Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arkadaşlar lütfen acil yardımmm!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Arkadaşlar lütfen acil yardımmm!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mehmet332 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mehmet332 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Arkadaşlar lütfen acil yardımmm!!
    Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 21:37
Arkadaşlar öncelikle merhaba..Bi kaç ay önce almış olduğum 2001 model 206 Colorline aracım var yani almaz olaydım desem yeridir.. Sıkıntıyı şöyle özetleyeyim araba sanki LPG liymiş de benzin taktırılmışçasına bi sıkıntısı var, nasıl ? Yani sıralı atiker var araç benzinde bazen almıyor bile, aldığında da öyle Orantısız ki gaza hafif bas kendi kafasına göre alçalıp yükseliyor ilk devrini bulana kadar galiba, LPG ye geçtiği an araba oluyor sana canavar yaa..çalışmamazlık yapabiliyor ve tutarsız yani benzinde.

Yaptıklarım: benzin pompası Değiştirdim komple 550 kağıt gitti hava ve benzin filtreleri değişti yağ su falan fistan tam. Akü yeni daha üç dört aylık garantisi Sürüyor.. Ekstra denemelerim depoyu bitirip shell-nitro koydurdum bitirdim bi kaç kez temizlenir diye, hatta bi ara 100kmye yakın sadece benzinle kullandım düzeldi gibi oldu, ama olmadı sadeca o gün için benzinde bayaağı gidecen de normale dönecek sürüş..ertesi sabah yine aynı oluyor kafayı yicem bilen duyan bi yardım etsin lütfen..

Düzenleyen Mehmet332 - 02 Şubat 2015 Saat 21:38
Yukarı Dön
T€K€ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı T€K€ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 22:20
Merhaba.
Supermarketlerde benzin katkilari var bogaz ve enjektörlere cok iyi geliyor.bi dene bence 20 tl civari.sonuc verebilir..
ASLAN OLARAK BİR GÜN YAŞAMAK,KOYUN OLARAK YÜZ YIL YAŞAMAKTAN İYİDİR..
Yukarı Dön
riderzist Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı riderzist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 22:33
Orjinalini yazan: Mehmet332 Mehmet332 Yazdı:

Arkadaşlar öncelikle merhaba..Bi kaç ay önce almış olduğum 2001 model 206 Colorline aracım var yani almaz olaydım desem yeridir.. Sıkıntıyı şöyle özetleyeyim araba sanki LPG liymiş de benzin taktırılmışçasına bi sıkıntısı var, nasıl ? Yani sıralı atiker var araç benzinde bazen almıyor bile, aldığında da öyle Orantısız ki gaza hafif bas kendi kafasına göre alçalıp yükseliyor ilk devrini bulana kadar galiba, LPG ye geçtiği an araba oluyor sana canavar yaa..çalışmamazlık yapabiliyor ve tutarsız yani benzinde.

Yaptıklarım: benzin pompası Değiştirdim komple 550 kağıt gitti hava ve benzin filtreleri değişti yağ su falan fistan tam. Akü yeni daha üç dört aylık garantisi Sürüyor.. Ekstra denemelerim depoyu bitirip shell-nitro koydurdum bitirdim bi kaç kez temizlenir diye, hatta bi ara 100kmye yakın sadece benzinle kullandım düzeldi gibi oldu, ama olmadı sadeca o gün için benzinde bayaağı gidecen de normale dönecek sürüş..ertesi sabah yine aynı oluyor kafayı yicem bilen duyan bi yardım etsin lütfen..

ilk önce ucuzdan pahalıya yapacaksın önce bi boğaz kelebeğini temizletseydin.. 

Sorun ya boğaz kelebeği yada enjektörlerde olabilir. benzin hortumlarında bile bile olabilir.. 

dediğim gibi ufaktan büyüğe..
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
Yukarı Dön
PARADOSK3327 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı PARADOSK3327 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 Saat 14:04
bendede buna yakın arıza var ama çözemedim boğaz kelebegini temizlettim bujileri benzin filitresini aynı yani
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mehmet332 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2015 Saat 17:10
Orjinalini yazan: T€K€ T€K€ Yazdı:

Merhaba.
Supermarketlerde benzin katkilari var bogaz ve enjektörlere cok iyi geliyor.bi dene bence 20 tl civari.sonuc verebilir..

KATKI MADDELERİNİ ÇOK ÖNERMİYORLAR BU YÜZDEN BULAŞMADIM BUNLARA KATKISIZ OLSUN DİYE UĞRAŞILIYOR YAKIT HATTA SAF TEMİZ :) İLİŞMEDİM BU NEDENLE İLİŞSEM Mİ ?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mehmet332 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2015 Saat 17:15
Orjinalini yazan: riderzist riderzist Yazdı:

ilk önce ucuzdan pahalıya yapacaksın önce bi boğaz kelebeğini temizletseydin.. 

Sorun ya boğaz kelebeği yada enjektörlerde olabilir. benzin hortumlarında bile bile olabilir.. 

dediğim gibi ufaktan büyüğe..

sorma o konuda dengesiz davrandık yeterine zaten artık bundan böyle nasıl ederim şaşırdım kaldım her ustadan farklı birbirinin tezini çürütecek şeyler duymaktan inanın bıktım vallah...
Yukarı Dön
msty_35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msty_35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2015 Saat 19:36
Eski aracım 2000 model civic aynı sorunu benzinden lpg ye geçiş esnasında yaz kış sıcak soğuk fark etmeksizin yapıyordu. Yok boğaz kelebeği yok yakıt pompası yok lpg filtreleri ne fayda.en son atiker beyni 60 tl ye değiştirdim sorun çözülmüş oldu.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mehmet332 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2015 Saat 22:15
msty_35 Sorun tam aynı miydi emin misin çünkü LPG de değil sorun benzinde yani yine de LPG beyniyle mi çözdün yani ?
Yukarı Dön
Stive Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Stive Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2015 Saat 22:27
Katki kesin kullan arac ceyrek depo olsun. Katkiyi koy. Arkasindan 10 - 20 tl daha benzin al. Benzin bitmeye yakin normal hayata devam et bende de vardi ayni sorun bu sekilde cozdum
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mehmet332 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2015 Saat 22:43
Orjinalini yazan: Stive Stive Yazdı:

Katki kesin kullan arac ceyrek depo olsun. Katkiyi koy. Arkasindan 10 - 20 tl daha benzin al. Benzin bitmeye yakin normal hayata devam et bende de vardi ayni sorun bu sekilde cozdum

Stive Bilader katkı hangisi marka ve etki alanı nedir ? Onu araştırdım ne alsam bilemedim yoksa onu deneyecektim birde shellden kaliteli koyduruyorum işe yarar diye, çeyrek deponun üzerine katkının tamamını mi koydun? Ve 1 kere kullandın yetti mi ?
Yukarı Dön
sdttn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sdttn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2015 Saat 19:43
Siz nasıl ustalarla çalışıyorsunuz anlamıyorum.
Benzin pompasını test edemeyecek ustaya iş yaptırmayın. 
Bir manometre ile çok rahat test edilir sağlam mı değil mi diye yahu.

Sorun gaz kelebeğinden çok enjektör sorunu gibi enjektörleri test ettirin.
Yukarı Dön
ihsanozlesmis Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ihsanozlesmis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2015 Saat 21:52

Enjektör'den Başka Bişey Değil Sorunun.Aynısı(Tıpatıp) Benimde Başıma Geldi Benzinde bazen çalışmıyor çalışsa bile rolanti bi aşağı bi yukarı seyrediyordu lpgye geçince herşey normaldi, benzinde 80 km üzeri kullandım ve şuanda bir sıkıntı yok çok şükür...
Olmadı Öyle Yaparız...
Yukarı Dön
Cyrus35 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cyrus35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2015 Saat 16:49
aynı sorunu yaşıyorum şuan kardeşim
1. enjektorlerden birinde sorun olabilir el becerin varsa enjektor soketlerini araç çalışır haldeyken tek tek çıkartıp takarak arızalı olanı tespit edebilirsin.
2. krenk devir sensoru yüzünden araç rolantide durmuyor. devir ibresi bazen 900 lerde bazen 1000 üstüne çıkıyor gaz verip bırakınca. boşuna buji bobin için ugrasma para verme 
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 453 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 256 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4972 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 553 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 368 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 571 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 183 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 535 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 748 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2165 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 986 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5416 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4729 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1895 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 500 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2129 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37109 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107631 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3327 3 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Saido26 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English