![]() |
|
16 Jant hakkında tavsiye yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Samet Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Kasım 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Samet Çetin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mart 2015 Saat 12:28 |
![]() |
|
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
![]() ![]() ![]() ![]() |
yakıtta çok az bi artışın olur.Ben 1.4 hdi taktım pek bi performans yada konfor kaybetmedim fakat yay takmassan hiç alma derim leylek gibi havda kalır aldığına değmez.Yay da takacam diyorsan konforu göze almassan rahatça takabilirsin şun konuma bakabilirsin
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=38787&title=206-14-hdi-spor-yay-testi |
|
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
|
![]() |
|
Samet Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Kasım 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Samet Çetin
Yorumunuz icin tesekkur ederim. Konunuzu inceledim, soylediginiz gibi yay takacagim ben de eibach 5cm yalniz bir sure yay takmadan binmek durumundayim bu sekilde leylek durusu disinda bir problem olur mu? |
|
![]() |
|
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
hayır.Sadece görüntü konforda kaybediyorsunuz fakat anlamıyorsunuz asıl yay takınca aracın durusu yol tutusu herşeyi değişiyor. :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Samet Çetin
Yani yay takınca konforun kaybolduğunu anlıyoruz doğru mu? Orijinal yaylarında yine konfor oluyor ama spor yayları takınca o konfor da gidecek?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
ne kadar en kaliteli spor yay taksan bile aracın konforu gidiyor..çukurlu ve tümsekli yoldan geçerken eskisine oranla araç daha çok zıplıyor.Çünkü esneme payı küçüldüğünden araç tam yaylanmıyor..Ama belli süre sonra alışıyorsunuz..Yaşadığınız yerde Aşırı çukur ve tümsek varsa takmanızı önermem..
Biraz uzun oldu ama ben yaşadım sen pişman olma tecrübelerimi yazıyorum. Yay takarsan konfor gidecek.Bunun önüne biraz da olsa geçmek istiyorsan spor amasör takman lazım oda biraz tuzlu olur..Diyeceğim şu ki jantı büyüteceksen yay şart..Şunuda söyliyeyim kaliteli bi yay alırsan diğer yaylara göre bi nebzede olsa konfor sağlıyor..Zaten 206 larda konfor diye bişey(hakaret gibi olmasın ben aracımdaki konforu sıfır araçta bulamadım :) yok.ee kaybedeceğin bişey de yok o zaman..Karar senin.. Tekar söylüyorum dağ,taş,tümsekli yerlerde çok gidiyorsan ilerde başın ağrır..Haa ben zevkime biniyorum işe okula bi yerlere gidiyorsan spor yay tak..Hadi kolay gelsin Düzenleyen korkusuz202 - 22 Mart 2015 Saat 22:23 |
|
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.4 için büyük jantlar ama takarsan olur neden olmasın çokta yakışıyor bu jant 206 ya ama tabi diğer arkadaşında dediği gibi araç basık değilse orjinal lastiklerden sonra bunları takınca araç garip bir yükselicek.O yüzden yay şart.Torsiyondanda 1 diş gitmesi lazım.Ama tabi yakıt artar konfor azalır biraz bunlarıda unutmayalım.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Samet Çetin
Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum.
Düzenleyen Samet Çetin - 30 Nisan 2015 Saat 15:19 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
jantta kaynak düzeltme veya sürtme gibi hasarları yoksa fiyatı çok iyi..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Samet Çetin
Evet kaynak duzeltme vs yok jantlarda. Yarin kismet olursa alacagim taktirinca fotograflari eklerim ben de :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |