|
Motor arıza ışığı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
tgt
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Mart 2015 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 Saat 09:17 |
arkadaşlar herkese merhaba. aranıza yeni katıldım. 2005 model 30000 km de 1.6 dizel 307 aracım var. bazen motor ışığı yanıyor daha sonra kendisi sönüyor. ama aracın performansını etkilemiyor. makineye bağlattım turbo basıncı ile ilgili sorun olduğu söylendi turbo basınç sensörü ve ardından elektro vana değişti. zaman zaman çok sık olmasada yanıp 1 gün sonra geri sönüyor. Böyle bir problemle karşılaşan varmı acaba?
|
|
ondoz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Mart 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hoş geldiniz. Arıza ışığı yanınca ekranda ne yazıyor.
|
|
tgt
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Mart 2015 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Antipollution fault yazıyor
|
|
ondoz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Mart 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Pek çok sebebi var. Benim aracım lpg li. Aracı ilk aldığımda hiç sönmüyordu. Lpg ayarından sonra söndü. Şimdilerde ilk çalıştırma esnasında marş sorunu olunca bazen yanıp, bir kaç sonraki çalıştırmamda kendiliğinden sönüyor. Ben sistemde kirli benzinden dolayı sıkıntı olduğunu düşünüp Carbon Clear ürünü kullandım. Bolca da benzin aldım. Pis benzin çekmesin diye. Sizin de araç motor ayarlarından veya enjektördeki kirlenmeden kaynaklı olabilir. Bu ürünü bir araştırın.
|
|
tgt
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dediğinize katılıyorum ama araç daha 30000 de o yüzden pek ihtimal vermemiştim. Gelecek bakım da deneyeceğim.teşekkürler.
|
|
xmen
2. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
araç sıfırdan beri sizde mi yoksa ikinci el mi aldınız..
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
tgt
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracı geçen yaz aldım 19000 de idi garaj arabası yani ben 2.sahibiyim.
|
|
Canberk35
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aynı motor aynı araçla aynı sorunu ben de yaşadım. Özellikle ani gaz köklemelerinde araç hemen "sakin ol" kıvamında uyarıyı yakıyordu. Hatta 2 kere turboyu koruma amaçlı devre dışı bıraktı araç. 3bin devirde kesiciye giriyordu motor. :) Aynı şekilde hata kaydında turbo basıncı ile alakalı bir hata olduğu yazıyordu. Turbo elektrovanasını değiştirdik. Kısa bir süreliğine sorun çözüldü fakat 1-2 hafta sonra kadar tekrar aynı şeyi yapmaya başladı. Tüm turbo aksamı, turbodan elektrovana hortumlarına kadar tek tek sökülerek kontrol edildi. Hiçbir problem görülmedi. Tekrar deneme amaçlı farklı bir elektrovana takıldı. Daha denemeye çıktığımız an sakin sakin giderken hata verdi tekrar. Oradan aracı turbo ustasına götürdük. Üstünkörü bir göz atmayla "turbo bitik değiştireceğiz" dedi. Göz ucuyla bakıp turbo bitik demesi pek hoşuma gitmedi ve doğruluğuna da inanmadım. Nitekim o gün aracı oradan aldığımdan beri çok defa sırf hata verip vermeyeceğini merak ettiğim için inatla vites küçültüp gazı kökledim ve çok şükür bir daha hiç hata görmedim. Yeni parçanın uyum sağlaması için biraz zamana ihtiyacı vardı herhalde. :)
Dolayısıyla sorunu ne şekilde çözdüğümüzü ben değil usta bile bilmiyor. O yüzden net olarak sorun şudur diyemiyorum maalesef. Turbo basınç probleminin bu motorlarda, büyük çoğunlukla elektrovana kaynaklı olduğunu biliyorum. İmkanınız varsa farklı elektrovana deneyin. Hazır sökülüyorken elektrovana hortumlarını temizletin. (Özel bir ilaçlı su ile temizliyorlar) Hala çözülmezse ya zararı yok diyerek yaşamaya devam edeceksiniz ya da turboyu değiştirme denemesi yapacaksınız. O da oldukça maliyetli oluyor. 1700-1800 gibi fiyatlar çıkıyor özel servislerde. Umarım gerek kalmadan çözersiniz. Not: Bu arada aracın 9 yılda yalnızca 19000 km yapmış olması inanılır gibi değil. Maşallah saklamak için almış herhalde ilk sahibi. Orijinal Dunlop lastikler de duruyor mu acaba üstünde? Km olarak daha ömrünü doldurmamışlar
Düzenleyen Canberk35 - 17 Mart 2015 Saat 03:17 |
|
tgt
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim aynı şekilde turbo basınç sensörü ve elektrovana değişti benimde hala arasıra ışık yanması canımı sıkmış tı demek ki biraz beklemem gerekiyor. Aracı aldığımda orjinal 2005 lastikleri duruyor du. Ama ömrü dolduğu için değiştirdim.
|
|
Canberk35
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Turboda herhangi bir vuruntu, üfleme, düzensizlik sesi duyuyor musunuz hocam? Park halinde camları ya da kapıları açıp aniden gazı kökleyip birden ayağınızı çekerek turbonun doldurma ve boşaltma sesini dinlemenizi tavsiye ederim. Bir de turbo etrafında yağlanma veya kurumlanma oluyor mu? Onları da kontrol edin. Turboda bir sorun varsa genelde etrafında yağlanma ya da kurumlanma olur.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |