![]() |
|
307 cam kumandası sorunlu yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 Saat 14:56 |
merhaba arkadaşlar
yaklaşık 6 yıldır araç bende ve aldığımdan beri şöför tarafı cam kumandasından camlar kalkıyor kalkmıyor iniyor kalkmıyor. az bişey açıyorum sonra kaldırmaya basınca komple aşşağı iniyor. bir kere kumandayı değiştirdim 3-5 aylığına düzeldi ama sonda yine aynısı oldu. servis su girince böyle oluyor diyor,oksitlenme falan açıp temizleniyor ama sonra yine aynı. geçende beraber açtık serviste zımparaladık kartı ama bişey değişmedi. son yağmurdan sonra illaki aracı açıp binerken su damlıyor ve şuan açılması duraklaya duraklaya kapanması da öyle. sizler böyle bir sorunla karşılaşınca napıyorsunuz? arkadaşımda 2004 307 vardı ve böyle bir sorun yoktu ikinciel almıştı.demekki önceki sahibi bişeyler yapmış ve sorundan kurtulmuş. yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
byderebey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2014 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 233 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı byderebey
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yani dediğiniz gibi su aldıkça arıza weriyor.. bende değiştirdim her binmeme direk peçete ile siliyorum weya üstünü kapatarak açıp kapatıryorum arabayı başka yapacak bişey yok..
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
307 nin en büyük sıkıntısı budur benim için ama bi çözümü mutlaka olmalı.
sorunsuz olanlarda var,nasıl çözdülerse sorunu bizede lazım o yoldan. |
|
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
aynı sorun bende de vardı şuan için sadece camı indirince yapıyor. kaldırınca bir problem yok ben alıştım öyle kullanıyorum.
![]() |
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
Normaldir
![]() |
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
![]() |
|
sinka251 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2011 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
içini sokuyoruz elektronik karta dokunan komürler iletkenliğini laybediyor bunyuzden düğmeler çalışmıyor,iletken karbon boya denilen malzeme var sürüyoruz kuruduktan sonra tamam baya bi idare ediyo.
Düzenleyen sinka251 - 15 Şubat 2015 Saat 12:52 |
|
![]() |
|
pekmez006 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 328 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pekmez006
kapı kolundaki kumandayı sökün altında kart var zor açılıyor dikkatli açın kartı çıkarıp kolonya veya alkol ile bi güzel silin ve kurutup takın sorun halolalacaktır.
|
|
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b 307 xr 2003 gri 110 hp. |
|
![]() |
|
Canberk35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Maalesef 307'nin tüm kumandalarında var bu sorun. Benim aracımda da var. Yeni kumanda alındığı zaman o da bir süre sonra aynı sorunu çıkartıyor. İçini açıp temizlemek benim adıma çok kısa süreli bir çözüm oluyor. 15-20 gün sonra tekrar açılan ama kapanmayan bir cama dönüşüyor. Sorun malzeme kalitesinden kaynaklanıyor. İçini açıp bakarsanız ayna ayar kısmının silikon içlerinin metal, diğerlerinin muhtemelen karbon ya da başka kalitesiz bir malzemeden yapıldığını görebilirsiniz. Bu yüzden aynaların ayarlandığı yuvarlak tuş hiçbir zaman kondisyonunu kaybetmiyor. Cam açıp kapatan tuşlar sıfır alınsa bile bozuluyor.
Konuda dendiği gibi iletken karbon boya ya da iletken gümüş boya alıp silikon içlerindeki devreye basan ve akımı sağlayan pedlerin boyanması gerekiyor. Bu arada bu boyaları bulmak oldukça zor. İzmir'de gezmediğim elektrikçi-elektronikçi kalmadı yine de bulamadım. Hatta çoğundan "O ne oluyor ki?" gibi tepkiler aldım. Bu boyalardan bulabilen ve uygulamayı yapan bir arkadaş varsa, tecrübelerini bizimle paylaşsın lütfen. Benim de çok canımı sıkan bir konu bu.
|
|
![]() |
|
sinka251 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2011 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Düzenleyen sinka251 - 16 Şubat 2015 Saat 00:06 |
|
![]() |
|
oguzhan53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 266 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan53
Yeni 207 lerin kumandası 307 ye uyar ise onlarda bir sorun yok ondan alıp taksak nasıl olur acaba
|
|
![]() |
|
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
haklısınız bende farkettim cam kumandalarıyla aynanın kinin farklı olduğunu. bu karbon iletken boya nette 6-10 tl yani alıp denemeye değer. fakat bu boyayı o silikonun kumanda da ki devrelere basan siyah yerlerine mi süreceğiz. netteki üründe bu, sipariş edeyim mi? http://www.marketdijital.com/Iletken-Karbon-Boya,PR-991.html
Düzenleyen Faruk - 16 Şubat 2015 Saat 10:22 |
|
|
![]() |
|
Canberk35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Evet hocam. Bahsedilen ürün o. Bir de daha kaliteli ve fiyat olarak da 3-4 fiyatta olan karbon değil gümüş içeriğe sahip olanlar var. Ne kadar fark eder açıkçası bilemiyorum. Karbon bence de denemeye değer. Ben bulamamıştım. Ben de alım yapacağım şimdi.
Uygulama sizin de dediğiniz yere yani kumandanın silikon kısmının içindeki, devreyi tamamlayan siyah pedlere yapılacak. İnternette farklı araçlarda benzer sorunlar yaşayan, bu yöntemi uygulayan ve olumlu sonuç alanlar gördüm. Mümkün olduğunca ince sürün. Gerekirse kuruduktan sonra bir kat daha sürersiniz diyorlar. Bir diğer yöntem de yine aynı pedlere ufak ufak alüminyum folyo kesip yapıştırmak. Yine bu yöntemi uygulayıp olumlu sonuçlar alanlar var. Fakat bu yöntemi biraz daha riskli görüyorum. İstenilen sonuç alınamazsa kumanda tümden çöp olabilir. Yine de sizin de aklınızda bulunmuş olsun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Aynı şeyi ben de düşündüm. 207'lerin çoğunda zaten sadece ön iki cam otomatik. Arkalar manuel. 4 cam otomatik olan modellerin de soket yapıları farklı. 308-407 modellerini de inceledim. Onların da soketleri farklı. Hatta 307'de makyajlı ve makyajsız kasaların soketleri bile farklı. Biri diğerine uymasın diye özel olarak uğraşmış sanırım Peugeot. :)
|
|
![]() |
|
teşekkürler.
ilk fırsatta sipariş vereceğim. havalar biraz düzelince de açıp işlemi uygulayacağım.sonucu burdan paylaşırım. sizinde sonucunuzu bekliyorum.kolay gelsin. |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |