![]() |
|
307 SW Tavan perde tamir kiti. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2015 Saat 16:49 |
Arkadaşlar, Cam tavan perde'sinin, sağ ve sol tarafında bulunan ve ray içersinde perde ile birlikte gidip-gelen krem/beyaz renkli küçük plastiklere ihtiyacım var.(toplam 12 adet oluyor) . Servis te tavan Perde tamir kiti olarak geçiyor. bunu yan sanayi olarak alabileceğim bir yer varmıdır? Orjinali oldukça tuzlu da.
Düzenleyen palet - 07 Haziran 2016 Saat 15:17 |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
erdemumut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2013 Konum: elbistan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemumut
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
dışarda bulman biraz zor ama izmir gibi bir yerde bulunur sanırım benimde tavan perdesi yırtılmıştı 3 parçadan oluşuyor 2 parça içerde kaldı bir parça dışarı çıktı mekanizma sağlamdı ona rağmen servis 1500 tl gibi bir maliyet çıkardı dışarda 200 tlye pırıl pırıl yaptırdım
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
servis teki fiyatı 112 TL. ancak bana sadece 4 adet lazım bu takım olarak 12 adet li satılıyor .
Artık perdeleri sökme takma konusunda uzmanlaştım. 3 perde'yide rahatlıkla yerinden çıkarıp ve hatta gerekirse bez lerinide değiştirip tekrar yerine takabilecek durumdayım.
Düzenleyen palet - 07 Haziran 2016 Saat 15:13 |
|
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
İnternetten bakın isterseniz. Bi ara dolaşırken o plastik parçaların metalinin yapıldığını görmüştüm galiba. Daha sağlam oluyormuş heralde
|
|
![]() |
|
sadece ön perde ön kısımdaki kulakları metalden yapılabilirse daha sağlam olabilir. Benim bahsettiğim 12 adet parça ise , ray içersinde hareket eden ve belli oranda esnekliği olması gereken plastik parçalar.
Düzenleyen palet - 07 Haziran 2016 Saat 15:14 |
|
|
|
![]() |
|
alper206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
arkadaşlar merhaba;
benimde yeni aldığım 307 nin tavan perdeleri mahvolmuş durumda, kumaşını kaplayacak yer buldum ama panelleri takmıyorlar, anadolu yakasında yaptırabileceğim bir yer biliyormusunuz?
|
|
![]() |
|
İzmir de olsaydınız yardımcı olabilirdim.
|
|
|
|
![]() |
|
Savet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
sayın abim aynı sorun dün benim başıma geldi ortadaki parçanın kumaşı sökülüp sıkıştı ve zorlayınca öndeki parcadan ayrıldı.narin bişeye benziyo zorlamak istemedim, kime göstersem ooo bunun işi uzun diyo ama bence değil..nasıl sökebilirim yardımcı olursan sevinirim.
|
|
![]() |
|
1- önce perde yuvasının etrafında yeralan plastik contayı ek yerinden tutarak çek ve çıkar. ( yuvanın etrafında aşağı yukarı 2 metre boyunda olan conta). 2- Perde ön de kapalı pozisyonda iken ön perdeyi el ile hareket ettirmek mümkün değil. bu sebeble ilk olarak orta perdeyi ön perdeden ayırmamız gerekecek. Bunu yapmak için; ORTA PERDE ön sol tarafında yeralan siyah plastik yatak içersindeki, ÖN PERDE arka sol ucu plastik tırnağını işaret parmağın ile yukarı iterken ORTA PERDE nin ön sol plastiğini aşağı doğru bastır ve orta perdeyi sol köşesinden 1 cm. kadar geriye doğru çek. Sonra Aynı işlemi sağ taraf içinde yap. artık Orta ve arka perde geriye serbestçe hareket edecektir. 3- Sonra yüzün sağ arka kapıya dönük şekilde ARKA koltuğun ortasına otur ve bir taraf'tan kafan ile perdeyi ortasından tavan cam'ına doğru yukarıya iterken diğer taraftan orta perde sağ taraf ön ve arka köşelerinden sağ ve sol elinle tutarak perdeyi kendine doğru esnetip çekerek köşelerinden aşağı doğru dikkatlice bastır ve perdeyi kızaktan kurtar (yan kızak içlerinde çalışan sarı plastik klipsler var düşürmemeye çalış yada düşerse mutlaka yerinden al. bu nalet plastik klipsler takım olarak satılıyor ve takım fiyatı 150 TL. civarında. 4- sağ veya sol tarafı kurtardıktan sonra diğer taraf zaten kolayca çıkacaktır. Ancak takmak daha zor özellikle bu sarı plastik klipsleri perde kızağına denk getirmek biraz zorluyacaktır. Şayet ön perde parçasını sökeceksen; 1-önce ön perde arka sağ ve sol köşelerinde siyah renkli tırnaklı mandallar var onları ayırman gerekiyor. bunun için perde yi açma kumandası ver ve 10-15 cm. geriye geldiğinde perde yi durdur. 2- Sonra ön perde arka sağ köşesindeki bu tırnaklı mandalı işaret parmağın ile yukarı-öne doğru iterken orta perde ön tarafında bulunan orta perdenin mandalınıda aşağı doğru çek ve perdeleri birbirinden ayır . aynı işlemi diğer tarafa da yap. 3- sonra ön perde sağ ve sol ön tarafında kızak motorunun çekme kulaklarına oturan siyah plastik mandalları çekme kulaklarından ayırman gerekiyor. bu parçalar tırnaklı .sağ veya sol taraf önce hangisini istersen işaret parmağın ile ön ucundan yavaşça aşağı doğru esneterek tırnaktan kurtar. sonra aynı işlemi diğer tarafa da yap ve perdeyi geriye doğru 3-5 cm. it. perde kurtulacaktır. ancak çok dikkat etmen lazım bu tırnaklı kulaklar pek sağlam bir malzeme değil. Kolay gelsin. NOT: ARADAN EPEY BİR SÜRE GEÇTİKTEN SONRA Kİ GELİŞMELER.... Perde köşelerinde bulunan siyah plastik parçalar Yetkili servis te, Perde ler ile birlikte satılıyor ve fiyatı yaklaşık olarak 3 perde için toplam 2.000 TL. civarın da. 3 perde de toplam da 12 adet olan ve kızak içersin de hareket eden sarı plastikler ise perde den ayrı olarak servis ten satın alınabiliyor. Perde siz olarak Komple tamir kitini satın almak isterseniz aşağıdaki linki incelemeniz yeterli olacaktır. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41203&title=307-sw-tavan-perde-tamir-kiti-8401t7 Düzenleyen palet - 07 Haziran 2016 Saat 15:17 |
|
|
|
![]() |
|
kadiratasever ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kadiratasever
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
abim ben bu kitten almak istiyorum nasıl sana ulaşırım benim telefonum 05389139401
|
|
![]() |
|
hus3yn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2016 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
Konuyla alakası pek yok ama bilgisi olan cvp versin 307 sw arka tarafta tavanda bi tane iç aydınlatma lambası var bu lamba aktif değilmi? yeni aldığım araçta yanmıyor du ampule baktım sorun yoktu sonra tavandan ayırdım lambayı soket takılmamıştı fakat soket de yoktu tavanın yarısını söktüm unutulmuşmudur takmayı diye ama boşta bi soket de bulamadım???
|
|
![]() |
|
307 SW lerde (bizzat gördüğüm 2003-2005 arası, diğer modellerden emin değilim) arka tavan lambası içersindeki orta ampul aktif olarak kapılar açıldığında yada üzerindeki butona basarsanız yanar. Arka Tavan lambası içinde sağ ve sol ampul yuvalarına ampul takarak denedim ama onlar yanmadı.
|
|
|
|
![]() |
|
hus3yn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2016 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
Benm araçta 2004 pack Sanırım benm araçta bi sıkıntı var lamba yuvasına gelen bi soket yok lamba oyle süslük gbi duruyo tavanda boş boş :-) sırf içim rahat etsin diye tavan döşemesini söktüm boşta bi soketli kablo bulurum diye ama yok öle bişe :-)
|
|
![]() |
|
sizin yerinizde olsam Ön aydınlatmadan arkaya kablo çekerdim. tavan sağ yada sol taraftan. en azından kapı acıldığında birlikte yanar.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |