![]() |
|
Motor Arıza Işığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ucanturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2014 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 Saat 14:57 |
Selamlar,
Abim şuan niğde civarlarında yolda. O yüzden uzun uzun araştıramadım. Motor arıza ışığı yanmış. 280 kilometrede 25 litre gibi fazla bir yakıt yakmış araç, 100km daha gidiyordu aslında. Gerçi 4 yetişkin ve iki çocuk var araçta ama .. Bunun dışında araçta farkedilir bir sorun yok. Problem buji yada ateşleme bobininde mi acaba ? Aldığımdan bu yana 10bin km olmadı daha ve bakım konusunda değişmeyen tek şey bujiler .
Düzenleyen ucanturk - 01 Şubat 2015 Saat 14:58 |
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/obd2obdii-yeni-surum-v1-5-yazilim-elm327-blueto-142675992?gclid=CJqBo7mzwcMCFYHHtAodOXUA-Q&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
olacaktı şimdi yanında bundan ne arızası verdiğini görecektin. aracı sanırım yeni aldın bekli satan kişi epeydir bakım yapmadı sende 10bin km kullandın hava filtresi tıkalı olabilir. bi ona bek derim
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
themurat54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2014 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı themurat54
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Araç lpg li mi geçen banada oldu. Usta lpglilerde arada yanar sonra söner takma kafana dedi harbiden söndü ama bolgisayara baglatmakta fayda var tabiki
|
|
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG |
|
![]() |
|
ucanturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2014 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
cevap baya geçikti kusura bakmayın.
araç lpg li evet. buji dışında tüm bakımları kendim yaptırdım. abim yolda bi yerden gaz aldıktan sonra oluşmuş problem. gaz baya kötüymüş. akabinde yapılan kontrolde iki bujinin çatlak olduğunu görmüşler. tabi bujiler değişti. Gaz bittikten ve bujiler değiştikten sonra arıza ışığı söndü. ayrıca rölantide 7-8 saniyede bir olan silkeleme olayıda kayboldu, bu sorun bi çok kişinin başında. şimdi rölantide aracın çalıştığı bile anlaşılmıyor. İlginiz için çok teşekkürler .
|
|
![]() |
|
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
Hocam kronik sorun pejo 206 larda benimkide yakıyor bazen farklı yerden alınca gazı çok takma kafaya araştırdım ben 1 ton konu var nette kanatim bu benim
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Genelikle LPG ayarından kaynaklanır. LPG ayarının yapıldığı dış ortam sıcaklığından farklı bir sıcaklıkta da kendi kendine yanabilir. yani Yaz'ın ayar yaptırdınız havalar soğuyunca yanabilir. Rölantiniz de herhangi bir düzensizlik yoksa kafanıza takmanız gerekmez.
|
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sİmdi benim aracta da rolantide 3 5 saniye de bir bi titreme silkeme olan cok inceden bu buji ile mi.alakali cikti
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |