![]() |
|
uzun yolda hararet problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ozturksalih38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2015 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozturksalih38
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2015 Saat 22:32 |
slm arkadaslar arcim 206 roland garros bugun uzun yola ciktim malatyadan konyaya konyaya ulastim ama biraz zor oldu aracin sehir icinde kullanimda harerati normaldi 90 i biraz gecer fan acardi uzun yolda 110 lara kadar yukseldi az biraz rampada hizdan dusmesin diye bastigimda 110 a kadar cikiyor rampa asagi salladigimda 70 e kadar indi gaza normal bastigimda sabit hiz 100 -110 hararet 100 de kaldi surekli bende butun yolculugu 100 de tutmaya calistim ariza nedir araca zarar vermismidir ? Simdiden tsk
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
![]() ![]() ![]() ![]() |
normalde araç uzun yolda hararet yapmaz düşük hızda ve yüksek devirlerde hararet yükselir.
sizin aracınızın termostatı arızalıdır, çok pahalı bir parça değil, değişince herşey normale döner. büyük ihtimalle aracınıza bir hasar vermemiştir ama yine de bi kontrol ettirin. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uzun yolda 90-100 arası değişmesi ve yüklenince 100e çıkması normal bence. en azından ben de öyle bi sıkıntı da yaşamadım hiç hararet derdim de olmadı.
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Benim araç Temmuz Ağustosta Toros rampalarında 90'ı ancak geçiyor, radyatörde tıkanma kireçlenme olabilir.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
ozturksalih38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2015 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozturksalih38
Musait zamanda sanayiye goturecem saten binmiyorum sehir icinde vakit olmuyor ins dediginiz gibi termostat la kurtaririz aracin radyatorunu aldigim kisi 1ay oldu degistirdim dedi saten ustundeki de kale marka yeni duruyor bugun bi arkadas hava yapmis tir felan dedi ama kalorifer muslugundan aldim hava felan yok ayni yine
|
|
![]() |
|
acemi pecocu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2012 Konum: türkiyede bir y Durum: Aktif Değil Mesajlar: 387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
Benimde başımdan geçti sanayi servis gezdim 206 da normalmiş yazdan beri kullanıyorum tık yapmadı maşALLAH sizinde öyle olabilir misafir olarak her gün bakıyorum konulara cevap yazmak için girdim bugün
|
|
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
|
|
![]() |
|
Barbar_35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Barbar_35
salınınca 90dan aşağı düşüyorsa termostat bozuktur ya da içini boşaltmışlardır. eğer öyleyse yakıtıda fazla yakar zaten
|
|
Loading...
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Korkma hic bir seyi yokben 4 yildir boyle kullaniuorum.40000 km yol yaptim 30000 i rahat uzun yol. Hemde 1000 lerce km durmadan diyebilirim. Yokus asagi hangi arabayi viteste birakirsan haratet 90 in altina duser bunun termostatla alakasi yok viþeste asagi biraktigin8z arac ateslermeyi keser bunun icin sicaklik azalir.yokus yukari yuk arttihhi icin artar. Bizim araclar pejolar yani sicak cslisir korkma hararrtten. Ben agustosta 5 kisi arti bagaj 1. Viteste bazen 2 ya attim 20 km daga tirmandim hararet en sona dayanduama tik demedi araba. Aracinda su anda ful antifriz vardir ondan daha cok oynar hararet. Ben havalar isininca hava alma tapasindan bosaltiyorum 2 litre kadarini ywrine su koyuyorm. O zaman daha duzenli oluyor hararet. 90 j kolay kolay gecmez oylr yspinca. Bekle su soguklar gitsin martta dedigim gibi su rkle 2 2.5 litre farki goreceksin.. sanayiye git.e bunu ssna soylemexler gereksuz para harcatirlar. Ben araci ilk aldigimda bi usta bana conta patlak degisecek demisti kafadan. Conts patlak olsa yag su birbirinekarisir.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozturksalih38
Sagolun arkadaslar suan konya dayim uzun yolu 3 kisiyle geldim yuk sayilmaz oda bence arac 72 tl gaz ile tam 400 km gitti buda faz la degil gibi suan telefonla giriyorum resim ve video cektim hararetim ani yukselis inisini ama ekleyemiyorum
korkudan araci biraktim yaya geziyordum konyayi kullanlanmaya devam edeyim ozaman tsk ler yine de konyadan usta tavsiyesi olan varsa gostermek de isterim cunku donus malatyaya kafam rahat olsun |
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
İlk aldığımda bende de tedirginlik yaratmıştı. 85-90-95 arası gezer, kafana takma. Durunca 120 ye falan çıkar :))
Genleşme kabını kontrol etmeni tavsiye ederim. Bazen ustalar çok dolduruyor, hortum hizası geçiriyorlar. O zaman genleşecek yer kalmıyor :) Minimum seviyeyi biraz geç, daha doldurma.Ortada olsun su seviyesi. Maximum noktayı geçme. Buna dikkat etmeni öneririm. O zaman 85-90 arasına iner. Saygılarımla.
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozturksalih38
Tesekkurler suan max cizgisinden biraz uste azaltiyim biraz deneyelim bi boyle
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |