![]() |
|
Buji arızası belirtileri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yasin26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2014 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 Saat 18:41 |
206 aracımda bujinin birinin yanık olması motorun açılmasına kadar gidecekti
bujiniz yanık ise: -araçta geç çalışma aracınızın 90-110 kadar hıza normal gelip sonra vuruntu yapması motorun sesinin değişmesi gitmemesi sıkıştırdığınızda hararetin yükselmesi bayır yukarı aracın çekişinin düşmesi 1.2.3 viteslerde bir şey hissettirmez çünkü sıkıştırma oranı fazla değildir araç 4 5 viteste kompresör yapmamaya başlar sıkıştırma oranı artacağından yanma gerçekleşmeyen odadan dolayı çekiş düşer araç fazla hızlanmaz. Boştayken devir sonu görür motorun çalışmasında hiç bir onarmallik görülmez |
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tesekkurler bilgi icin rolantide Bi belirtisi varmi |
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
yasin26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2014 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kesinlikle yok çalışmada dip gaz vermede felan hiç bir sorun yok
rolantide dalgalanma yok gezinme yok
hatta 1 2 3 viteslerdede sorun belli değil 4 5 viteslerde sıkıştırma arttığı için o zaman belli ediyor akla ilk gelen motorun zamanını doldurduğu bu yüzden sıkıştırma yapmadığı akla geliyor ve direk rekteviye deniliyor bu yüzden ustalar ile çok tartıştım 130000 km diyorum daha önce canavar gibiydi diyorum ölü motor hep ölüdür 2000 km motor birden ölmezki kasıtlı bir şey yapmadığınız sürece diyorum.Usta ile ilk başta bujiyi söktük ilk bujiye baktık sağlamdı diğerlerini sökmedik meğer en son bujideymiş sorun en son motor komple açılmadan hadi bütün bujilere bakalım bi deniliyor ve son bujinin komple yanık olduğu görülüyor buji değiştirilp araç denendiğinde araç direk 190 km hızı görüyor hararet 90 geçmiyor :) |
|
![]() |
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Gecmis olsun kardesim. Benimde rolantide iken arac motor sanki zipliyo yerinde bu 3 5saniyede bir oluyo icerden bile hissediliyo buji mi acaba dedim kendi kendime
Düzenleyen koray.turan - 03 Nisan 2015 Saat 19:07 |
|
|
|
![]() |
|
zıplama anında devir düşüşü oluyormu kaça kadar düşüyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Devir dususu yok rolantide oluyo sadece devir saati sabit hareket ve dalgalanma yok
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |