![]() |
|
hoparlör önerisi olan varmı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
PARADOSK3327 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2015 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PARADOSK3327
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2015 Saat 09:55 |
|
günaydın arkadaşlar kapı yüzlerindeki hopalörlerimi değiştirmek istiyorum teyip orjinal ona göre şu marka şu model al tak diyebilecek varsa menmun olurum (araçta hiçbir ses sitemi yok bu arada orjinal fabrika ayarları gibi)
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Alpine serisi coax oneririm. Dusuk guclerde guzel sesler cikartiyor.
On kapilar 165mm Arka kapilar 130mm 206 ve 307 icin Rms degerlerine bakin 4ohm da en fazla 35rms cihaz kullanin. Eger biraz da bass tonu almak isterseniz arkaya kayik veya ocal diye bahsi gecen 6x9 hoparlorden alip ona uygun mdf pandizot yaptirin. 165 ve 130 mm icin tavsiyem 2 yollu 6X9 icin 3 yolludur |
||
![]() |
||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
|
Kusura bakma ali sana bir şey soracagım, iş yaparmı bilmiyorum ama bende 4-5 ay önce aldıgım kenwood hoporlör var. Açıkcası cok anlamam bu işlerden 3 ay palioda kullandım sonra söktüm sony teybimle birlikde kullanıyordum palioda
http://www.n11.com/kenwood-kfc-t40a-sok-kampanya-P46468847 bunu 307 nin orjinal kasetcalarında kullansam randuman alabilirmiyim acaba sanki ön hoporlorler patlak gibi şuanda. |
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
![]() |
||
PARADOSK3327 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2015 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PARADOSK3327
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ali bey kardeş ben sadece ön iki kapının hopörlerini degişecegim teknik bilgim sıfır linkteki şu iki hopörlörü al diyecegin bir link varsa verirsen sevinirim çünkü hiç anlamam ses işlerinden teyip orjinal araç üzerindeki
|
||
![]() |
||
Samet Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Kasım 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Samet Çetin
|
Hocam sadece önler için düşünüyorsanız benim tavsiyem Pioneer TS-1644r. Ben de ön kapılarda bunu kullanıyorum. Alicilik Alipine önermiş onda da Alpine sxe 1725s var hangisi bütçenize uyarsa aralarında pek bir fiyat farkı yoktur sanırım.
|
||
![]() |
||
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
|
Merhaba arkadaslar..
Bende de 2000 model 206 xr var. Arka kapilara hoparlor takmak istiyorum. Onde sony nin modelini hatirlayamadigim hoparlorleri var. Soru 1: arka kapilar icin kac cm hoparlor almaliyim? soru 2: marka model oneriniz nedir? (Kac yollu ) Soru 3: arka kapilarda orjinalde kablo tesisati varmidir ? Cevaplariniz icin tesekkurler. |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
arka kapılar 13 cm yuvarlak hoparlör, arka kapılarda kablo tesisatı oluyor genelde. Sadece hoparlör alıp takacaksınız. |
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Ön kapılara iki veya üç yollu önermem. Nedeni ise kapılarda artı olarak tiz olması. İki yollu takarsan toplamda 3 yollu olur. Bu karışım bas sesini boğar mid ses çok fazla çıkar. İki farklı hoparlor devrede olduğu için empedans düşer teybin rms i artar sesi bozar. Bir diğer sorunsa iki veya üç yollu hoparlorde orta göbek açık ve kapı kolonları aşağıda olduğu için kısa sürede toz alıp ömrünü tamamlar. Bunla ilgili bikaç arkadaş daha konu açmıştı
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PARADOSK3327
|
2006 model 206 fabrika çıkışlarında arka kapılarda normalde hopörlör varmı idiki ya
|
||
![]() |
||
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
|
Tesekkurler. |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
206lar için
önler 165mm arkalar 130mm Mevcut da hoparlör yoksa, bazı araçlarda tesisat hiç olmuyor. Bazılarında kapı direğinceki sokete kadar geliyor. Bazılarında hoparlör girişine kadar oluyor. Bunu anlamanın en güzel yolu arka kapı soketini cevirip cıkartıp pinleri kontrol etmeniz lazım. Orjinal teyp kullanıcıları arka hoparlör yoksa muhtemelen fader da kapalıdır. Fader kapalı olduğu vakitlerde arka hoparlör çıkışını orjinal teypte kullanamazsınız. Oncelikle onu da açtırmanız lazım. Sonradan takılan tepler için sıkıntı yok. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
|
Fader derken ? Benn orjinal teyp kullanıyorum. . |
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Arka hoparlör çıkışı. Teybin ayarlarında FAD adında bi ayar varmı diye bakabilirsin. Varsa aktifmi diye öğrenmek için teybin hoparlör çıkışlarını kontrol edip 4 üde aktifmi diye kontrol edebilirsin. Yada Ali arkadaşın dediği gibi arka kapılarda hoparlör kablosunu kontrol edebilirsin. Ama teypte fad yoksa zaten kablo tesisatıda yoktur ilk bakacağın yer teybin ayarlları
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
Abi pioneer den vazgeçme derim biraz daha para ver kaliteli al yoksa ucuz bir tane markasız hoparlör alırsan memnun olmazsin hemen patlar parasını biraz daha ver kafan rahat olsun
|
||
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |