![]() |
|
periyodik bakım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
laf10ten ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2014 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2015 Saat 04:20 |
arkadaşlar ,
Ankarada ustam var ancak trabzondayım, dizel 206 sahibiyim yağ değişimine 1200 km kaldı ve hem filtreleri değiştireyim hem de genel kontrol yaptırayım diyorum. bu bakımı özel servislerde mi yaptırayım, yoksa yetkili servise gideyim mi? aşagıdakı link bakım paketlerinin içeriğini bilen arkadaşım var mı? mesela mazot filtresi var mı? bakım paketi nedir? http://hizmet.peugeot.com.tr/ilave-bakim-fiks-menuleri/
|
|
![]() |
|
Secks ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence yetkili servisler bakım için gerçekten fazla fiyat istiyorlar ve bazı servisler de özenerek yapmıyorlar işlerini. En son babam kendi aracını Ankarada bir yetkili servise bakım için götürdüğünde motor koruyucusunun vidalarından birini takmamışlar mesela, Ankarada başka bir serviste birkaç kez benim aracıma da yaptılar aynısını. Daha önceden de yine babamın aracı yetkili servise bakım için gittiğinde aracın kelebek cam klipslerinden birini koparmışlardı alakasız bir şekilde, bide üstüne değiştirmemişler eriterek yapıştırmaya çalışmışlar. Bunlardan sonra artık olabildiğince servisten ve ustalardan uzak durmaya çalışıyorum şahsen (işini hakkıyla yapan servisleri ve ustaları tenzih ederim), bakımda yapılan işler çok zor değil kendim yapıyorum artık, balata değişimi vs gibi kendim yapamadığım işlerde götürüyorum, yapılana kadar da başında duruyorum aracın.
Velhasıl kelam kendiniz yapamıyorsanız tanıdığınız bildiğiniz bir ustaya götürmek, ya da araç yapılırken izleyebileceğiniz bir servis en iyisi olur. Mazot filtresi iki bakımda bir değişiyor. Önceki bakımda değiştirip değiştirmediğinizi sorarlar. Motor yağı, yağ filtresi, hava ve polen filtresi değişimi fiks yapılıyor. Onun dışında patlak ampul vs eksik herhangi birşey varsa değiştiriliyor serviste. Düzenleyen Secks - 13 Mayıs 2015 Saat 15:39 |
|
![]() |
|
laf10ten ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2014 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
teşekkur ederim ilgin için dizel olunca araç pek uzatmak istemiyorum.
bakımları önceden yaptırıyorum, ıspartada iken ustam vardı, arabayı bırakırdım, güvenilir bir usta, aklıma takılan soruları cevaplıyor,cevapsız bırakmıyordu. arabamla ilgili ne varsa sorabiliyordum. mesela hava kelebeği üzerindeki bir kablo çıkık değiştirsen 600 tl o kablo 50 bin km üstü tüm dizellerde çıkık bizzat gösterdi, turbo dışında egzoz gazındaki co2 yi azaltıyormuş. yetkili servisten çekincem ,arabanın başında duramıyoruz, ikinci husus sormadan değiştirme yaparlar mı?
yağ değişimi için gidip adam turboyu değiştirir mi? |
|
![]() |
|
Secks ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Yok o tarz büyük işlerde haber veriliyor size tabi "şurası arızalı yapılsın mı?" şeklinde.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |