![]() |
|
Gostrge saati calismamasi 206 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 Saat 21:27 |
Arkadaslar araci aksam biraktim sabah bindim calistirdim km benzin hararet vb hicbiri calismiyordu ancak abs aku vb uyari lambalari calisiyordu. Ustaya gttim sigortslara felan bakti bi sey yok hersey normal dedi. On gun kadar boyle kullandim.sonra bi gun gost3rge bi an geldi gitti devir saati 1 de takili kakdi benzin yokmus gibi isigi yandi kaldi. O gun oyle kullandim iki gun.kontagi kapatsam da devir saati hep 1 devirde takili dutuyodu benzin isigi sonuyordu ama. Calistirinca benzin isigi da yanik kaliyordu. Evin onune koydum akuden en ufak bi problem olmadi 3.5 yil kullandim. Uc gun binmedim uc gun sonra kumanda kapilari bile acmadi. Aku bitmisti. Takviye attim takviye yapinca saat de normale dondu. Hepsi calisti birazcalistirdim elekt geri gittim durumu anlattim akuyu olctu 14.5 gibi bi deger verdi. Sonra kontagi kapattik olctu aku bozuk dedi. Gittim yigit marka bi aku aldim 60 amper. Koyduk her sey duzeldi. Saat de normale dondu. Ertesi gun yani bugun sabah calistirdim devir saati vb yine gitti hicbiri calismiyo. sigortalara baktik yine normal. Ne yapcam bilmiyorum neden olabilir basina gelen fikti olan var ki. Baska nelere bakmaliyim.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Biraz uzun oldu ama sikinti da o kadar uzun arkadaslar ya. Arabaya binemiyorum.uc dort gun calistirmicam bakalim yine bosalacak mu aku.
|
|
Atiker lpg |
|
![]() |
|
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
Kısa devre var sanırım bir arkadas marş motorunda şase olduğunu söylemişti benzer bir durumdan bahsediyordu
|
|
Ele-Elo
|
|
![]() |
|
Araba yagmurda yolcu on tarafindan iki defa su aldi kapi contasindan aliyo sungerle bosalttim. Iki defa epeyce vardi. O tarafta bi kablo felan var mi su bozmus olabikir mi acaba.
|
|
Atiker lpg |
|
![]() |
|
|
|
Atiker lpg |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bu tür durumlar genelde aküden kaynaklı oluyor. Akü bitmeye yakın gösterge problemleri ortaya çıkıyor. Aküyü yeni değiştirmişsiniz ilk takınca düzelmiş ertesi gün yine problem çıkmış. Bence şarj dinamosunu kontol edin. Akü yeterince beslenmedigi için zayıflıyor ve bitmiş akudeki gibi durumlar ortaya çıkıyor. Bu durum da ya şarj dinamosu sıkıntılı yada bir yerden sase yapıp aküyü harcıyor zayıflatıyor.
|
|
![]() |
|
valla bende sena katiliyorum. Sarj dinamosunu sordum ustaya akuden olctu aku sarj oluyo normal dedi.tesisat vb hicbir sey yok.yeni hicbir sey de taktirmadim. Bakalim uc dort gun bi calistirmicam arabayi aku bosalacak mi yine. Devir saati 1 de takili kalmaya basladiktan sonra bosaldi. Aku acaba devir saati elektitik ceker mi kontak kapaliyken.sonucta 1 de surekli takiki kaliyordu calismasa bile. Ya da benim saat bozuk akunun bozulmasi da bu olayin ustune denk geldi ugrastiriyo beni. |
|
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Akuyu 3.5 yil kullandim. Cogunlukla haftada bir gun calisir arabam ve 3 yili doguda kullandim cok soguk sartlarda da haftaa bir calisti araba hatta subat tatilinde iki hafta cakismadi araba evin onunde. Bunlar da bozulmasina etki eder sanitim. Gunluk calissa daha cok dayanir diyodu akucu.
|
|
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Aracı 6 gündür çalıştırmadım bugün baktım akü dolu. Öteki akü bozulmuş demek ki. Bi de bugun akşam arabaya bindim kontağı açtım göstergeler çalıştı yine. Çok garip ya gidip gelmesi. ŞArj dinamosu marş dinamosu sağlam arabanın şarjını öliçtürdüm çalışırken 14.5 değer gösteriyo.
|
|
Atiker lpg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |