![]() |
|
307 debriyajdan gelen muhtelif sesler |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mcemin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2014 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 Saat 19:41 |
Aracım 307 1.4 xr 16v 90hp. Geçen gün marşa basıp ilk çalıştırdığımda kayış gibi ince bir ötme sesi geldi. Bir süre rolantide devam etti bu ses. Daha sonra debriyaja bastığımda ses kesildi ve yolda seyir halindeyken hiç ötmedi. Fakat daha önce hiç duymadığım bir sürtünme sesi gelmeye başladı motordan. Rölantide debriyaja bastığımda sürtünmeye benzer ses daha da arttığını hissettim. İlk başta bahsettiğim ötmeyi birdaha duymadım ama sürtünmeye benzer sesler devam ediyor. Bir de debriyaja basarken çok hafif sürekli bir titreşim hissediyorum debriyaj pedalından.
Detaylı olarak anlattım. Tecrübeli arkadaşlar kesin teşhisi ve yaklaşık maliyetini söyleyebilirler mi? |
|
![]() |
|
mcemin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2014 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada kavramada sıkıntı yok. 5. Vites ve Muhtelif viteslerde denedim. Tam kavrama yapıp motor stop ediyor.
|
|
![]() |
|
palarec ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
debriyaj bilyası gibi,bendede yazın oldu,tatil yolunda.yolda kaldım.bence bir ustaya baktır derim.
|
|
![]() |
|
Bir çok kişi herhangi bir zararı olmadığını fakat gelen seslerin can sıktığını söylüyor. Baskı balata değişimine kadar bu şekilde bin diyenler çoğunlukta.
Sizin aracınızdaki problem nasıldı ki yolda kaldınız?
Düzenleyen mcemin - 01 Mart 2015 Saat 15:14 |
|
![]() |
|
palarec ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
aynı şekilde kayış sesine benzer bir ses geliyordu debriyaja basınca.kısa bir süre sonra debriyaja basınca ses artmaya başladı,vites geçişleri sertleşti.en son kalkışta çok aşırı titreme yapıp bilya dağıttı.komple baskı balata bilya ve çatal değişmek zorunda kaldım.
|
|
![]() |
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Vakit kaybetmeden servisin yolunu tutmam lazım. Size kaça mal oldu yapılan işlemler? Ve yetkili serviste mi yoksa özel serviste mi yaptırdınız? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |