör den degildir. Cok zor bir yerde ve maliyetli bir işlem galiba.
|
|
|
|
![]() |
|
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
tahliyeye bak/baktır aracın altında yada kaput tarafında klima hattının aşağılarında bir yerde olması lazım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı babel3433
Tavsiyelerinizi deneyecem arkadaslar. Ilginiz icin tesekkur ederim. Sorun cozulurse burdan tekrar paylaşirim sizlerle.
|
|
|
|
![]() |
|
çağrıaktaş ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı çağrıaktaş
arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim..Konu biraz eski hortlatarak bir yanlış yapmadım umarım..10 gün önce 2000 model roland aldım..dijital klimayı açtığımda eco modda ki sıcak üfleme hiç değişmeden devam ediyor..ve ekrandaki en düşük rakam 57 en yükseği 84..normalde 14 ve 20 küsür arasında olması gerekmiyor mu..ac modunda klima motoru devreye giriyor araç hafif bir sarsılıyor ama sıcak üflüyor..derecelerle oynasam dahi birşey değişmiyor...o an aracın motorunda ne ısı varsa onu içeri veriyor gibi..fan hızı çalışıyor..iki gün önce de soğuk moda geçti bir anda klima çalışmaya başladı..bu seferde eco moda aldığımda normal serin hava üfledi sıcağa geçmedi..dün ise motor rolantideyken biraz gaz verdim 10 dk çalıştı araba birden sıcağa geçti..ac açtığımda motor çalışıyor ama sıcak üfleme devam ediyor.Forumda yeniyim umarım bir hata etmemişimdir yardımlarınızı bekliyorum saygılar..
|
|
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..
|
|
![]() |
|
coolhortlak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2012 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolhortlak
S. A arkadaslar bendede rolan garros var aracin on kisminda kaput icerisinde direksiyon yag kutusunun altinda metalik gri silindir seklinde iki girişli klima filtresi var onu sokturup balata spreyiyle temizletin kurtarirsa ne ala kurtarmazsa yenisi takilacak ve sorun cozulecek ayni durum bende de oldu borular buz gibi iceri sicak ufluyordu sokup temizlendi kurtardi ama kurtarmazsa 150-200tl arasi bi fiyati var dedigim islem yapildi duzeldi.allaha emanet kolay gelsin
|
|
![]() |
|
çağrıaktaş ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı çağrıaktaş
çok sağol ilgin alakan için..Yarın baktıracağım..peki ekranda ki rakamların en düşük ısı derecesinin 57 en büyüğünün 84 olması normal mi acaba...
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı çağrıaktaş
iyi akşamlar tekrardan..aracı gösterdim..oyuncak arabanın içerisindeki motor ve plastik çarklara benzer çarkları olan..küçücük plastik bir parça olan klepe motoru değişti sorun çözüldü..330 tl klepe motoru 70 tl klima gazı 50 tl işçilik..o küçücük plastik çarkları olan minicik motoru olan basit parça 330 tl hayret..Neyse aklınızda bulunsun arkadaşlar..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı çağrıaktaş
iyi akşamlar arkadaşlar..klepe motoru değişti sorun çözüldü..küçücük sert plastik bir parça..iki tane dandik plastik çarkı var ufacıkta bir motor var içinde..330 tl fiyatı..70 tl gaz 330 tl klepe motoru 50 tl işçilik...Bilgilerinize
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |