![]() |
|
307 1.6 HDİ yakıt tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 Saat 15:37 |
|
arkadaşlar son yaptığım ölçüme göre 110 km tam tamına 8 litre yakıt yakmışım. bu ölçümün tamamı şehir içi ve dur kalk fazla. sürekli vites değiştiriyorum. yol bilgisayarında ise 110 km nin ortalaması 6 litre olarak gözüküyor. sizce yaktığım yakıt normal mi. aracımı alalı yaklaşık 3 ay oldu. aldığım gibi bütün filtrelerini ve yağını değiştirdim. şimdi bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
|
||
![]() |
||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kalkışlarınız sert se yani yüksek devirli kullanıyorsanız normal.
gaza yavaş yavaş basıp 2000 civarı vites değiştirirseniz 6-6.5 litreye düşer yakıt. |
||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||
![]() |
||
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
xmen Yakıt tüketiminiz normalden çok yüksek. Dizel araç kullanırken 3 şeye dikkat edeceksiniz ki motoru yormadan hem tork hem yakıt ekonomisini yakalayın. 1- Devirleri genelde 2000-2500' de mecbur kalındıkça ( yokuş sollama vs.) 3000 devirde değiştirin. 2- Gözünüz yol bilgisayarındaki anlık tüketimde olsun. 5.5 - 6.5' ları geçmemeye dikkat edin çünkü bu ortalamanızı artırır. Bu değerleri geçiyorsa yanlış vitestesiniz diyor araç. Ya vites küçültün ya da yükseltin. Böylece yakıt tüketiminiz de azalacaktır. Ben bahar aylarında 100/4.9lt. ' ye kadar düşüyordum. Şu an kış olduğundan 6.2lt. deyim. Bu bile fazla geliyor bana ama dediklerime dikkat ederseniz ortalama bu değerlere ulaşmanız gerekir.
|
||
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
||
![]() |
||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
|
cevabınız için teşekkürler. kalkışlarda çok sert değilim. ortalama olarak 2500-3000 devirlerinde vites değiştiriyorum. tavsiyenizi deneyecem. bakalım sonuç değişecek mi
|
||
![]() |
||
|
cevabınız için teşekkürler. yakıt tüketimi gerçekten fazla doğrudur. sizin de tavsiyelerinizi deneyecem, bakalım inşallah düşermeye çalışacam yakıtı.
|
||
![]() |
||
|
önerisi veya yaktığı yakıtı yazacak arkadaş yok mu
|
||
![]() |
||
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
|
usta şehir içindeki yakıt tüketimi karşilastırması yapılmaz 1 bucuk saat sıkışık trafikte kalmısındır rampa cıkmısındır yakar normal belki bi okadarda rolantide calıştı
sen deponu fulle 100 km gez sonra bida fulle bakalım kac lt yakıt alcak kendi 206 dam örnek veriyorum uzun yolda 4 lt yaktıgı bile oluyo 90 90 gidersen 17kr falan ama şehir içinde dur kalk bekle kısa mesafe git gel 20 30 km hızı gecme 25kr yakıyo ;) gecenlerde pazar gunu bursa fomara ordan zafer topane heykel setbaşına tam 1 bucuk saatte gittim full bayır hep dur kalk 2 vitesi görmedim şimdi kalkıpda bu araba fazla yakıyo demek haksizlik olur. 25 tl mazot alırım min. 100 gezerim 110 120 olduguda oluyo .. |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
arkadaşlar tavsiyenizi hemen hemen uygulamaya çalıştım. ve 100 km sonunda yakıt aldığımda aracım 5 litre yakıt aldı. yol bilgisayarı değeri ise 5,5 litre idi. bu ölçümün hepsi şehir içi sayılabilir. acaba neden ilk ölçümde 8 litre yaktı aracım. sorun bende mi yoksa aracımın kafası mı güzel
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |