![]() |
|
307 brembo disk ve balata otuyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
FACE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2014 Konum: AKTİF Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 Saat 19:54 |
Bugün ustami aradım, balatalarin garantisi olduğunu gerekirse degistireceklerini söyledi. Elbette çaresi varmış asbestsiz olsa da.
|
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca ustaların hala asbest kullanılmayan balata öter demesi de enteresan. Bunun kullanımı uzun zamandır yasak Türkiye'de bile. Avrupa'da yasaklanalı 15 yılı geçmiştir eminim. 30-35 yaşında bir ustanın asbestli balata görmüşlüğü baya düşük olasılık hani. Babalarından duyduklarını söylüyorlar herhalde. Tamam asbestli balata sessiz ve tozsuzmuş da... Çok oldu o devir geçeli. Adam gibi yapsalar bunlar da ötmez. Sese pek takmıyorlar tasarlarken bence.
|
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Bizim 307'nin orijinal disk ve balatalarıyla biraz ses vardı. Şimdi Bosch disk ve Riw'in seramik balatalarını kullanıyorum, yeterince aşındılar. Bunlarda da belirli bir dozajda hafif cıssk sesi geliyor, basıncı artırınca ya da azaltınca geçiyor. Çok değil ama en sık kullanılan dozajda o sesi yapıyor. Ben orijinalde bile geliyor diye artık takmıyorum, alıştım. Sizde de çok fazla değilse takmayın derim.
|
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
FACE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2014 Konum: AKTİF Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
Kırmızı caliperlerden değil. Degistireli daha 200km oldu gerçi ama sinir bozucu bir ses. Umarım söylediğimiz gibi zamanla ses yok olur.
|
|
![]() |
|
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
FACE F1 araçlarında da kullanılan seramik kaliperlerden ise (kırmızı olur genelde) ötmesi normal sanırım. Onlar normallere göre biraz daha ses yapar. Ama her balata gibi alışana kadar biraz frenin yukardan alması ve sürtünme sesi olur. Bir süre kullanın hatta yokuşlu yollarda hafifçe frene dokunarak inin ki balataların yüzeyi alışsın. Sesin de zamanla azalacağını düşünüyorum.
Düzenleyen BLACK LION - 25 Şubat 2015 Saat 23:17 |
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
![]() |
|
Nasıl yani simdi trafikteki bütün araçlar boyle ötecek mi😀? Eskiden biraz kullan alissin geçer derlerdi, simdi yapacak birşey yok mu diyecekler.yarin gideyim ustama bakalım ne diyecek.
|
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla aynı sorun bendede var ön disk ve balataları değiştirdim diskler bosch balatalar kale marka balatalar ötüyor diye tekrar gittim tamirciye.tamirci yapacak bişey bişey yok dedi balatalardaki asbest denilen maddeyi kansorejen diye kullanımını yasaklamışlar onun için ses yapabilir dedi ben içim rahat etsin diye balataları başka marka ile tekrar değiştirdim ama ses azda olsa durmaya yakın geliyor belki zamanla geçer
|
|
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar merhaba, gecenlerde dört disk ve baltaları dergistirdim ancak önler otuyor, bu durum alışıncaya kadar mi dır yoksa orijinal disk olmadigi için mi öter.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |