![]() |
|
ÜST KAPAK CONTASI Peugeot 206 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
skksomerrr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2015 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı skksomerrr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 Saat 18:41 |
|
Merhabalar herkese ,araci temizlerken yağ kacagi oldugunu farkettim az birsey sonra sanayide ki ustaya gittim conta ve üst kapak contasindan kacirdigini soyledi . Suan bit sikinti yok ileride bakariz dedi 600 tl civarinda tutar diyiyor. Bu kacak ne gibi sıkıntı yaratır ve beni ne kadar idare eder ve fiyati nasil sizce ??
|
||
![]() |
||
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
600 TL USTAN MOTORU MU İNDİRİCEK MİŞ ??
50-100 TL MALZEME 550 İŞÇİLİK Mİ ALICAKMIŞ ?? BÖYLELER YÜZÜNDEN TAMİRCİLERE GÜVEN KALMADI ARTIK .. ÜST KAPAĞI SIKMAYI DENESİN KAÇAK O ZAMAN KESER...
|
||
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
||
![]() |
||
skksomerrr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2015 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı skksomerrr
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Valla 600 civari dedi silindir kapak contası ve conta dedi motor acilacak dedi. Suan bir sıkıntı yok ilerde yapilacak bit durum dedi ama bi bilgim yok fazla normal de ne kadar fiyatlari?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı skksomerrr
|
Yag kaçırma durumu var suan biraz
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Üst kapak contası başka silindir contası başka yanlız bu ikisi farklı şeyler.1.4 Motor 206 için örnek verelim onun dışında modellerde çok bir fark olmaz zaten ancak belirtmek istedim.Gelelim fiyatlara üst kapak contası(subap contası) 11 TL şuan güncel fiyatları söylüyorum,silindir contasınında orjinali 20 TL dir.Bu işleme 600 TL diyen ustadan koşarak uzaklaş arkadaşım böyle bir esnaflık yok üç kağıtın bile suyunu çıkardılar yap tamam haram kazan bünyen kabul ediyorsa ama onunda kıvamını ayarla ayıbında bir sınırı var.Ustayım dıye geçinip orda burda servis açanlar yüzünden hem ceplerimiz yandı hem araçlarımız heder oldu zaten şu ustalar adam gibi parça kullanıp işlerinin ehli olsalar altımızdaki araçlar bir bukadar daha olurdu ama nerde böyle bir dünya kalmamış.
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı skksomerrr
|
Saolasin verdiginiz bilgiler icin usta ikisidee kaciriyor dedi hem ust kapak.contasi hem silindir kapak contasi .bu sekilde bir zarariolur mu araca yag kacirmasinin veya yanlış bir hareket yaparsam mi artar sonucta 600 tl.az bir para değil ve normalde.ne.kadara cikar acaba Bu 2 si ??
|
||
![]() |
||
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
|
HİÇ BİR SIKINTI OLMAZ SADECE ARABAYI SIKIŞTIRIRSAN ORADAN SIZINTI ARTAR MOTORU STOP ETTİĞİNDEDE HAFİFTEN YANIK YAĞ KOKUSU GELİR ...
SANA 600 DİYEN USTANIN SURATINA TÜKÜRMEK LAZIM BUNLAR BİR SEFERLİK USTA DEVAMLILIĞI OLMAZ BUNLARIN .. ALLAH'IMA ŞÜKÜR Kİ EŞİMİN ABİSİ TAMİRCİ SÜREKLİ BAKIMI ONA YAPTIRIYORUM İÇİM ÇOK RAHAT LÜZUM OLMAYAN PARÇAYI DEĞİŞTİRMİYOR ... 600 FALAN TUTMAZ ARKADAŞIM EN FAZLA TUTACAĞI 100 - 150 TL FAZLASI HARAM ...
|
||
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Ustanın dediği zaten yarım motor indirmek :)) Contasıydı yağıydı filtresiydi kılı tüyü 200 tl malzeme 400 tl işçilik çokda abartı değil. Burda sorun olan yağ kaçağı için silindir kapağının açılması. Üst kapaktan sızan yağın yapmış olduğu kirlilik yüzünden silindir kapak contasının kaçırdığını zannedebilir. Bence motoru güzel bi yıkatıp nerden nekadar kaçırdığını tespit et önce
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
|
Aynı sorun için yetkili servis önce 1000tl dedi. Ok değer mi peki motor sağlıklı mı dedim, baktı etti rektefe istiyor motor dedi.. 3500 tl tutar dedi.
Hadi bir de burdan yakalım.. |
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Elini uzatınca kolunu kaptırıyorsun bu nasıl iş. Sağına soluna üflemesine bakarak hdi motorun rektefe istediğini anladıysa tebrik ediyorum o ustayı.
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı skksomerrr
|
Oncelikle herkese teşekkür ediyorum ama artık sinirim bozuldu dolandirilmajtan biktim Yani şuan bir sıkıntı yok biraz kaçak var drdi yag da eksilme yok bildigim kadariyla ama simdi kime nereye güvenip yaptiricaz parca ucuz olsada iscilil cok demiş gerçekten bu beni yolda birakirmi?? Orda bi araba vardi motoru acmislar dedi ki giderken silindir kapak contasini yakmis o yuzden actik dedi yolda kalmis araba. Sizce fiyat en fazla ne kadar tutar?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı skksomerrr
|
En kisa zamanda fotoğraf i koyucam arkadaslar siz de bir bakın
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Üst kapak contası işçilik dahil 60 TL ye değiştirdim arkadaşım ben geçen sene bendede sıkıntı vardı kaçak vardı.Yaptığı şey motorun üst kapağı açıyor,motor bloğunun etrafını saran dikdörtgen şeklindeki contayı yeniliyor max 10 dk.Yağ kaçağının zararı şöyle normalde araçlarda yağ kaçağı istenen birşey değil ama bunların miktarı ne kadar kaçak kesin olarak nerden bunları göz önünde bulundurmak lazım terleme şeklinde az da olsa üst kapaktan yağ kaçağı varsa bu hem motorunu pisletir hem insanın içinde endişe yaratır çok bir para değil sonuçta o yüzden değişse iyi olur onun dışında bir zararı yok.Burda amaç bakım zaten arzanın araca kısa vadede zarar vermesi değil değiştirirseniz sizin yararınıza.
|
||
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
600 tl ye şok olmuşken, diğer servisin 3500 e rektefe yapmak istei beni yıktı :)) kime neye güvenecez yaaa, bi tanıdıgında cabrio tavanı açılmıyordu usta usta dolastı yolmuslar cocugu en son servise gitmis, sistem komple degisicek fransadan tavan motoru isticez 4500 tl demisler, en sonunda beni buldu gittik sanayide ustama, switch teki kirlenmis spreyledi sildi at bi siftah kardes yolun acık olsun dedi arkadasa. usta var usta var yani Allah hayırlı insanlar cıkarsın karsımıza.
|
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı skksomerrr
|
Bugun tekrar baktim kacak var yagda sagibda solunda etrafinda nemli gibi ama var yani sizce naptirayim hararet yok suya yag karisma da yok ama yag atmış bide arabanjn icine yanik yag kokusu gibi pis koku giriyor valla moralim bozuldu arkadaşlar naptirayim ne kadsr tutar sizce ??
|
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
tek bir ustaya baglı kalma, gez dolaş sanayi sitesi varsa oraya gotur baska pejo servislerine git. yapılacak is belli zaten, uygun fiyat verene yaptır. |
||
|
||
![]() |
||
|
Bencede tek bir servise bağlı kalma gez dolaş ancak ne kadar tutucağını söylüyorum işte 60 TL işçilik dahil değiştirdim diyorum geçen sene bu en basit arzalardan biri 10 dakikalık bir iş üst kapak contasından yağ kaçağının çok tehlikeli bir duruma sebebiyet vermesi olası bırşey değil biranda ama tabiki değişmesi gerekicek oda sana kalmış başka yapılcak birşey yok yani söylenicekte geçmiş olsun.
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Usta şu motoru bi yıkat ağzı yüzü yağ içinde olan motora herşeyi söyler ustalar. Yıkattıktan sonra fazla zaman kaybetme ilk sızıntı yaptığı yerleri tespit et bakalım nerden kaçırıyor. Yanık yağ kokusu geliyorsa ya fazla kaçırıyor yada sızan yağ biryerde birikiyor. Yağın alev alma ihtimali var sonuçta petrol ürünü ve yanıcı madde
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
|
yıkatırken, beyin, sigortaların oldugu yer abs beyni fln ve gaz kelebegi kısmını güzelce izole et su almasın. |
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |