Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 cam kumandası sorunlu yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 cam kumandası sorunlu yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 cam kumandası sorunlu yardım
    Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 Saat 14:56
merhaba arkadaşlar
yaklaşık 6 yıldır araç bende ve aldığımdan beri şöför tarafı cam kumandasından camlar kalkıyor kalkmıyor iniyor kalkmıyor.
az bişey açıyorum sonra kaldırmaya basınca komple aşşağı iniyor.
bir kere kumandayı değiştirdim 3-5 aylığına düzeldi ama sonda yine aynısı oldu.
servis su girince böyle oluyor diyor,oksitlenme falan açıp temizleniyor ama sonra yine aynı.
geçende beraber açtık serviste zımparaladık kartı ama bişey değişmedi.
son yağmurdan sonra illaki aracı açıp binerken su damlıyor ve şuan açılması duraklaya duraklaya kapanması da öyle.
sizler böyle bir sorunla karşılaşınca napıyorsunuz?
arkadaşımda 2004 307 vardı ve böyle bir sorun yoktu ikinciel almıştı.demekki önceki sahibi bişeyler yapmış ve sorundan kurtulmuş.

yardımlarınızı bekliyorum.
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
byderebey Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı byderebey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 Saat 15:19
yani dediğiniz gibi su aldıkça arıza weriyor.. bende değiştirdim her binmeme direk peçete ile siliyorum weya üstünü kapatarak açıp kapatıryorum arabayı başka yapacak bişey yok.. 
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 Saat 16:06
307 nin en büyük sıkıntısı budur benim için ama bi çözümü mutlaka olmalı.
sorunsuz olanlarda var,nasıl çözdülerse sorunu bizede lazım o yoldan.
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
xmen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı xmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 Saat 16:12
aynı sorun bende de vardı şuan için sadece camı indirince yapıyor. kaldırınca bir problem yok ben alıştım öyle kullanıyorum.LOL
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD
2003 renault clio 1.5 DCI
2006 peugeot 307 1.6 HDI
2006 ford fiesta 1.4 TDCI
Yukarı Dön
BLACK LION Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı BLACK LION Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 Saat 01:11
NormaldirSleepy Öncekinde de olurdu bunda da oluyor. Hatta su girmesine gerek yok. toz, kir, partikül girer arasına tuşların basmasını engeller. Araları açık sonuçta malum bunun altına insan bir izolasyon yapar değil mi ama yok işte. Ben tutukluk yapmaya başladığında genelde yılda bir iki defa söker pamuklu çubuk ve alkol ile temizler geri takarım. Zımpara filan sürmeyin baskı devreyi çizersiniz hiç çalışmaz. silmeniz gereken yer devre üzerindeki tuşların geldiği parlak iletken bölgeler ve silikon parçadaki bunlara karşılık gelen siyah noktalardır. Kendiniz de yapabilirsiniz. Sadece dikkat edin açarken klipsleri kırmayın.
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci)
*Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı)
*Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah)
Yukarı Dön
sinka251 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Mayıs - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı sinka251 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 Saat 12:51
içini sokuyoruz elektronik karta dokunan komürler iletkenliğini laybediyor bunyuzden düğmeler çalışmıyor,iletken karbon boya denilen malzeme var sürüyoruz kuruduktan sonra tamam baya bi idare ediyo.

Düzenleyen sinka251 - 15 Şubat 2015 Saat 12:52
Yukarı Dön
pekmez006 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı pekmez006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 Saat 17:46
kapı kolundaki kumandayı sökün altında kart var zor açılıyor dikkatli açın kartı çıkarıp kolonya veya alkol ile bi güzel silin ve kurutup takın sorun halolalacaktır. 
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b
307 xr 2003 gri 110 hp.
Yukarı Dön
Canberk35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Canberk35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 Saat 22:23
Maalesef 307'nin tüm kumandalarında var bu sorun. Benim aracımda da var. Yeni kumanda alındığı zaman o da bir süre sonra aynı sorunu çıkartıyor. İçini açıp temizlemek benim adıma çok kısa süreli bir çözüm oluyor. 15-20 gün sonra tekrar açılan ama kapanmayan bir cama dönüşüyor. Sorun malzeme kalitesinden kaynaklanıyor. İçini açıp bakarsanız ayna ayar kısmının silikon içlerinin metal, diğerlerinin muhtemelen karbon ya da başka kalitesiz bir malzemeden yapıldığını görebilirsiniz. Bu yüzden aynaların ayarlandığı yuvarlak tuş hiçbir zaman kondisyonunu kaybetmiyor. Cam açıp kapatan tuşlar sıfır alınsa bile bozuluyor.

Konuda dendiği gibi iletken karbon boya ya da iletken gümüş boya alıp silikon içlerindeki devreye basan ve akımı sağlayan pedlerin boyanması gerekiyor. Bu arada bu boyaları bulmak oldukça zor. İzmir'de gezmediğim elektrikçi-elektronikçi kalmadı yine de bulamadım. Hatta çoğundan "O ne oluyor ki?" gibi tepkiler aldım.

Bu boyalardan bulabilen ve uygulamayı yapan bir arkadaş varsa, tecrübelerini bizimle paylaşsın lütfen. Benim de çok canımı sıkan bir konu bu.
Yukarı Dön
sinka251 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Mayıs - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sinka251 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 Saat 00:03
Orjinalini yazan: Canberk35 Canberk35 Yazdı:

Maalesef 307'nin tüm kumandalarında var bu sorun. Benim aracımda da var. Yeni kumanda alındığı zaman o da bir süre sonra aynı sorunu çıkartıyor. İçini açıp temizlemek benim adıma çok kısa süreli bir çözüm oluyor. 15-20 gün sonra tekrar açılan ama kapanmayan bir cama dönüşüyor. Sorun malzeme kalitesinden kaynaklanıyor. İçini açıp bakarsanız ayna ayar kısmının silikon içlerinin metal, diğerlerinin muhtemelen karbon ya da başka kalitesiz bir malzemeden yapıldığını görebilirsiniz. Bu yüzden aynaların ayarlandığı yuvarlak tuş hiçbir zaman kondisyonunu kaybetmiyor. Cam açıp kapatan tuşlar sıfır alınsa bile bozuluyor.
<span style="line-height: 1.4;">
</span>
<span style="line-height: 1.4;">Konuda dendiği gibi iletken karbon boya ya da iletken gümüş boya alıp silikon içlerindeki devreye basan ve akımı sağlayan pedlerin boyanması gerekiyor. Bu arada bu boyaları bulmak oldukça zor. İzmir'de gezmediğim elektrikçi-elektronikçi kalmadı yine de bulamadım. Hatta çoğundan "O ne oluyor ki?" gibi tepkiler aldım.</span>
<span style="line-height: 1.4;">
</span>
Bu boyalardan bulabilen ve uygulamayı yapan bir arkadaş varsa, tecrübelerini bizimle paylaşsın lütfen. Benim de çok canımı sıkan bir konu bu.
Çokgüzel acıklamışın arkadasım ayna yonlendirme düğmeleri karbon kaplı değil metal o yüzden bozulmuyo ,bu işin para kazanma yontemi yenisiyle değiştir.Karbon iletken boya google uzerinden aratığınızda cıkıyor internet uzerinden sipariş verdim bende, işe yarıyor bir sene civarı idare ediyor az bi miktar sürüp kurumaya bırakıyoruz 1 saat okadar.Malzemeyi kullanmadan once güzelce çalkalıyoruz   içinde misket var karsması gerekiyor.

Düzenleyen sinka251 - 16 Şubat 2015 Saat 00:06
Yukarı Dön
oguzhan53 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan53 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 Saat 09:44
Yeni 207 lerin kumandası 307 ye uyar ise onlarda bir sorun yok ondan alıp taksak nasıl olur acaba
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 Saat 10:06
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
haklısınız bende farkettim cam kumandalarıyla aynanın kinin farklı olduğunu.
bu karbon iletken boya nette 6-10 tl yani alıp denemeye değer.
fakat bu boyayı o silikonun kumanda da ki devrelere basan siyah yerlerine mi süreceğiz.

netteki üründe bu,
sipariş edeyim mi?

http://www.marketdijital.com/Iletken-Karbon-Boya,PR-991.html

Düzenleyen Faruk - 16 Şubat 2015 Saat 10:22
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Canberk35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 Saat 16:18
Evet hocam. Bahsedilen ürün o. Bir de daha kaliteli ve fiyat olarak da 3-4 fiyatta olan karbon değil gümüş içeriğe sahip olanlar var. Ne kadar fark eder açıkçası bilemiyorum. Karbon bence de denemeye değer. Ben bulamamıştım. Ben de alım yapacağım şimdi.

Uygulama sizin de dediğiniz yere yani kumandanın silikon kısmının içindeki, devreyi tamamlayan siyah pedlere yapılacak. İnternette farklı araçlarda benzer sorunlar yaşayan, bu yöntemi uygulayan ve olumlu sonuç alanlar gördüm. Mümkün olduğunca ince sürün. Gerekirse kuruduktan sonra bir kat daha sürersiniz diyorlar.

Bir diğer yöntem de yine aynı pedlere ufak ufak alüminyum folyo kesip yapıştırmak. Yine bu yöntemi uygulayıp olumlu sonuçlar alanlar var. Fakat bu yöntemi biraz daha riskli görüyorum. İstenilen sonuç alınamazsa kumanda tümden çöp olabilir. Yine de sizin de aklınızda bulunmuş olsun.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Canberk35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 Saat 16:25
Orjinalini yazan: oguzhan53 oguzhan53 Yazdı:

Yeni 207 lerin kumandası 307 ye uyar ise onlarda bir sorun yok ondan alıp taksak nasıl olur acaba

Aynı şeyi ben de düşündüm. 207'lerin çoğunda zaten sadece ön iki cam otomatik. Arkalar manuel. 4 cam otomatik olan modellerin de soket yapıları farklı. 308-407 modellerini de inceledim. Onların da soketleri farklı. Hatta 307'de makyajlı ve makyajsız kasaların soketleri bile farklı. Biri diğerine uymasın diye özel olarak uğraşmış sanırım Peugeot. :)
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 Saat 17:12
teşekkürler.
ilk fırsatta sipariş vereceğim.
havalar biraz düzelince de açıp işlemi uygulayacağım.sonucu burdan paylaşırım.
sizinde sonucunuzu bekliyorum.kolay gelsin.
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6344 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 542 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5055 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 618 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2225 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5536 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2004 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37237 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English