![]() |
|
307 Calışmama Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ondoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2015 Saat 06:40 |
Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
gkhn92 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belki birgün birisi daha aynı sorunla karşılaşır. Çözümü buldum yazıyım.
Aracın kolay çalışmama problemi fren müşüründen kaynaklanıyormuş değiştirince sorun ortadan kalktı. Vites geçişlerinde kendi kendine gaz vermesinin sebebide tamamen elektronik. Lpg de gidince benzin ibresi düşmeye devam ediyor ve benzin ışığı yandığı zaman araba vites atarken kendi kendine gaz veriyor. Gösterge çeyrek deponun üzerine çıktığı zaman sorun ortadan kalkıyor. Teşekkürler cevap yazan herkese :)
|
|
![]() |
|
gkhn92 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
Gittim fakat arac lpg li oldugu icin bakmiyorlar. Ne dediysem bakmadilar |
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
bu sorun ile ilgili yetkili servise gittiniz mi
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
Bogaz kelebegine bugun adaptasyon yaptirdim. Daha kotu oldu. Rolanti motoruna da bi baktiriyim. Araba bilesik atesleme faz kaydi diye bir hata veriyo surekli |
|
Herkese iyi forumlar :)
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
O zaman boğaz kelebeği ve rölanti motoruna baktirmanizi tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Benzin pompasi bosch takildi. 5 bar basiyormus ne kadar basmasi lazim bilmiyorum onu normalmis galiba, lpg de 4000 devire yukselmiyor sadece benzinde yapiyor. Selenoidler yeni yapildi bende anlamiyorum sorun benzinde ama nerde |
|
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
Benzin pompasını degistirmissiniz galiba. Eğer yan sanayi taktirdiysaniz düzenli calismayabiliyor. lpg de hemen çalıştığına göre sorun büyük bir ihtimal benzin pompasında. Gelelim devrin 4000 e çıkmasına. tam problemi anlayamadım ama, Normalde sürekli o devirlerde vites degistiriyorsa selenoid valfleri yag basıncını ayarlamıyor o yüzden vitesi geç değiştiriyor olabilir. ( eğer lpg de de aynısını yapıyorsa) yok eger dururken de vitesi p den r ye alınca devir kendi kendine çıkıyorsa ya boğaz kelebeginden yada rölanti motorundan olabilir.
|
|
![]() |
|
Bekliyorum o sekilde de denedim yine ayni. Soguk havada -2,-3 derece havada hemen calisiyor. Ama onun disinda hep ayni. Vites atarken kendi kendine gaz vermesinin sebebini de bulamiyorum. Sanzimanla alakali degil cunku lpg de hic bu problemler olmuyor.
|
|
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk calıştırmada acele ediyorsunuz sanırım benzın pompası kontak acıkken motora benzın gondermeye baslıyor marşa basmadan bıraz bekleyin isterseniz
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
Herkese merhaba,
307 1.6 lpgli 2004 model otomatik aracim var. Araba benzindeyken cok zor calisiyor bazen birinci marşta aliyor bazen iki hatta ucuncu marşta aliyor. Motor sicak oldugu zaman birincide aliyor ama marşa uzun sure basmam gerekiyor. Gezmedigim sanayi gitmedigim usta kalmadi. Enjeksiyon zamanlari enjektorler hersey normal. Sarj dinamosu konjektoru dediler ölçtürdüm 14 cikiyor. Mars dinamosu normal. Lpg de calistirmak istedigimde yarım marşta aliyor. Katalizor oksijen sensorleri lpg ayari benzin pompasi bujiler değişti. Benzindeyken vites gecislerinde seyir halindeyken de dururkende kendi kendine 4000 devire kadar gaz veriyor. D den R ye cekerken yada arabayi kaldirirken vs. Nedir sizce neden yapar sizlere sorayim dedim birde. Tesekkur ederim simdiden. Düzenleyen gkhn92 - 03 Nisan 2015 Saat 20:25 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |