![]() |
|
torsiyon sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mart 2015 Saat 21:51 |
307 kullananlar çok iyi bilirler en ufak çukurlara bile girildiğinde arka taraftan bagajdan sanki bişey düşer gibi gelen sesi kime gittiysem kime sorduysam 307 de torsiyon yok , 307 nazik araç , 307 avrupa aracı gibi şeyler dediler ve o sesi giderecek çözüm sunmadı kimse e peki 307 avrupa aracı da avrupada hiç mi çukur yok be kardeşim yok mu arabayı daha konforlu hale getirecek bi çözüm
sorum şu internette araştırdım kimi çözümü var diyor kimi yine yok diyor her zaman gittiğim ustama da sordum sesi kesemeyiz dedi sesi ama kesenler muhakkak olmalı bu torsiyon olayına bi çözüm arıyorum çok rahatsız oluyorum artık öyle yollar oluyor ki arabamı benden soğutuyor bazen asfalt çalışması yapıyorlar abartısız 1 km tırtıklı yolda araba sürmek zorunda kalıyorsunuz bu da aracın altını mahvediyor konforunuzu sizden alıyor fazla uzatmadan bu torsiyon olayına çözüm bulabilir miyiz yardımcı olur musunuz ? yok mu arabayı daha konforlu hale getirecek bi çözüm ? bu arada ön takımı daha 3 hafta önce yaptırdım yarıyıl tatilinde arka tarafı da sordum çözüm yok bu araçlar için nazik kullanmalısınız dediler .. |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorunun lak lak dıye ses gelmesımı cukura dustugunde
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
resmen arka tarafı yolda bırakıyorum en ufak bir çukurda
|
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Sert kisa darbelerdeki vurma sesini mi diyorsunuz? Arka koltukta oturan olunca daha sik duyulur. Bunu, arka amortisor ust takozunu Opelinki ile degistirerek cozmus bir kullanici vardi. Bu, amortusorun iyice kapandigi noktada dayandigi takozun cok sert olmasindan kaynakli. Orijinal takoz darbeyi emmek yerine aynen jasiye iletiyor sag olsun. Takozun sertligi yaninda tam kapali konuma cabucak ulasan suspansiyon yapisi da kotu bir tasarim gercekten.
|
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
Peki aracı pıstırmaya yönelik değil de arka tarafa bi yay sistemi gıbı sistemler falan var mıdır öyle bir çözüm aşırı rahatsızlık verici bir durum oldu artık ne kadar hız kessem de çok fazla ses geliyor
|
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu sesi kesemeyiz diyen usta sorunun kaynağı ne dedi.? kesemeyiz dedğine göre bulmuştur ama çözümü yoktur heralde
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Merhaba.
307 lerin arka amortisörlerde körük var . o körük sabit değil. Böyle bir sorunla karşılaşıpta o körüğü güzelce bantla sabitleştirip sesini kesen arkadaşlar vardı. Konuyu bulamadım ama siz biraz araştırırsanız forumda mevcut. En azından o körüğü sabitledikten sonra duyacağınız seslere göre çözüm üretebilirsiniz yada sesin tam olarak nereden geldiğini bulabilirsiniz. Bir de bağaj kapağı karşılığındaki plastik şey yoksa metal-cam vuruntusu verir. Kolay gelsin, çözüm sonucu burada paylaşırsanız sevinirim. Düzenleyen pusutr - 12 Mart 2015 Saat 10:45 |
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Evet şikayet edilen sorun buysa o körükleri silikonla yukarı yapıştırıyorsunuz bir daha düşmüyor. Körükler yuvasından kurtulup tekerleğin ortasına doğru düşüyor, orada serbest kalıp zıplayıp ses yapıyor. Ama bu ses çok yumuşak bir ses, öyle takozun gümbürdemesi gibi değil. Resmen arka tarafı bırakıyorum dedirtecek ses çıkarmaz körükler.
|
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
Canberk35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşların dediği gibi körüklerin sabitlenmemesi biraz ses yapıyor. Ben de önce ustama bir zararı olur mu diye danışarak silikonla yapıştırdım körükleri. Aracın arkası boşken gelen tak tak sesleri kesildi. Fakat aracın arkasında 2 kişi varsa, ya da bagaj doluysa hala çukurlarda tümseklerde aracın bir kısmını bırakıyorum gibi geliyor. Bunun körükle ya da amortisörle alakası yok. Sıfır orijinal amortisör takılsa da aynı ses devam edecek. Çünkü bu şekilde ayarlanmış aracın arka tarafı üretici tarafından. Farklı modifiye içeren uygulamalar da aracın aerodinamik yapısını bozacağı için tavsiye etmediğim ve ustalar tarafından da tavsiye edilmeyen şeyler. Özellikle arkada ağırlık varken bu seslerle yaşamayı öğrenmeye çalışmak en net çözüm. Ya da aracı değiştirmek...
![]() Ha bu arada tekrar körüklere dönecek olursa arka tekerlerin üzerine bakın amortisör çubuklarını görebiliyorsanız veya körükler elinizle tuttuğunuzda oynayabiliyorsa muhakkak silikonla sabitleyin. Sesten ziyade amortisörün içine girecek su, toz benzeri şeyleri engellemek sonuçta bu körüğün amacı. Su, toz, pislik girmesini engellemiş olur, amortisör ömrünü uzatmış olursunuz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |