|
Bipper yağ değişimi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Shamil
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2015 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 Saat 22:41 |
Selam arkadaşlar, tanışma bölümünde bahsettim aracım 2012 model bipper 1.4 hdı family, aracımın yağı en son 2013 yılı mayıs ayındaki bakımında değişmişti, bu günlerde yaptığım kontrollerde yağın renginin koyulaştığını ve azda olsa eksildiğini gördüm, sizce yağı değiştireyimmi, havaların soğuk olmasının yağ değişiminde ve seçiminde etkisi olurmu, yani biraz daha beklemeliyimmi havaların ısınmasını, Erzincan da ikamet ediyorum, burda servis yok maalesef, en yakın servis Erzurum 200 km bu nedenle yağı servise gitmeden Erzincan da sanayide değiştirmem gerekiyor, yağ seçimim ne olmalı bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim .
|
|
Shamil
|
|
baybaba
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Eğer yağ değişimi 10 bin km bulduysa değiştirmeniz gerek, geçen gün partner'in bakımını
yaptırdım, Castrol Magnatec 10W-40 dizel yağ kullandım, yağ, hava ve polen filtreleri değişti, tüm malzemeleri (yağ dahil) n11.com dan aldım 95 TL ödedim (6 taksit) adres teslim , sanayideki bir tamirciye 40 TL karşılığında değiştirdim.
|
|
Shamil
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2015 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Araç şu an 17000 km de 2013 yağ değişimi yapıldığında araç 10000 km de falandı yani yağ değişiminden sonra 7000 km yaptım.Aynı marka yağı kullanmamda bir sıkıntı olmaz sanırım, partner motor HDI mi acaba yoksa farkı bir motormu var aynı marka ve tip yağı bipperde kullanmam sorun olmaz sanırım.
Tavsiye ve bilgi çok teşekkür ederim.
|
|
Shamil
|
|
baybaba
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim araç da 2.0 hdi , Castrol Magnatec en iyi yağ , şu anda sizin yağ değişimine gerek yok
bence , 10 bin km olunca değiştirirsiniz, aslında bizim araçlar için yağ değişimini 15 bin km diyenler var ama ben 10 bin km geçirmiyorum,
|
|
Shamil
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yağın rengi çok değişmiş ama nerdeyse siyahlaşmış diyebilirim, beni endişelendiren bu.Sorun olurmu acaba.
|
|
Shamil
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |