![]() |
|
RCZ Xenon hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
torres ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2015 Saat 12:03 |
Merhaba arkadaşlar aracımda mercekli fark olup beyaz yanan ampüller var. Fabrika cıkısı neyse o yani sanırım Bi Xenon. Ben bunların rengini değiştiricem yani biraz daha mavi yansın istiyorum bunun için bu araca ne almam gerekiyor? Yani gidip monzanın arabama uygun olan Xenon serisini alsam yeterli olucakmı? çünkü farlarım adaptif her xenon adaptif farlara uyum sağlıyormu yada özel bir ampülü varmı bunun?
en cok merak ettiğimde suanda sellektör yaptığımda resmen flas patlıyor yani xenona cok yakın yada gercekgten araçta xenon varmı fabrika cıkısı varsa bildiğimiz xenonmu? baya beyni olan ampülü olan her arabaya takılan xenonmu oluyor?
|
|
![]() |
|
phantom ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aracınız RCZ ise orjinalinde Bi-Xenon sistem olabilir. Ampülleriniz beyaz yanıyorsa muhtemelen 4300K da yanıyordur ki aydınlatma için en uygun değer budur. Elbette dışarıdan farklı kelvin değerinde far tipinize uygun ampül alarak rengini değiştirebilirsiniz ancak şahsi fikrim orijinal olarak bırakmanızdır çünkü 4300K dan yukarısı maviye dönen renkler verir aracınız dışarıdan güzel görünür ancak bu sefer aydınlatmanız zayıflar ve yolu görmeniz zorlaşır.
En çok merak ettiğiniz sorunuza gelecek olursak selektör yaptığınızda flaş etkisi görüyorsanız ve farlarınız mercekli ise Bi-Xenon fara sahipsiniz demektir.
|
|
![]() |
|
torres ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Bilgiler ve ilgin için teşekkür ederim. Peki şunu sormak istiyorum aracın orjinalinde gelen far sistemi olduğu için acaba balans varmıdır? Benim ampül alıp takmam yeterli olucakmı? Dısarda Xenon aldığımızda nasıl oluyor askı aparatı ampül kablolar ve balans olur balanstan kasıtları enerjiyi üreten beyin diyelim biz. Bunlar benim arabamdada varmı acava? Kaputtan bakınca bişi gözükmüyor.
|
|
![]() |
|
oguzhan53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 266 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Balast genelde farın altında olur öyle gözükmez 6000 veya 8000k 'd1s' serisi ampul alacaksın bu ampul kaliteye göre tane olarak 120 -300 tl arasıdır aracında orjinal balast ve ataşleyici vardır kit alamana gerek yok.araçta far yıkama var ise ve farları yaktığında selamlama yapıyor ise xenonludur.
Düzenleyen oguzhan53 - 08 Nisan 2015 Saat 16:56 |
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
8000k en ideall
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Xenon varsa D1S
![]() halojense H7 ![]() Kelvin sicaklik skalasinda 1200K ve 40.000K arasi mavi ve gecis tonlarini yansitir. 8000K buz mavisi 15000K ya kadar mavi verir. 20000K dan sonra kirmizi tayfa donmeye baslar. 30000K mordur. |
|
![]() |
|
Düzenleyen torres - 09 Nisan 2015 Saat 11:53 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Rica ederim ama mesaji alinti yaptiktan sonra yazinizin rengini veya karakterini degistirirseniz sevinirim ben bisi yazilmamis gibi gordum alintilarda. Sonradan fark etim altina yazi eklediginizi.
Perdeli mevzusunu bilmiyorum. Ondna emin degilim cunku farda ayni zamanda h1 uzun ampulu de var. Eger zaten perde var ve beyaz aydinlanma varsa xenon kit vardir. bunun icin D1S ampulu istediginiz kelvin deger araliginda alabilirsiniz. D1S ampuller pahalidir bilginiz olsun. 13 numarali ampul gunduz faridir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |