![]() |
|
206 Devirdaimden Geldiğini Tahmin Ettiğim Ses ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mart 2015 Saat 19:09 |
S.a arkadaşlar son zamanlarda araçta genelde kırmızı ışıkta yada yoğun trafikte, parkederken duraksadığımda motordan gelen bir ses belirdi.Öncelikle Triger ve devirdaim 2 sene önce değişti.Devirdaimin yan sanayi olma olasılığı yüksek servisten öyle tahmin ediyorum.Söylediğim durumlarda gelen ses şu şekilde böyle gıcırtıya benzer hafif çeşme sesi gibi bir şey özellikle bu sesi duyduktan sonra çok geçmeden araç fan açıyor.Kaputu açıp dinlediğimde triger tarafından ses gelmiyor dediğim gibi özellikle dur kalk veya ışıklarda duyuyorum sesi açıp bakamıyorum o zamanda aracı durdurup baktığımdada sesi duyamıyorum.Tahminimce devirdaim fikri olan varmı bu konuda ? .Teşekkürler şimdiden.
Düzenleyen samet206 - 14 Mart 2015 Saat 19:10 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benzer ses bende olstugundav kayis koptu
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kayış koptu derken trigerdenmi bahsediyorsunuz acaba ?
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
bahsettiğiniz ses rolantidede geliyomu yoksa yük bindiği zamanmi geliyo. ses metal surtme sesı gıbıyse kayıs sesıde gelıyosa trıgerın gergı rulmanı bozulmustur basıma 3 kere geldı gergı rulmanı sogukken daha cok ses yapıyo
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
V kayisindanb ahsediyorum su sikirtisi geliyor ise
|
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
v kayısından su sıkırtısı gelmezkı su pompası ıle alakası yokkı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
V kayışı kopsada sorun olmaz ama ses v kayışından gelmiyor benim.Hem su şıkırtısı tarzında sesin diğer arkadaşında dediği gibi v kayışıyla alakası yok genelde su şıkırtısı sesi havası alınmamış sistemlerde ortaya çıkar benim bahsettiğim durum (ses) farklı video çekme imkanım olsa çekicem ama dediğim gibi sesi duyduğum zaman daha direk kaputu kaldırıcak zamanı kollayamadım rolantide aracı durdurup 15-20 dk bekledim yok.Seyir halindeyken ışıklarda, parkederken duraksamalarda dur kalklarda meydana çıkıyor araç gaz yedikten sonrada kesiliyor. |
|
|
![]() |
|
Rolantide de geliyor.Yükten kastınız kavramamı araç kalktığındamı ? tam anlamadım ama zaten gaza dokununca kesiliyor ses.Soğuk veya sıcakla ilgisi yok durumun ne yazıkki farketmiyor.Metal sürtme sesi de değil dediğim gibi gıcırdama sesine benziyor kısa süreli ses çıkartıyor sonra gaz verip yürüyünce kesiliyor duymuyorum bir daha ayrıca tekrar söylemekte fayda var ses çıkıyor çok geçmeden araç fan açıyor beni şüphelendiren sebeplerden biride bu devirdaimle ilgili ama emin değilim başına gelen varmıdır acaba bu tarz birşey bu nedenle konu açtım. |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Sikirti derken benzetme anlamında soylemistim
|
|
|
|
![]() |
|
Anladım teşekkürler yinede varmı başka fikri olan arkadaşlar ?
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |